Ilosaarirock on vuonna 1971 perustettu ikärajaton ulkoilmafestivaali, joka järjestetään Joensuun Laulurinteellä (Linnunlahdentie 3), järven rannalla kaupungin keskustan tuntumassa.

Ilosaarirock on kolmepäiväinen festivaali, joka järjestetään 13. – 15.7.2018. Festivaalialueella on viisi esiintymislavaa ja paljon erilaista oheisohjelmaa. Festivaalin lippuja myyvät Lippu.fi, Tiketti ja Joensuussa Levy-Eskot.

Festarin suuret leirintäalueet ja parkkialueet asuntoautoalueineen sijaitsevat heti alueen vieressä, teltasta keikalle on matkaa muutama metri. Ilosaarirock panostaa ruokaan, juomaan ja rentoon nauttimiseen. Festivaalialueelta löytyy kaikki tarvittava elämiseen monipuolisesta ruuasta vessoihin, narikoihin ja vesipisteisiin. Festivaalialueella on huomioitu myös liikuntarajoitteiset.

Festarin tärkeimmät arvot ovat vapaaehtoistyö, ympäristönsuojelu ja rakkaus elävään musiikkiin. Osa tapahtuman tuotoista ohjataan paikallisten bändien tukemiseen.

Ilosaarirock on yksi Suomen suurimmista festivaaleista, tapahtumaan kerääntyy vuosittain yli 60 000 kävijää. Tapahtuman järjestää voittoa tavoittelematon elävän musiikin yhdistys Joensuun Popmuusikot ry.

Ikärajat

Ilosaarirock on ikärajaton festivaali. Alle 8-vuotiaat (huoltajan seurassa) ja yli 65-vuotiaat pääsevät tutustumaan Ilosaarirockiin ilmaiseksi valitsemanaan päivänä. Päiväkohtaisen rannekkeen saa festivaaliportin infopisteeltä. Huomaathan, että festivaalia tulee viettää lasten ehdoilla. Pimentyvä ilta ja tuhannet festivaalivieraat eivät ole oikea paikka lapsille. Tarjoathan lapsille päihteettömän ja turvallisen festivaalikokemuksen.

Festivaalialue

Laulurinteen festivaalialue on puistoalue, jossa on runsaasti nurmikkoa sekä viihtyisä uimaranta. Festivaalialueelle käydään pääportista. Pääportin ja turvatarkastuksen välissä on chill out zone, jolla sijaitsee palveluita kuten narikat.

Viikonlopun aikana nautitaan viidellä lavalla loistavista bändeistä, alueohjelmasta, visuaalisista elämyksistä sekä maittavasta ruuasta ja juomasta.

Lipunmyyntipisteet

Ennakkoon Ilosaarirockin lippuja myyvät Lippu.fi ja Tiketti. Joensuussa lippuja voi ostaa Levy-Eskoilta, Carelicumista ja Prismasta. Saat liput kätevästi täältä.

Rannekkeenvaihto

Kaikki festivaaliliput vaihdetaan rannekkeisiin. Rannekkeita vaihdetaan Joensuun taidemuseon sisäpihalla sijaitsevalla Rokkikontilla festivaaliviikolla ja festivaalin pääportin läheisyydessä perjantaista eteenpäin. Ravi- ja Niittyleirinnän asiakkaat voivat vaihtaa festivaalirannekkeet leirintäalueiden porteilla. Rannekkeen avulla voi liikkua sisään ja ulos festivaalialueelta tapahtuman aikana.

Rannekkeenvaihto Rokkikontilla taidemuseon sisäpihalla:
Maanantaista keskiviikkoon klo 10–17
Torstaina ja perjantaina klo 10–19
Lauantaina klo 10–14

Rannekkeenvaihto pääportilla:
Perjantaina klo 14–01
Lauantaina klo 11–01
Sunnuntaina klo 11–23

Vältä ruuhkia ja vaihda ranneke ennakkoon!

