Usein kysytyt kysymykset

Alue ja aikataulut | Liput ja rannekkeenvaihto | Majoitus | Saapuminen | Vapaaehtoisuus | Yleisiä kysymyksiä

Jos mieltäsi askarruttaa Ilosaarirockiin liittyvä asia, etkä löydä vastausta täältä tai infosivuilta, vastaa kysymyksiisi mielellään. Cashless-maksamista koskeviin kysymyksiin vastaamme osoitteessa

Alue ja aikataulut

Millainen on Ilosaarirock-viikonlopun rakenne?

Ilosaarirock-viikonloppu kestää kolme päivää. Perjantai, lauantai ja sunnuntai ovat viralliset festivaalipäivät, jolloin koko festivaalialue on käytössä.

Onko Ilosaarirockiin ikärajaa?

Ilosaarirockiin ei ole ikärajaa. Alle 8-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi täysi-ikäisen Ilosaarirockin lipun omaavan valvojan seurassa. Kaikkien lavojen edustalle pääsevät myös alaikäiset.

Anniskelualueille pääsevät vain täysi-ikäiset. Suosituksena tietenkin on ettei perheen pienempien kanssa juhlita pimeään iltaan asti vaan mennään lapsen ehdoilla.

Saako alueelle tuoda omia juomia ja ruokia?

Alueelle saa tuoda avaamattomana alkoholittomia virvokkeita läpinäkyvissä muovipulloissa ja mehupurkeissa. Myös tyhjän ja läpinäkyvän muovipullon tuominen alueelle on sallittua. Pullon koko saa olla max 1,5 litraa.

Omia ruokia saa tuoda alueelle, mutta muista ettet pakkaa ruokia lasisiin tai metallisiin astioihin. Lasi- ja metalliastioiden tuominen alueelle on turvallisuussyistä kielletty.

Leirintäalueille saa tuoda myös omia alkoholijuomia.

Löytyykö alueelta vesipisteitä?

Kyllä löytyy. Ilosaarirockin alueella on monia vesipisteitä, missä voi käydä täyttämässä oman vesipullon.

Saako alueelle tuoda järjestelmäkameran, jolla otan kuvia omaan käyttööni?

Järjestelmäkameran saa tuoda alueelle ja kuvaaminen henkilökohtaiseen käyttöön on sallittua. Ammattimainen keikkojen taltioiminen ei ole luvallista ilman artistin suostumusta.

Pääsenkö käymään välillä festarialueen ulkopuolella?

Kyllä pääset. Kaikille asiakkaille jaetaan rannekkeet ja voit poistua alueelta vapaasti niin usein kuin haluat. Myös leirintäalueilla voi leirintärannekkeella vierailla kesken päivän täysin vapaasti.

Liput ja rannekkeenvaihto

Millaisia lippuja Ilosaarirockiin on saatavilla?

Ilosaarirockiin myydään kolmen päivän lippuja joilla pääsee festaroimaan perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina. Myynnissä on myös kahden päivän lippuja, joka oikeuttaa sisäänpääsyyn perjantai-lauantai, lauantai-sunnuntai tai perjantai+sunnuntai. Lisäksi myynnissä on päiväliput perjantaille, lauantaille ja sunnuntaille.

Mistä lippuja voi ostaa?

Ilosaarirockin lippuja voi ostaa Lippu.fi:n ja Tiketin verkkokaupoista ja toimipisteistä. Joensuun seudulla lippuja on myynnissä levykauppa Levy-Eskoilla, Carelicumissa ja Prismassa.

Voiko lippuja ostaa kulttuuriseteleillä?

Ilosaarirockin lippuja voi ostaa kulttuuriseteleillä Tiketin ja Lippupisteen toimipisteistä. Tarkista eri vaihtoehdot Lippu.fi:n ja Tiketin sivuilta.

Pitääkö Ilosaarirockin lippu vaihtaa rannekkeeseen?

Kyllä pitää. Vaihdamme kaikki Ilosaarirockin liput (3 päivän, 2 päivän ja päiväliput) rannekkeisiin rannekkeenvaihtopisteissä.

Voit vaihtaa rannekkeen ennakkoon festivaaliviikon keskiviikosta perjantaihin Joensuun taidemuseon pihalla sijaitsevalla Rokkikontilla tai Pilkon Lidlissä.

Festivaalialueen lähellä oleva rannekkeenvaihtopiste avautuu perjantaina ja on auki koko viikonlopun. Leirintöjen asiakkaat voivat vaihtaa rannekkeen myös Ravileirinnän portilla.

