Ilosaarirock Joensuu 3 päivää 14.-16.7.2017

Timo Rautiainen ja Trio Niskalaukaus

Timo Rautiainen ja Trio Niskalaukaus

Surupuku päälle ja nyrkkiä puimaan, suomenkielisen metallin tienraivaaja on täällä taas! Timo Rautiaisen ja Trio Niskalaukaus ilmoitti helmikuun lopussa palaavansa kesällä 2017 valituille festivaalilavoille mukanaan myös uutta materiaalia. Iloksemme Ilosaarirockin on yksi valikoiduista festivaaleista, jolla Niskalaukaus esiintyy!

Niskalaukauksen merkitystä kotimaiselle raskaalle musiikille ei voi vähätellä, olihan se muun muassa Lumessakahlaajat, Hyvä ihminen ja Elegia -hiteillään ensimmäisiä kaikkien yhteiseksi kansallisaarteeksi nousseita heviyhtyeitä. Kulta- ja platinalevyjä, loppuunmyytyjä keikkoja ja Emma-palkintoja – pumppu oli vastaus kysyntään, joka ei vieläkään osoita laantumisen merkkejä.

Kun bändin tuotannon pariin palaa tänä päivänä, korviin aikanaan piirtynyt kuulokuva muotoutuu entistä huomattavasti sävykkäämmäksi. Mieleen palautuvat takuuvarman tanakan jynkytyksen ja iskevien melodioiden lisäksi solisti-saarnamies Rautiaisen kirkkaan voimakas ääni, tiukkaa soittoa tukevat piiruntarkat sovitukset ja monipuolisuudellaan yllättävät, lyyrisen suorapuheiset sanoitukset. Harteillaan painavaa taakkaa kantavan suomalaisen miehen elon käsittelyn ohessa Rautiainen teräväkynäisten kumppaneidensa, kuten Jarkko Martikaisen ja Tomi Tuomaalan kanssa, kertoo teksteissään ympäristöhuolesta, yhteiskunnallisista epäkohdista ja muusta ulkoapäin kumpuavasta ahdistuksesta tavalla, joka puhuttelee nyt kenties vahvemmin kuin koskaan.

Vaikka lohtu tuntuu näissä syvissä vesissä olevan usein kaukana, synkimmälläkin hetkellä Niskalaukaus nostaa kuuntelijansa kasvoille vähintään apean hymyn. Toivoa on murheen alhossakin, musiikki kantaa eteenpäin. Näillä on menty ennen, näillä mennään vastedes.

< takaisin ohjelmasivulle

Ilosaarirock