Festivaali-info

Liput | Ikärajat | Festivaalialue | Rannekkeenvaihto | Infopiste ja löytötavarat | Narikat | Pyöräparkki | Majoitus | Maksutavat | Palvelut | Saavutettavuus ja tasa-arvo | Lippujen palautus

Ilosaarirock, kesän paras viikonloppu, järjestetään 12. – 14.7.2019 Joensuun Laulurinteellä (Linnunlahdentie 3), järven rannalla kävelyetäisyydellä Joensuun keskustasta.

Ilosaarirockia on järjestänyt yhtäjaksoisesti vuodesta 1971 saakka voittoa tavoittelematon elävän musiikin yhdistys Joensuun Popmuusikot ry. Festivaalin tuotoilla tuetaan paikallista musiikki- ja kulttuurielämää ja suojellaan itäsuomalaista luontoa. Ilosaarirock on itsenäinen, paikallinen, vastuullinen ja järjestäjilleen sekä vuosi toisensa jälkeen saapuville festarivieraille hyvin rakas.

Vuosien varrella Ilosaarirock on kasvanut yhdeksi Suomen suurimmista ja vanhimmista kesätapahtumista, joka kerää 60 000 – 70 000 ihmistä viettämään kesän parasta viikonloppua Laulurinteelle. Ilosaarirockin tarkkaan valikoitu ohjelma, kaunis puistoalue sekä rento ja rakastava ilmapiiri saavat ilorokkilaiset palaamaan Joensuuhun aina uudelleen. Varo, tähän jää koukkuun!

Liput

Ilosaarirockin lippuja myyvät Lippu.fi ja Tiketti. Joensuussa lippuja myyvät Levy-Eskot, Carelicum ja Prisma. Ilosaarirock on ikärajaton festivaali.

Saat liput kätevästi täältä.

Ikärajat

Ilosaarirock on ikärajaton festivaali. Alle 8-vuotiaat (huoltajan seurassa) pääsevät tutustumaan Ilosaarirockiin ilmaiseksi valitsemanaan päivänä. Päiväkohtaisen rannekkeen saa festivaaliportin infopisteeltä. Huomaathan, että festivaalia tulee viettää lasten ehdoilla. Pimentyvä ilta ja tuhannet festivaalivieraat eivät ole oikea paikka lapsille. Tarjoathan lapsille päihteettömän ja turvallisen festivaalikokemuksen.

Festivaalialue

Laulurinteen festivaalialue on puistoalue, jossa on runsaasti nurmikkoa sekä viihtyisä uimaranta. Festivaalialueelle käydään pääportista. Pääportin ja turvatarkastuksen välissä on chill out zone, jolla sijaitsee palveluita kuten narikat.

Viikonlopun aikana nautitaan viidellä lavalla loistavista bändeistä, alueohjelmasta, visuaalisista elämyksistä sekä maittavasta ruuasta ja juomasta.

Rannekkeenvaihto

Kaikki festivaaliliput vaihdetaan rannekkeisiin. Rannekkeita vaihdetaan Joensuun taidemuseon sisäpihalla sijaitsevalla Rokkikontilla ja Pilkon Lidlissä festivaaliviikon keskiviikosta perjantaihin. Festivaalin pääportin rannekkeenvaihto on auki perjantaista eteenpäin. Ravileirinnän asiakkaat voivat vaihtaa festivaalirannekkeet leirintäalueen portilla. Rannekkeen avulla voi liikkua sisään ja ulos festivaalialueelta tapahtuman aikana.

Kaikki festivaaliliput vaihdetaan rannekkeisiin. Rannekkeita vaihdetaan Joensuun taidemuseon sisäpihalla sijaitsevalla Rokkikontilla festivaaliviikon keskiviikosta perjantaihin ja festivaalin pääportin läheisyydessä perjantaista eteenpäin. Ravileirinnän asiakkaat voivat vaihtaa festivaalirannekkeet leirintäalueen portilla. Rannekkeen avulla voi liikkua sisään ja ulos festivaalialueelta tapahtuman aikana.

Lidl Pilkon rannekkeenvaihto auki:
Ke 10.7. klo 11:00–18:00
To 11.7. klo 11:00–19:00
Pe 12.7. klo 11:00–19:00

Rokkikontti auki:
Ke 10.7. klo 10:00–17:00
To 11.7. klo 10:00–19:00
Pe 12.7. klo 10:00–19:00

Festivaalialueen rannekkeenvaihto:
Pe 12.7. klo 14 eteenpäin

Ilosaarirock on cashless-festivaali eli kaikki maksaminen festivaalialueella tapahtuu rannekkeella. Rannekkeen siru toimii kulkutunnisteena festivaalialueelle ja Ravi- ja Nice and Easy -leirintään.

Infopiste ja löytötavarat

Ilosaarirockin infopiste sijaitsee pääportin vieressä. Infopisteellä ratkaistaan kaikki festivaaliasiakkaan pulmat kadonneesta lipusta hävinneeseen reppuun. Infossa myydään porttilippuja, mikäli festivaalia ei ole myyty ennakosta loppuun.

