Ilosaarirock siirtyy maksurannekeisiin

Mediatiedote 15.5.2018.

Suomen suurimpiin festivaaleihin lukeutuva Joensuun Ilosaarirock on tulevana kesänä full cashless eli kaikki maksaminen festivaalialueella tapahtuu sirullisilla maksurannekkeilla. Ilosaarirock järjestetään 13. – 15.7. Joensuun Laulurinteellä. Kävijäennätyksen tehnyt Ilosaarirock keräsi viime vuonna 67 000 asiakasta ollen näin Suomen kolmanneksi suurin festivaali.

Maksurannekemaksaminen on yleisesti käytössä maailman suurimmilla festivaaleilla. Uudistuksen myötä käteinen tai kortti eivät toimi maksuvälineinä festivaalialueen ravintoloissa ja myyntipisteillä. Rahaa rannekkeelle voi siirtää etukäteen verkossa tai festivaalialueen rahanlatauspisteissä.

– Päädyimme ottamaan maksurannekkeet käyttöön, sillä ne ovat turvallisin ja nopein tapa maksaa ostokset massatapahtumassa. Ranneketta on hankala kadottaa ja kaikilla käytössä oleva nopea maksutapa vähentää jonoja. Maailmalla on lukuisia esimerkkejä siitä, kuinka cashless-teknologia on parantanut festareiden asiakaskokemusta, taustoittaa Ilosaarirockia järjestävän Joensuun Popmuusikot ry:n toiminnanjohtaja Niina Hattunen.

Ilosaarirockin asiakkailla on mahdollisuus luoda oma festivaalitili ennen tapahtumaan saapumista. Tilille voi siirtää käyttörahaa valmiiksi ja tililtä löytyvät kuitit kaikista ostotapahtumista. Rannekkeelle mahdollisesti jäävät rahat saa takaisin festivaalin jälkeen.

– Rannekkeella maksaminen tekee festarikokemuksesta ennen kaikkea hauskemman. Festarit ovat muutenkin eräänlaisia aikuisten huvipuistoja, joihin nykyaikainen teknologia istuu hyvin mukaan, päättää Hattunen.

Ilosaarirockissa esiintyvät muun muassa Jack White, Zara Larsson, Nightwish, Cheek, Action Bronson, Gogol Bordello, Behemoth, SANNI, Milky Chance, Night Lowell, Zeal & Ardor, Satyricon, Lewis Capaldi ja Hurula. Festivaalin ennakkoliput ovat myynnissä Lippu.fi:n ja Tiketin palveluissa sekä verkkosivuilla www.ilosaarirock.fi.

Haastattelut:
Toiminnanjohtaja Niina Hattunen, 050 5067122,

< Media-sivulle