Sun Effects koristelee Laululavan

Ilosaarirockin aluevalaisusta vastaa visionäärinen suunnittelu- ja tuotantokollektiivi Sun Effects. Tänä kesänä Sun Effectsin suunnittelijoiden erityisen huomion saa Ilosaarirockin maamerkki, päälavan taustalla oleva Laululava. 150 metriä leveä katsomo tekee Ilosaarirockin päälavasta täysin ainutlaatuisen näyttämön, joka poikkeaa muista maailman festivaaleista.

– Laulurinteen katsomo on ikoninen näky. Sitä voisi verrata esimerkiksi Roskilden päälavan kuuluisaan telttaan, jolla on erityinen merkitys monille populäärikulttuurin ystäville. Se on myös erityislaatuinen valaistava kohde, johtuen pitkälti sen massiivisesta koosta ja arkkitehtoonisista ratkaisuista, tuumailee Sun Effectsin Matti Jykylä.

Laululavan valaisun myötä perinteiset ilotulitukset muuttuvat valotaiteeksi.

– Halusimme tänä vuonna satsata valotaiteeseen ilotulituksen sijaan. Ne panostukset, jotka ennen on ammuttu taivaalle, välkkyvät tänä vuonna Laululavan valoissa. Tällä haluamme myös palvella aamulla töihin herääviä kaupunkilaisia ja heidän lemmikkejään, jotka ovat häiriintyneet ilotulisten paukkeesta, kertoo Ilosaarirockin vastaava tuottaja Petri Varis.

Sun Effects koristelee Ilosaarirockin päälavan.

Viime kesänä Sun Effects rakensi Laululavalle pimeässä loistavan tuhansien hehkulamppujen meren, joka vei ajatukset sirkuksen ja menneen maailman mieleen tuovaan satumaailmaan. Tänä kesänä ajatus viedään vielä pidemmälle.

– Jatkamme valopisteillä tyylittelyä, mutta lisäämme värejä, liikettä ja lämpöä”, kertoo Jykylä. Laululavan lisäksi Sun Effectsin käsien jälkeä näkee kaikessa Ilosaarirockin festivaalialueen valaisussa. Päivän pimetessä Ilosaarirockin valtava alue muuttaakin täysin luonnettaan, lämpimän valon syleillessä Laulurinnettä.

Teksti: Verkkotoimitus


« Etusivulle

« »