Festivaaliviikonlopun ajan infopiste toimii myös löytötavarapisteenä. Festivaalin jälkeen maanantaina klo 14 löytötavarat toimitetaan Pohjois-Karjalan löytötavarapalveluun: www.pklp.fi.

Narikat

Festivaalin chill out zonella on maksullinen narikka, joka on auki pe klo 14:00–02:30 ja la & su klo 11:00–02:30. Rajallisen tilan takia emme voi säilöä narikassa alkoholijuomia. Jokainen narikkakäynti maksaa 4 euroa. Pakkaa festarille vain tavaroita, jotka kulkevat mukana!

Haethan tavarasi ajoissa ennen sen sulkeutumista. Ilosaarirock ei vastaa hakemattomista tavaroista.

Pyöräparkki

Pääportin läheisyydessä on valvottu pyöräparkki. Pyöräparkki on auki pe klo 14:00–02:30 ja la & su klo 11:00–02:30. Polkupyörän jättäminen parkkiin maksaa 3€ / kerta.

Haethan pyöräsi ajoissa ennen parkin sulkeutumista. Ilosaarirock ei vastaa hakemattomista tavaroista.

Majoitus

Ilosaarirockin aikaan Joensuussa on mahdollista majoittua festivaalin välittömässä läheisyydessä oleville leirintäalueille (myös asuntoajoneuvot), koulumajoitukseen, keskustan hotelleihin (noin 1,5km Ilosaarirockista) sekä kotimajoitukseen.

Lue lisää majoituksista täältä.

Maksutavat

Ilosaarirock 2019 on full cashless -festivaali. Cashless on maksamista sirullisella maksurannekkeella, ilman korttia tai käteistä. Useiden suurten festivaalien tavoin Ilosaarirock käyttää cashless-maksutapaa. Tämä tarkoittaa sitä, että festivaalialueella käteinen tai pankkikortti eivät käy maksuvälineenä, vaan jokainen ostotapahtuma tehdään maksurannekkeen avulla.

Lue lisää cashless-maksamisesta: www.ilosaarirock.fi/2019/cashless

Palvelut

Festivaalialueella on erilaisia palveluita kännykänlatauspisteistä ruokamyyntiin. Ruokamyyntikojuista löytyy liha-, kasvis- ja vegaaniruokaa ja myös erityisruokavaliot on huomioitu. Ilosaarirockissa on useita täysi-ikäisille tarkoitettuja baarialueita, joiden tuotevalikoima vaihtelee alueittain. Varauduthan todistamaan henkilöllisyytesi.

Festivaalialueelta löytyy myös erilaisia tuotemyyntipisteitä, joissa myydään muun muassa erilaisia koruja ja vaatteita. Ilosaarirockin ja festivaalilla esiintyvien yhtyeiden tuotteita on myynnissä festivaalialueella myyntipisteessä. Ilosaarirockin tuotteita voi ostaa myös Longplay Musicin verkkokaupasta.

Festivaalialueelle ja ulkoalueelle on järjestetty runsaasti vessoja ja pisuaareja helpottamaan rakkojen tyhjentymistä. Älä ole juntti vaan pissaa vessaan – ei puskaan saatikka talojen seinille tai pihoille. Festivaalialueelta ja leirintäalueilta löytyy vesipisteitä, joissa voit täyttää juomapullosi. Muista juoda riittävästi vettä!

Saavutettavuus ja tasa-arvo

Ilosaarirockin järjestelyiden lähtökohtana on, että kaikki ovat tervetulleita festivaalillemme.

Ilosaarirock järjestetään puistoalueella, missä kulkeminen tapahtuu pääosin hiekoitettuja teitä pitkin. Alue on tasainen Tähtiteltan alueelle johtavaa nousua lukuun ottamatta. Festivaalialueen läheisyydessä on pysäköintialue, josta löytyy rajattu määrä invapysäköintipaikkoja. Näille paikoille pysäköimiseen vaaditaan vammaisen pysäköintilupa. Päälavalla, Tähtiteltassa ja Rentolavalla on pyörätuolia käyttäville asiakkaille katsomokorokkeet. Alueella on esteettömiä vessoja.

Vammaiselle henkilölle, jolla on oikeus avustajaan, avustajan tuominen festivaalille on ilmaista. Ilmaisen rannekkeen saa saapuessa festivaalin infopisteeltä, sitä ei tarvitse varata ennakkoon.

Lippujen palautus

Festivaalin ohjelmistoon, aikatauluihin ja järjestelyihin saattaa tulla muutoksia. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan välittömästi. Festivaalien yleisen käytännön mukaisesti festivaalilippuja ei voi palauttaa yksittäisten artistien peruuntumisten perusteella, eikä niistä saa hyvitystä tällaisten muutosten johdosta.

< Takaisin infon etusivulle

Pääyhteistyökumppanit

Koff     Lidl