Rannekkeenvaihdossa rannekkeesi siru aktivoidaan Ilosaarirockin pääsylipun avulla. Samalla kaikki cashless-festaritilille lisätyt tiedot ja rahat siirtyvät rannekkeen sirulle.

Majoitus

Saako leirintäalueelta varata itse paikan vai täytetäänkö alue saapumisjärjestyksessä?

Paikan leirintäalueelta saa valita itse. Alueet on jaettu kortteleihin ja niiden välissä kulkee pelastustiet, joille leiriytyminen on kielletty. Alueella on leirintäoppaat ja järjestyksenvalvojat, jotka neuvovat tarvittaessa paikan löytämisessä. Isoille puolijoukkueteltoille ja matkailuajoneuvoille on varattu omat paikkansa viranomaissuositusten mukaisesti.

Saavun leirintäalueelle eri aikaan ystäväni kanssa. Miten saamme telttamme samaan leiriin?

Jos mahdollista, niin ensimmäisenä saapuvan kannattaa tuoda mukanaan molempien teltat ja laittaa ne pystyyn. Mikäli se ei ole mahdollista, niin ensimmäisenä saapuvan tulee pitää huoli, että oman teltan viereen jää tilaa kaverin teltalle. Muistakaa varata tilaa niin sen verran, että telttojen väliin jää turvallisuusmääräysten mukainen 1 metri.

Saapuminen

Mihin voin jättää autoni parkkiin festivaalin ajaksi?

Ilosaarirockin hiekkaparkkialueet löytyvät Ravileirinnän läheisyydestä. Alueille mahtuu rajoitettu määrä autoja. Parkkialue on maksullinen. Parkkipaikan ostaa ennakkoon, mutta parkkialueet täytetään tulojärjestyksessä. Autoissa majailu ei ole sallittua.

Voinko yöpyä autossa?

Ajoneuvoissa yöpyminen on kielletty. Matkailuajoneuvoille on varattu oma maksullinen alueensa Ravileirinnästä.

Mihin voin jättää polkupyöräni?

Ilosaarirockin pyöräparkki sijaitsee jäähallin luona.

Miten pääsen rautatieasemalta festivaalialueelle?

Rokkibussit kuljettavat ihmisiä ilmaiseksi perjantaina ajan kaikilta Joensuuhun saapuvilta junilta festivaalialueelle. Asemalta on matkaa noin kaksi kilometriä, joten reippaimmat voivat kulkea myös jalan.

Vapaaehtoisuus

Miten pääsen vapaaehtoiseksi Ilosaarirockiin?

Ilosaarirockin vapaaehtoishaku alkoi huhtikuussa. Lue aiheesta täältä, täytä lomake ja jää odottamaan yhteydenottoamme.

Yleisiä kysymyksiä

Saako järjestelmäkameran tuoda festarialueelle?

Kyllä saa. Muista kuitenkin, ettei keikkoja saa taltioida ammattimaisesti ilman artistin lupaa.

Millaisen vesipullon saa ottaa alueella?

Alueelle saa tuoda läpinäkyvän, maksimissaan 1,5 litran juomapullon tyhjänä tai avaamattomana. Huomaa, ettei alueelle saa tuoda edes tyhjiä alkoholipulloja.

Mitä alueelle ei saa tuoda?

Emme halua kieltää asioita turhanpäiten, mutta tietyt turvallisuusmääräykset sitovat meitä. Alueelle ei saa tuoda lasipulloja, metalliastioita, pitkiä sateenvarjoja tai kiinteitä tuoleja (retkijakkarat on ok). Yleisesti ottaen kiellettyjä asioita ovat päihteet sekä esineet, joilla voit vahingoittaa muita vieraita.

Saapiko juoda viinaa?

Saa, kunhan olet yli 18-vuotias. Festivaalialueella on anniskelualueita, joissa on A-oikeudet. Festivaalialueelle ei saa tuoda omia alkoholijuomia. Leirintäalueille saa tuoda omia juomia.

Lempibändi ei tulekaan, mistä saan rahat takaisin?

Ilosaarirock pidättää oikeuden ohjelman muutoksiin. Yleisen käytännön mukaisesti yksittäisen esiintyjän peruessa ostettuja lippuja ei lunasteta takaisin. Ostetuista lipuista palautetaan rahat vain koko tapahtuman peruuntuessa.

Mitä bändejä siellä soittaa?

Hyviä bändejä. Ohjelmaa julkaistaan pitkin kevättä. Yleensä koko ohjelma on julkistettu viimeistään toukokuussa.

< Takaisin infon etusivulle

Pääyhteistyökumppanit

Koff     Lidl