Ilosaarirock on tänä vuonna cashless-festivaali eli kaikki maksaminen festivaalialueella tapahtuu rannekkeella. Rannekkeen siru toimii kulkutunnisteena festivaalialueelle ja Ravi- ja Niittyleirintään. Ota rannekkeenvaihtoon mukaan myös leirintälippusi. Lue lisää cashless-maksamisesta täällä.

Infopiste ja löytötavarat

Ilosaarirockin infopiste sijaitsee pääportin vieressä. Infopisteellä ratkaistaan kaikki festivaaliasiakkaan pulmat kadonneesta lipusta hävinneeseen reppuun. Infossa myydään porttilippuja, mikäli festivaalia ei ole myyty ennakosta loppuun. Infopiste on auki 24h perjantaista alkaen.

Festivaaliviikonlopun ajan infopiste toimii myös löytötavarapisteenä. Festivaalin jälkeen maanantaina klo 13 löytötavarat toimitetaan Pohjois-Karjalan löytötavarapalveluun: www.pklp.fi.

Narikat

Festivaalin chill out zonella on maksullinen narikka, joka on auki pe klo 14:00–02:30 ja la & su klo 11:00–02:30. Rajallisen tilan takia emme voi säilöä narikassa alkoholijuomia. Jokainen narikkakäynti maksaa 4 euroa. Pakkaa festarille vain tavaroita, jotka kulkevat mukana!

Haethan tavarasi ajoissa ennen sen sulkeutumista. Ilosaarirock ei vastaa hakemattomista tavaroista.

Palvelut

Festivaalialueella on erilaisia palveluita kännykänlatauspisteistä ruokamyyntiin. Ruokamyyntikojuista löytyy liha-, kasvis- ja vegaaniruokaa ja myös erityisruokavaliot on huomioitu. Ilosaarirockissa on useita täysi-ikäisille tarkoitettuja baarialueita, joiden tuotevalikoima vaihtelee alueittain. Varauduthan todistamaan henkilöllisyytesi.

Festivaalialueelta löytyy myös erilaisia tuotemyyntipisteitä, joissa myydään muun muassa erilaisia koruja ja vaatteita. Ilosaarirockin ja festivaalilla esiintyvien yhtyeiden tuotteita on myynnissä festivaalialueella myyntipisteessä. Ilosaarirockin tuotteita voi ostaa myös Longplay Musicin verkkokaupasta.

Festivaalialueelle ja ulkoalueelle on järjestetty runsaasti vessoja ja pisuaareja helpottamaan rakkojen tyhjentymistä. Älä ole juntti vaan pissaa vessaan – ei puskaan saatikka talojen seinille tai pihoille. Festivaalialueelta ja leirintäalueilta löytyy vesipisteitä, joissa voit täyttää juomapullosi. Muista juoda riittävästi vettä!

Saavutettavuus

Ilosaarirockin järjestelyiden lähtökohtana on, että kaikki ovat tervetulleita festivaalillemme.

Ilosaarirock järjestetään puistoalueella, missä kulkeminen tapahtuu pääosin hiekoitettuja teitä pitkin. Alue on tasainen Tähtiteltan alueelle johtavaa nousua lukuun ottamatta. Festivaalialueen läheisyydessä on pysäköintialue, josta löytyy rajattu määrä invapysäköintipaikkoja. Näille paikoille pysäköimiseen vaaditaan vammaisen pysäköintilupa. Päälavalla, Tähtiteltassa ja Rentolavalla on pyörätuolia käyttäville asiakkaille katsomokorokkeet. Alueella on esteettömiä vessoja.

Vammaiselle henkilölle, jolla on oikeus avustajaan, avustajan tuominen festivaalille on ilmaista. Ilmaisen rannekkeen saa saapuessa festivaalin infopisteeltä, sitä ei tarvitse varata ennakkoon.

Lippujen palautus

Festivaalin ohjelmistoon, aikatauluihin ja järjestelyihin saattaa tulla muutoksia. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan välittömästi. Festivaalien yleisen käytännön mukaisesti festivaalilippuja ei voi palauttaa yksittäisten artistien peruuntumisten perusteella, eikä niistä saa hyvitystä tällaisten muutosten johdosta.

< Takaisin infon etusivulle