Joensuu 15.–17.7.2016

Tippa-T

Tippa-T

Loppukesän 2014 ehkä eniten kummastusta herättänyt kappale oli epäilemättä Tippa-T:n Mehu. Nyt hikistä klubisoundia huokuvalla kappaleella on YouTubessa jo yli miljoona katselukertaa ja biisin takaa löytyvän Tippa-T:n, eli Topi Tuovisen, nimi tunnetaan musiikkimaailmassa erittäin hyvin.

Kun JVG:n poikien levy-yhtiö PME Records bongasi turkulaisen Tippa-T:n, tuli räppäristä nopeasti kaikkien huulilla oleva Suomiräpin uusi tähti. Elokuussa 2014 julkaistu Nuari Kukko EP nousi suoraan iTunesin ykkösijalle sekä viipyi Spotify:n striimatuimpien biisien listalla pitkään.

Tippa-T:tä on luokiteltu trap-tyyliseksi räppäriksi, mutta paljon monipuolisempaakin materiaalia löytyy miehen tuotannosta. Kesällä 2015 julkaistu kokopitkä White pitää sisällään mm. hittisinglet Retardix ja Ylöspäin.

Jotain räppärin taidoista kertoo myös se, että sekä Rumba että YleX nostivat Tippa-T:n Tulevaisuuden tusina -listan toiselle sijalle vuonna 2015. Laulurinteellä luvassa konekiväärin lailla iskevää riimittelyä – ja kaikki tämä kera törkeän hienon takajeejeen!

< takaisin ohjelmasivulle

Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: