Ilosaarirock Joensuu 3 päivää 14.-16.7.2017

Rokkikontti muutti – ja on jo auki!

Ilosaarirockin ensimmäinen merkki katukuvassa on Rokkikontti, josta saa vastauksia, lippuja ja rokkivermeitä paidoista pyyhkeeseen. Rokkiviikolla kontilla voi myös vaihtaa festarilipun rannekkeeseen.

Kyllä, Joensuun toriremontin myötä Rokkikontti on muuttanut vakipaikaltaan, mutta ei hätää. Siellä se tönöttää jo paikoillaan, ja sen löytää varsin helposti seuraavin koordinaatein: Joensuun torin (jonka tilalla on tällä hetkellä jättikuoppa) reunalta, Kauppakeskus Iso Myyn kulmalta, kävelykadun juurelta.

– Tässä ollaan edelleen junalta tuleville matkan varrella ja sopivasti kaupunkilaisten sylissä, kolmatta vuotta Rokkikontin vastaavana työskentelevä Lotta Nurmi kertoo tyytyväisenä.

Rokkikontti

Saara Sahlstén (vas.), Taru Korhonen ja Lotta Nurmi vinkkaavat: joensuulaisten kannattaa käydä vaihtamassa liput rannekkeiksi jo heti rokkiviikon alkupuolella, sillä torstaina ja perjantaina kontilla on taatusti vipinää.

Ensimmäisen kerran Rokkikontti pantiin pystyyn vuonna 2013, ja nyt se on jo olennainen osa rokkiviikonlopun sujumista, sillä se toimii muun muassa yhtenä rannekkeenvaihtopisteistä.

– Avaamme kontin pari viikkoa ennen rokkia ja toimimme infopisteenä sekä myymme festarilippuja ja -tuotteita. Rannekkeenvaihto alkaa Rokkiviikon maanantaina, ja sen toiminnan laajuus onkin vuosi vuodelta kasvanut räjähdysmäisesti. Viime vuonna meiltä loppuivat rannekkeetkin kesken, Nurmi muistelee.

Tämän aamun hommissa Nurmella on ollut apuna ensimmäisten päivien vapaaehtoiset Saara Sahlstén ja Taru Korhonen.

– Jotenkin tuli heti rokkifiilis, kun tulin tähän kontille. Yhtäkkiä festarit ovatkin vähän niin kuin oma juttu, saa olla tekemässä rokkia, Taru Korhonen hymyilee.

Tänä kesänä kontilla työskentelee yhteensä 25 vapaaehtoista. Ja homman resepti on Nurmen mukaan yksinkertainen: asenne ratkaisee. Innokkuus ja hyvä fiilis tekevät päivistä huippuja.

– Melko hiljaista oli ensimmäisenä päivänä, mutta tästä se tahti vain kiihtyy samoin kuin vapaaehtoisten määrä tässä kontilla lisääntyy. Varmasti tänäkin vuonna mielenkiintoisia kysymyksiä tulee päivittäin. Eilen esimerkiksi selvitettiin mistä materiaalista myynnissä olevat uudet mukit on valmistettu. Se on jonkinlaista ekomuovia. Ja muuten, täällä on uutena myös esimerkiksi pyyhkeitä ja sukkia, Sahlstén toteaa.

Toistaiseksi sunnuntain liput ovat olleet kysytyimpiä.

– Varmastikin Ultra Bran takia. Ruisrock on loppuunmyyty, niin tässä on kesän ainut mahdollisuus, naiset analysoivat.

Yllättäen rokin kolmipäiväisyys on saanut yllättävän vähän kommentteja.

– Ehkä se onkin vähän niin kuin itsestäänselvyys. Monet ovat saattaneet mieltää Ilosaarirockin kolmipäiväiseksi Sulon ja Töminän takia jo pidemmän aikaa, kolmikko toteaa.

Teksti ja kuvat: Jonna Ekroos


Ilosaarirock