Ilosaarirock Joensuu 3 päivää 14.-16.7.2017

Turvallisuus

Että kaikilla olisi mukavaa ja ennen kaikkea turvallista, tutustu tälle sivulle kokoamaamme tietopakettiin.

Varustaudu Rokkiin oikein

Festivaalista voi nauttia huolettomammin, kun ottaa oikeita tavaroita mukaan. Mukavuutta lisää oikea pukeutuminen ja ennen kaikkea hyvät rokkikengät, jotka ovat sisään ajetut, kestävät ja hyvät kävellä. Ohessa muutamia muita festivaalitarvikkeita, joita suosittelemme mukaan otettavaksi.

• sadetakki
• lämmin pusero
• päähine
• rahaa
• pyyhe/uikkarit
• hammasharja
• hyvin säilyvää ruokaa
• vessapaperia
• laastaria ja särkylääkettä
• korvatulpat
• aurinkorasvaa
• kännykänlaturi, matkalaturi jos semmoinen löytyy
• ennakkoluuloton asenne ihania kanssaihmisiä kohtaan

Monia näistä tuotteista myydään myös festivaalialueella. Kaikkein kalleimpia ja rakkaimpia esineitä ei festareille ole järkevää ottaa mukaan. Joskus esineet tuppaavat katoamaan riemuhumussa.

Festivaalialueella äänenvoimakkuuden ohjearvot saattavat ylittyä. Suojaa kuulosi ja käytä korvatulppia tai kuulosuojaimia. Korvatulppia on myynnissä mm. anniskelupisteillä ja infossa.

Kondomeja jaetaan sekä festivaalialueella että Ravi- ja Niittyleirinnässä. Koskaan kun ei tiedä milloin tulee tarve.

Turvallisuusohjeita

Ilosaarirockissa on paljon ihmisiä. Vältä tiiviitä väkimassoja, jos tunnet olosi epämiellyttäväksi ahtaissa paikoissa. Erityisesti esiintymislavojen edustoilla voi yleisömassan paine kasvaa nopeastikin ja tilanne saattaa kehittyä tukalaksi.

Mikäli havaitset onnettomuuden, jonkin muun turvallisuutta vaarantavan asian tai ongelman koskien omaa tai muiden turvallisuutta, ilmoita siitä heti lähimmälle järjestyksenvalvojalle.

Crowd surfing eli yleisön käsien varassa kelluminen (surffaaminen) on kielletty, kuten myös olkapäillä istuminen. Tupakointi lavojen edustoilla sekä esiintymisteltoissa on kielletty. Eläinten tuominen Ilosaarirockiin on ymmärrettävistä syistä kielletty.

Festivaali- ja leirintäalueita ympäröi aitarakennelma. Anna sen olla paikoillaan. Aidan rikkomisesta kiinnijäävä joutuu korvaamaan aiheuttamansa vahingon, 200€ / aitapala.

Ensiapu

SPR:n ensiapupiste sijaitsee festivaalialueella ja on avoinna ympäri vuorokauden perjantaista maanantaihin saakka. Samalla alueella toimii poliisi, pelastuslaitos ja festivaalin oma turvallisuusorganisaatio.

Puhallutus

Liikenneturva suorittaa ilmaista puhallutusta Ravileirinnän portilla festivaalin jälkeen maanantaina aamulla. Tempaus on osa Liikenneturvan #rohkee-kampanjaa, joka on nuorille suunnattu rattijuopumuksen vastainen kampanja. Älä ole hölmö, vaan puhalla ennen rattia!

Turvatarkastus

Festivaalialueelle kuljetaan turvallisuustarkastuksen kautta. Järjestyksenvalvojien tekemien turvallisuustarkastusten tarkoituksena on estää kiellettyjen esineiden ja aineiden alueelle tulo. Varaa tarpeeksi aikaa porttitarkastuksiin. Varsinkin suurten nimiesiintyjien kohdalla porteille tahtoo muodostua ruuhkia.

Sallitut esineet ja aineet

Sallittuja ovat esimerkiksi: teleskooppivavat, avaamattomat ja läpinäkyvät muovipullot 1,5 litran pulloon saakka (ei alkoholipullot), tyhjät läpinäkyvät muovipullot 1,5 litran pulloon saakka (ei alkoholipullot), hiuslakat ja muut kosmetiikkatuotteet, lyhyet sateenvarjot, retkituolit (kokoontaittuva, ei puutarhatuoli), järjestelmäkamerat, pienten lasten evästarvikkeet. Telttailualueelle voi tuoda vain normaalit leiriytymisvälineet. Täysi-ikäiset saavat tuoda Ilosaarirockin leirintäalueille ja chill out zonelle omia alkoholijuomia.

Kielletyt esineet ja aineet

Kiellettyjä ovat esimerkiksi: huumausaineet sekä omat alkoholijuomat, alkoholiastiat, lasipullot ja -astiat, mukaan lukien metalliset ruokapakkaukset, yli 1,5 litran muovipullot, avatut juomapullot, pitkät sateenvarjot, laserosoittimet ja voimakkaat valonheittimet, ampuma-aseet, niiden patruunat ja räjähdysaineet, ml. soihdut ja ilotulitteet, teräaseet, neulat (ilman perusteltua syytä) ja muut viiltämiseen/pistämiseen soveltuvat esineet, asiaankuulumattomat työkalut (esim. monitoimityökalut), muut toisten vahingoittamiseen soveltuvat esineet tai aineet, megafonit ym. kovaa ääntä tuottavat esineet, videokamerat ja nauhurit (järjestyksenvalvojilla on tarvittaessa oikeus takavarikoida luvattomat tallennusvälineet ja tallenteet) sekä nihkeä asenne ihania kanssaihmisiä kohtaan.

< takaisin infon etusivulle

Ilosaarirock