Satyricon, Hurula ja lukuisia muita Ilosaarirockiin

Mediatiedote 6.4.2018.

Joensuun Ilosaarirock julkaisi lisää ohjelmaa heinäkuun festivaalille. Ilosaarirockiin saapuvat norjalainen black metal -suuruus Satyricon, ruotsalainen vaihtoehtorock-yhtye Hurula, viimeistä kertaa Joensuussa esiintyvä Disco Ensemble, Ismo Alanko, Lasten Hautausmaa, Mokoma, Atomirotta, Saimaa, Shiraz Lane sekä Ilosaarirockissa ensimmäisen festivaalikeikkansa soittava Flat Earth, jossa vaikuttaa muun muassa HIMistä ja Amorphiksesta tuttuja muusikoita.

– Flat Earth on kiinnostavimpia uusia kokoonpanoja raskaan musiikin kentällä, hienoa saada bändi avaamaan festariura meillä. Bändi vahvistaa hienosti Satyriconin ohella festarin jo ennestään laajaa rock- ja metallikattausta. Hurulaa meiltä on toivottu todella paljon, mikä ei sinänsä ihmetytä, sillä sen verran huikeasta livebändistä on kyse, tunnelmoi Ilosaarirockin promoottori Panu Hattunen.

Vuonna 1990 perustettu Satyricon on yksi maailman tunnetuimmista black metal -yhtyeistä ja kuuluu genren kivijalkaan. Laulaja-kitaristi Satyrin ja kiivaskätisen rumpali Frostin johtama yhtye julkaisi viime syksynä albumin Deep Calleth Upon Me ja on kiertänyt sen myötä maailmaa julistaen tumman metallin sanomaa.

Ruotsalainen Hurula on punkyhtye Masshysterista tutun Robert Hurula Petterssonin sooloyhtye, joka seikkailee intohimoisissa 90-luvun vaihtoehtorockin tunnelmissa. Vuonna 2016 julkaistu albumi Vapen till dom hopplösa herätti ihastusta Suomenlahden molemmin puolin ja toi Hurulalle palkintoehdokkuuksia ja mainintoja vuoden albumit -listoilla.

Tuoreiden julkaisujen lisäksi Ilosaarirockissa esiintyvät myös muun muassa Jack White, Nightwish, Zara Larsson, Behemoth, Action Bronson, Gogol Bordello, Milky Chance, Night Lovell, Zeal & Ardor, Lewis Capaldi, Cheek, CMX & Joensuun kaupunginorkesteri, Beast in Black, SANNI ja Vesta.

Ilosaarirock järjestetään Joensuun Laulurinteellä 13. – 15.7.2018. Festivaalin liput ovat myynnissä Lippu.fi:n ja Tiketin palveluissa sekä verkkosivuilla www.ilosaarirock.fi/liput.

Ilosaarirockin koko julkaistu ohjelma löytyy osoitteesta www.ilosaarirock.fi/ohjelma. Ilosaarirock julkaisee lisää ohjelmaa jo ensi viikolla.

Lisätiedot ja haastattelut:
Promoottori Panu Hattunen, 050 506 7405,

< Media-sivulle