Ilosaarirock Joensuu 3 päivää 14.-16.7.2017

Vapaaehtoistyö

Tämän vuoden vapaaehtoishaku on päättynyt. Hakemuksia saapui tänä vuonna ennätysmäärä, kiitos kaikkille hakemuksen lähettäneille!

Vapaaehtoisiksi valittujen kannattaa tutustua alla olevaan infoon. Siinä on paljon hyödyllistä tietoa käytännön järjestelyistä. Kysyäkin saa:

Tiukentuneiden sähköpostiasetusten vuoksi osa Ilosaarirockin sähköposteista saattaa päätyä roskapostikansioon. Tarkistathan myös sen säännöllisesti, jos infopostia ei tunnu tulevan.

Henkilöstö, vapaaehtoisen paras kaveri

Ilosaarirockin henkilöstö on vapaaehtoisen paras kaveri. Henkilöstö auttaa ongelmissa ennen ja jälkeen festivaalin osoitteessa . Tapahtuman aikana henkilöstön toimipiste jakaa vapaaehtoisille sisäänpääsyyn tarvittavat rannekkeet, ruokaliput ja vapaaehtoispaidan. Toimipiste sijaitsee Jäähallin eteisaulassa ja on auki keskiviikosta lauantaihin.

Henkilöstön toimipisteen aukioloajat:
Ke 12.7. 12–17
To 13.7. 10–18:30
Pe 14.7. 10–22
La 15.7. 10–16

Ilosaarirockissa on suuri joukko vapaaehtoisia ja usein käy niin, että kaikki saapuvat samaan aikaan hakemaan kulkulupiaan. Varaudu jonoihin ja tule paikalla ainakin tunti ennen työvuoron alkua. Varauduthan todistamaan henkilöllisyytesi.

Työvuorot

Ilosaarirockin vapaaehtoiset tekevät viikonlopun aikana keskimäärin 16–18 tuntia töitä. Festivaalia ennen tai sen jälkeen työskentelevien vapaaehtoisten työvuorot kestävän kolmen päivän ajan, keskimäärin 24 tuntia yhteensä. Työvuorot sovitaan vastaavan kanssa.

Mitä vapaaehtoinen saa?

Vapaaehtoiset luovat Rokille ominaisen hymyilevän, aurinkoisen ja ystävällisen tunnelman. Leppoinen tunnelma lähtee siitä, että vapaaehtoistöissä on pääasiassa erittäin hauskaa! Työn merkeissä voit samalla tutustua muihin samanhenkisiin ihmisiin. Vapaaehtoistyö perustuu omaan haluun olla mukana tekemässä Ilosaarirockista parasta festivaalia, siitä ei makseta palkkaa.

Duunaripaidassa erottuu

Mahtava duunaripaita jaetaan jokaiselle vapaaehtoiselle. Tänä vuonna paidat jaetaan henkilökohtaisesti ja sopivien kokojen riittävyyden takaamiseksi. Paidat ovat unisex- kokoisia, ei naisten ja miesten paitoja erikseen. Duunaripaitaa käytetään työvuoron aikana, pitäähän maailman parhaimpien vapaaehtoisten joukon erottua. Vapaalla ollessa paitaa ei sovi käyttää, eikä ehdottomasti myöskään alkoholin vaikutuksen alaisena.

Ruokaa nälkäisille

Ruoka vapaaehtoisen tiellä pitää. Nälkää ei vapaaehtoisten tarvitse nähdä vaan jokaiselle vapaaehtoiselle kuuluu lämmin ruoka. Vapaaehtoisten ruokailu on Tiedepuistolla festivaalialueen vieressä. Ruokailu tapahtuu ruokalippua vastaan.

Ilmaista kahvia Taukotuvalta

Vapaaehtoisten oma rentoutumispaikka Taukotupa sijaitsee Metellilavan takana. Käynti sinne on Tähtiteltan puolelta. Rokin vapaaehtoiset saavat Taukotuvalta omaan kuppiin ilmaista Reilua kahvia ja teetä! Jos omaa kuppia ei ole, on kuppimaksu 1€. Kuppiin voi sitten santsata ilmaiseksi niin paljon kun kuppi kestää. Taukotuvalta voi ostaa myös omakustannushinnalla mm. leipiä, pikkupizzoja, korvapuusteja, namuja ja muuta pientä purtavaa. Taukotuvalla on myös netti, yllätysohjelmaa, vessat ja vesipiste.

Teltassa on tunnelmaa

Joensuun ulkopuolelta tulevien vapaaehtoisten on mahdollista majoittua Ilosaarirockin omalla telttailualueella Ravileirinnässä. Majoittua voi torstaista maanantaihin. Vapaaehtoiset voivat majoittua kaverin vieressä tai vain vapaaehtoisille varatussa Ravileirinnän osiossa, Staff Campissa. Leiriytymistarvikkeita festivaali ei tarjoa, joten oma teltta ja makuupussi mukaan.

Henkilöstöstä saat leiriytymisrannekkeen samalla, kun haet passisi/rannekkeesi. Jos tulet aikana jolloin henkilöstö ei ole auki ja haluat Ravileirintään majoittumaan, asia selviää leirinnän portilla.

Staff-camppilaiset ja Ravileirinnässä majoittuvat vapaaehtoiset saavat aamukahvin (klo 8–12) ilmaiseksi Ravileirinnän infokahviosta näyttämällä rannekettaan.

Narikka ja pyöräparkki

Tavaranarikat ja pyöräparkki ovat ilmaisia kaikille vapaaehtoisille, saat edun Staff-ranneketta näyttämällä. Autojen parkkipaikat ovat maksullisia myös vapaaehtoisille.

Vapaaehtoisten ryhmäkuva

Vapaaehtoisten ryhmäkuva otetaan päälavan edessä sunnuntaina 16.7. klo 11:45. Tule paikalle ja laita vapaaehtoispaitasi päälle, ikuistetaan kesän paras vapaaehtoisjoukko!

Kierrätys

Ilosaarirock tekee parhaansa ollakseen ympäristöystävällinen tapahtuma ja tähän tarvitaan jokaisen, myös sinun, panostasi. Rokissa voi kierrättää energia- eli polttokelpoisen jätteen, biojätteen, metallin, lasin, puun ja ongelmajätteet.

Turvallisuus

Ensiapu, poliisi ja palokunta päivystävät koko Rokin ajan. Samoin tekee Ilosaarirockin turvallisuus- ja järjestyksenvalvonta, mutta lopulta jokainen ihminen vaikuttaa toimillaan omaan ja kanssaihmisten turvallisuuteen. Jos näet vaaratilanteen, ilmoita heti vastaavallesi tai järjestyksenvalvojilla ja toimi heiltä saamiesi ohjeiden mukaisesti.

Tervetuloa vapaaehtoiseksi Ilosaarirockiin!

Kysymyksiin ja ongelmiin vastataan osoitteessa

< takaisin infon etusivulle

Ilosaarirock