Saapuminen

Junat | Kimppakyydit ja bussikuljetukset | Parkkialueet autoille | Pyöräparkki | Festivaalibussit ja taksi | Paikallisbussit

Ilosaarirock järjestetään Joensuun Laulurinteellä (Linnunlahdentie 3), joka sijaitsee noin kilometrin päässä Joensuun keskustasta. Joensuun rautatieasemalta ja bussipysäkeiltä Ilosaarirockiin on matkaa noin kaksi kilometriä. Rautatieaseman ja festivaalialueen välillä liikennöi ilmaisia festivaalibusseja, Rokkibusseja.

Joensuu sijaitsee Itä-Suomessa, Pohjois-Karjalassa. Kaupunkiin voi matkustaa kätevästi junalla, lentokoneella, busseilla tai henkilöautolla. Ympäristöystävällisenä festivaalina suosittelemme käyttämään julkisia liikennevälineitä tai kimppakyytiä.

Junat

Joensuun rautatieasema sijaitsee aivan keskustan läheisyydessä ja noin 1,5km päässä festivaalialueesta. Perjantaina lisävaunullinen festarijuna kuljettaa Helsingistä Joensuuhun. Normaalien junavuorojen lisäksi VR järjestää sunnuntaiyönä klo 01:35 starttaavan ylimääräisen yövuoron Ilosaarirockista Helsinkiin. Rautatieasemalta on ilmainen bussikuljetus festivaalialueelle ja sunnuntaina takaisin asemalle.

Katso hinnat ja aikataulut: www.vr.fi.

Kimppakyydit ja bussikuljetukset

Mikäli autoilet Ilosaarirockiin, kannattaa ottaa auto täyteen muita festarikävijöitä! Kyytiläisiä ja kyydittäjiä palvelevat erilaiset kimppakyytipalvelut. Kannattaa myös tutustua Facebookin kimppakyytiryhmiin. Kimppakyytejä voi myös huhuilla Ilosaarirockin Facebook-tapahtumassa.

Asiakkaiden saapuminen kuormittaa ympäristöä enemmän kuin mikään muu festivaalin osa-alue. Siksi kannustamme ottamaan autot täyteen kyytiläisiä. Hauskan seuran ja rahansäästön lisäksi teet palveluksen luonnolle!

Bussikyytien aikataulut ja hinnat löydät kätevästi Perille.fi -palvelusta.

Paikallisliikenteen bussireiteille on Ilosaarirockin ajaksi lisätty yövuoroja Marjalaan, Hukanhaudalle ja Utraan. Lisäksi yövuoroja ajetaan Hammaslahteen, Kontiolahdelle ja Liperiin. Lue lisää paikallisliikenteen lisävuoroista täältä.

Parkkialueet autoille

Henkilöautojen parkkipaikat sijaitsevat Ilosaarirockin leirintäalueen edustalla ja ovat käytössä perjantaista maanantaihin.

Leirinnän parkkialueet ovat maksullisia. Parkkialueiden järjestelyistä vastaa Ilosaarirock. Autopaikkoja on rajoitetusti. Ajoneuvoissa yöpyminen on kielletty.

Lue lisää parkkipaikoista ja majoittumisesta täältä.

Pyöräparkki palvelee festivaaliviikonloppuna

Pääportin läheisyydessä on valvottu pyöräparkki. Pyöräparkki on auki pe klo 14:00–02:30 ja la & su klo 11:00–02:30. Polkupyörän jättäminen parkkiin maksaa 3€ / kerta.

Festivaalibussit ja taksi

Ilmaiset festivaalibussit eli Rokkibussit liikennöivät rautatieaseman sekä Virkistusuimala Vesikolla sijaitsevan bussipysäkin väliä koko viikonlopun ajan! Rokkibussien vuorot kulkevat Joensuuhun saapuvien vilkkaimpien juna- ja linja-autoyhteyksien mukaan ja lähtevät rautatieasemalta bussien täytyttyä. Sunnuntaina bussit kuljettavat takaisin rautatieasemalle.

Ilosaarirockin aikana Tiedepuiston edessä toimii myös tilapäinen taksitolppa.

Paikallisbussit

Paikallisbusseihin on lisätty vuoroja Ilosaarirock-viikonlopun ajaksi.

< Takaisin infon etusivulle

Pääyhteistyökumppanit

Koff     Lidl