Ilosaarirock Joensuu 3 päivää 14.-16.7.2017

Haastattelussa Royal Blood – helvetin kovaääninen bändi

Ensimmäistä kertaa Suomessa keikkaileva Royal Blood kertoo kesän olleen kiireinen. Tässä vaiheessa kovin huipentuma on ollut Glastonbury. Ehkä Rokista tulee seuraava.

Katso myös Netti-TV:n haastatteluvideo.

 

Mike Kerr kertoo, että parasta muusikonhommassa on nimenomaan biisien soittaminen. Sen vuoksihan niitä tehdään. Kuva: Antti Pitkäjärvi

Pelkän basson ja rumpujen muodostama rokkikokoonpano ei ole uusi asia ja Royal Bloodin Mike Kerr painottaa, että sitä on tehty ennenkin todella hyvin. Kerr ei siis tee sitä ensimmäisenä bändikaverinsa rumpali Ben Thatcherin kanssa, mutta pirun hyvin he sitä tekevät.
– Ihmiset lähtivät jatkumavasti lätkimään bändeistä, joissa olin. Tämä meni sitten näin, Kerr tokaisee kokoonpanon synnystä.

Hän on Suomessa ensimmäistä kertaa ja kehuu maata hyvin kauniiksi.
– Täällä on todella rauhallista ja ilma on hyvin puhdasta.
Royal Bloodin kesä on ollut hyvin kiireinen sen jälkeen, kun duo palasi keikkalavoille toukokuussa. Kaksikko on kiertänyt Jenkeissä, Briteissä ja ympäri Eurooppaa.
– Olen pahoillani, että meillä meni näin helvetin kauan päästä Suomeen, mutta olemme täällä nyt. Aiomme pian heittää täällä joitain keikkoja, Kerr julistaa.

Tähänastisista keikoista hän intoutuu muistelemaan Glastonburyn keikkaa. Bändi oli siellä ensimmäistä kertaa päälavalla ja samalla heidän levynsä nousi Britannian listaykköseksi.
– Näiden asioiden yhdistelmä teki siitä aivan mielettömän hetken.

Pyydettäessä kuvailemaan Royal Bloodia kolmella sanalla, on Kerrillä ytimekäs vastaus valmiina.
– Very. Fucking. Loud.

Teksti: Pasi Huttunen
Kuva: Antti Pitkäjärvi


Ilosaarirock