Ilosaarirock Joensuu 3 päivää 14.-16.7.2017

Festivaali-info

Ilosaarirock on vuonna 1971 perustettu ikärajaton ulkoilmafestivaali, joka järjestetään Joensuun Laulurinteellä (Linnunlahdentie 3), järven rannalla kaupungin keskustan tuntumassa.

Ilosaarirock on kolmepäiväinen festivaali, joka järjestetään 14. – 16.7.2017. Festivaalialueella on viisi esiintymislavaa ja paljon erilaista oheisohjelmaa. Festivaalin lippuja myyvät Lippu.fi, Tiketti ja Joensuussa Levy-Eskot.

Festarin suuret leirintäalueet ja parkkialueet asuntoautoalueineen sijaitsevat heti alueen vieressä, teltasta keikalle on matkaa muutama metri. Ilosaarirock panostaa ruokaan, juomaan ja rentoon nauttimiseen. Festivaalialueelta löytyy kaikki tarvittava elämiseen monipuolisesta ruuasta vessoihin, narikoihin ja vesipisteisiin. Festivaalialueella on huomioitu myös liikuntarajoitteiset.

Festarin tärkeimmät arvot ovat vapaaehtoistyö, ympäristönsuojelu ja rakkaus elävään musiikkiin. Osa tapahtuman tuotoista ohjataan paikallisten bändien tukemiseen.

Ilosaarirock on yksi Suomen suurimmista festivaaleista, tapahtumaan kerääntyy vuosittain yli 50 000 kävijää. Tapahtuman järjestää voittoa tavoittelematon elävän musiikin yhdistys Joensuun Popmuusikot ry.

Festivaalialue

Laulurinteen festivaalialue on puistoalue, jossa on runsaasti nurmikkoa. Festivaalialueelle käydään pääportista, jota seuraa chill out zone. Chill out zonella voi viihtyä omien eväiden kanssa ennen turvatarkastusta.

Festivaalialueella on viisi esiintymislavaa, erilaisia palveluita ja viihdepisteitä.

Lipunmyyntipisteet

Ennakkoon Ilosaarirockin lippuja myyvät Lippu.fi ja Tiketti. Joensuussa lippuja voi ostaa Levy-Eskoilta, Carelicumista ja Prismasta. Lippuja myydään myös Joensuun torilla sijaitsevasta Rokkikontista 3.7. alkaen.

Rannekkeenvaihto

Kaikki festivaaliliput vaihdetaan rannekkeisiin. Rannekkeen avulla voi liikkua sisään ja ulos festivaalialueelta tapahtuman aikana.

Rannekkeita voi vaihtaa Rokkiviikolla maanantaista lauantaihin Joensuun torilla sijaitsevalla Rokkikontilla ja Rokkiperjantaista eteenpäin festivaali pääportilla. Ravi- ja Niittyleirinnän asiakkaat voivat vaihtaa festivaalirannekkeet leirintäalueiden porteilla.

Rannekkeenvaihto Rokkikontilla:
Maanantaista keskiviikkoon klo 10–16
Torstaina ja perjantaina klo 10–19
Lauantaina klo 10–14

Rannekkeenvaihto pääportilla:
Perjantaina klo 15:00–01:30
Lauantaina klo 11:00–01:30
Sunnuntaina klo 11:00–23:00

Vältä ruuhkia ja vaihda ranneke ennakkoon!

Infopiste ja löytötavarat

Ilosaarirockin infopiste sijaitsee pääportin vieressä. Infopisteeltä voit ostaa festivaalilippuja ja sieltä löydät vastaukset mieltä askarruttaviin Rokkikysymyksiin. Infopiste on auki 24h perjantaista klo 15 alkaen.

Viikonlopun ajan infopiste toimii myös löytötavarapisteenä. Festivaalin jälkeen maanantaina klo 13 löytötavarat toimitetaan Pohjois-Karjalan löytötavarapalveluun (osoite: Raatekankaantie 4).

Narikat

Festivaalin narikkapalvelut sijaitsevat chill out zone -alueella. Narikkapaikkoja on rajoitettu määrä. Narikat ovat auki perjantaina klo 15:00–02:30, lauantaina klo 11–02 ja sunnuntaina klo 11–02. Käy noutamassa tavarasi ennen sulkemisaikaa! Narikkaan jääneet tavarat toimitetaan infopisteelle ja festivaalin jälkeen löytötavaratoimistoon. Narikkapalvelu maksaa 4 euroa. Varaa maksamiseen tasaraha.

Palvelut

Festivaalialueella on erilaisia palveluita kännykänlatauspisteistä ruokamyyntiin. Ruokamyyntikojuista löytyy liha-, kasvis- ja vegaaniruokaa ja myös erityisruokavaliot on huomioitu. Ilosaarirockissa on useita täysi-ikäisille tarkoitettuja baarialueita, joiden tuotevalikoima vaihtelee alueittain. Varauduthan todistamaan henkilöllisyytesi.

Festivaalialueelta löytyy myös erilaisia tuotemyyntipisteitä, joissa myydään muun muassa erilaisia koruja ja vaatteita. Ilosaarirockin ja festivaalilla esiintyvien yhtyeiden tuotteita on myynnissä festivaalialueella myyntipisteessä. Rokkituotteita voi ostaa myös Longplay Musicin verkkokaupasta.

Kännykänlatauspisteitä löydät Ilosaari loungesta ja leirintäalueiden infopisteiden luota.

Festivaalialueelle ja ulkoalueelle on järjestetty vessoja ja pisuaareja helpottamaan rakkojen tyhjentymistä. "Älä ole juntti vaan pissaa vessaan; ei puskaan saatikka talojen seinille tai pihoille." Festivaalialueelta ja leirintäalueilta löytyy vesipisteitä, joissa voit täyttää juomapullosi. Muista juoda riittävästi vettä!

Saavutettavuus

Ilosaarirockin järjestelyiden lähtökohtana on, että kaikki ovat tervetulleita festivaalillemme.

Ilosaarirock järjestetään puistoalueella, missä kulkeminen tapahtuu pääosin hiekoitettuja teitä pitkin. Alue on tasainen Tähtiteltan alueelle johtavaa nousua lukuun ottamatta. Festivaalialueen läheisyydessä on pysäköintialue, josta löytyy rajattu määrä invapysäköintipaikkoja. Näille paikoille pysäköimiseen vaaditaan vammaisen pysäköintilupa. Suurimmilla lavoilla on pyörätuolia käyttäville asiakkaille katsomokorokkeet. Alueella on esteettömiä vessoja.

Avustajaa tarvitseville henkilöille avustajan tuominen festivaalille on ilmaista. Rannekke luovutetaan rannekkeenvaihtopisteissä pääportilla ja torin Rokkikontilla, sitä ei tarvitse varata ennakkoon.

Lippujen palautus

Festivaalin ohjelmistoon, aikatauluihin ja järjestelyihin saattaa tulla muutoksia. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan välittömästi. Festivaalien yleisen käytännön mukaisesti festivaalilippuja ei voi palauttaa yksittäisten artistien peruuntumisten perusteella, eikä niistä saa hyvitystä tällaisten muutosten johdosta.

–——–

Huffington Post ja Kanadalainen Flight Network valitsivat Ilosaarirockin vuoden 2017 kiinnostavimpien festivaalien joukkoon.

34 Music Festivals

< takaisin infon etusivulle

Ilosaarirock