Festarimuistot kestävät aikaa

Rokkimuistot säilyvät mielessä vuosikymmenienkin jälkeen. Ilosaaressa on uitu, tanssittu, nautittu bändeistä, tavattu idoleita, voitu pahoin ja pukeuduttu nahkahousuihin. Lue rokkivieraiden muistot 1990-luvun alusta tähän päivään asti.

Markun, 37, mieleen on jäänyt vatsakaluston pettäminen vuodelta 1998.

–  Olin 16-vuotias ja minulla oli päällä tosi cool valkoinen farkkutakki. Oksensin takin täyteen makkaraperunoita. Seuraava muistikuva on selviytymisteltasta. Puhalsin muistaakseni 2,6 promillea. Siskoni tuli hakemaan ja rokki jatkui siitä ihan hyvin vaikka valkoinen takkini oli aivan järkyttävässä kunnossa. Äiti oli kotona vastassa ja kysyi, että ”mitäs poika on tehnyt”. ”Kävin rokissa”, vastasin. Lauantaiaamuna heräsin kotoa ja lähdin seuraavaan päivään. Silloin oli vähän erilainen meininki, silloin juotiin ja naitiin. Nykyäänhän täällä on aika rauhallista.

Tanja (keskellä) ja Andrei. Kuva: Janne Lohilahti

Tanja, 42, muistaa uimareissut alueella 1990-luvun alusta.

– Käytiin paljon uimassa. Sen jälkeen oli hirveän kylmä, kun samoilla vaatteilla jatkettiin. Tuli hirveä rankkasade eikä meillä mitään sontikoita ollut. Alueella oli rekka ja mehän kyyrittiin siellä alla. Olisiko silloin ollut alle 20 astetta, sellainen sää, että välillä paistoi aurinko ja satoi rankasti. Kivoja muistoja, oli kyllä kiva fiilis. Kesän kohokohta.

Andrei, 43, muistelee nahkahousujaan ja Cradle of Filthiä vuodelta 2004.

– Ulkona oli hirveän kuuma ja oli pakko lähteä jonnekin juomaan olutta ennen keikkaa. Silloin oli skinhead-buumi, ja me kaksi venäläistä menimme nahkahousuissa Joensuun keskustaan. Ei saatu turpaan. Joku muskelimies kysyi, haluanko vääntää kättä, ja sanoin, että taidan skipata. Hän osti minulle silti kaljan.

Pariisin Kevät on jäänyt Teemun mieleen. Kuva: Janne Lohilahti

Teemu, 27, muistaa parhaiten Pariisin Kevään esiintymisen vuodelta 2012. – Bändi esiintyi ensimmäistä kertaa Ilosaarirockissa. Hyvää musiikkia, hyvä meno ja kaikki tuntuivat nauttivan. Voitin liput Energyltä, kilpailussa piti bongata Pariisin Kevään kappale. Erittäin hyvä kokemus. Tykkään kuunnella bändiä edelleen. Viimeksi näin heidät livenä Himoksella pari vuotta sitten juhannuksena.

Tanssimuistot ovat Jutalle rakkaita. Kuva: Janne Lohilahti

Jutta, 30, oli viime vuonna Ilosaaressa tanssimassa ISKY Street Crew’ssa.

– Harrastan tanssia ja kuulun Itä-Suomen Katutanssiyhdistykseen. Me tanssittiin ympäriinsä eri keikoilla yleisön joukossa. Tänäkin vuonna ISKY on mukana, muun muassa kohta alkavalla Ricky-Tick Big Band & Julkinen sanan keikalla. Yleisö lähti tosi hyvin mukaan, aikuisia ja lapsia tuli mukaan tanssimaan. Tosi hyvä meininki saatiin aikaiseksi.

Onko kyse siitä lastenkirjasta? Kuva: Janne Lohilahti

Keijon, 36, tuorein festarimuisto on tärkeän muusikon tapaaminen.

– Sain yhteiskuvan Risto Ylihärsilän kanssa juuri 23 minuuttia sitten. Kun menimme vaimon kanssa naimisiin yhdeksän vuotta sitten, Riston Pupu Tupuna ja Rakkauden rock soivat meidän häissä. Nyt sain miehen kuvan. Oltiin kattomassa keikkaa aikaisemmin, kieli katkesi keikalla, mutta loistava keikka oli.

 

Teksti: Niina Turunen
Kuvat: Janne Lohilahti


« Etusivulle

« »

Pääyhteistyökumppanit

Koff     Lidl