Ilosaarirock Joensuu 3 päivää 14.-16.7.2017

Royal Blood: Minimaalinen miehitys, suuri bändi

Kahden miehen garagerockbändi Royal Blood pani Tähtiteltan sekaisin sunnuntai-iltana.

Mike Kerr ja Ben Thatcher keikalla. Kuva: Markus Korpi-Hallila

Royal Bloodin keikkaa katsoessa ei tuntunut siltä, että lavalla olisi vain kaksi soittajaa. Ensimmäistä kertaa Suomessa vierailleet laulaja-basisti Mike Kerr ja rumpali Ben Thatcher panivat pystyyn riehakkaan show’n ja saivat yleisöltä huikean vastaanoton.

Kerr soittaa bassoa omalaatuisella tyylillä kitaramaisin ottein ja soundein, ja Thatcher paukuttaa rumpuja kuin viimeistä päivää. Suurin osa biiseistä myös hoituu pelkästään näillä eväillä: nauhalta tulevia taustalauluja käytetään todella säästeliäästi.

Kerr tasapainoilee onnistuneesti sekä kitaristin että basistin tehtävien välillä, ja kirsikkana kakun päällä melodinen laulutyyli täydentää soittoa erinomaisesti. Thatcherin yksinkertaisen toimivia komppeja koristavat sopiviin kohtiin ripotellut näytteet rumpalin monipuolisista taidoista.

Jo settilistan toinen veto Lights Out, bändin tänä vuonna julkaistu sinkkubiisi, saa teltan repeämään. Ei ole epäilystäkään siitä, etteikö iso osa yleisöstä tuntisi bändiä. Lukuisat mukaansatempaavat kappaleet, kuten Little Monster, aiheuttavat yleisössä hillittömiä reaktioita.

Paitsi että miehet soittavat hyvin yhteen, he ovat kiistatta myös loistavia esiintyjiä. Kahden hengen bändissä yhteistuumin toteutettu improvisointikin on helpompaa. Lisäksi rumpali pääsee esille aivan eri tavalla kuin monessa muussa rockbändissä. Yleensä kitaristit ja laulajat kukkoilevat lavan etuosassa keskenään, mutta tässä tapauksessa laulaja-basisti kiipeää rumpukorokkeelle jammailemaan rumpalin kanssa.

– Would you like to meet the rest of the band? Kerr kysyy pilke silmäkulmassa. Thatcher kerää korviahuumaavat suosionosoitukset, samoin kuin hänen rumpusoolonsa.

Välispiikeissä Kerr kertoo olevansa ihastunut Suomeen ja sen ihmisiin. Yhtyeen ensivisiitti maahamme lienee siis tehnyt lähtemättömän vaikutuksen niin yleisöön kuin bändiinkin.

Lue tai katso myös bändin haastattelu.

Teksti: Ida Käkelä
Kuva: Markus Korpi-Hallila


Ilosaarirock