Rokin virallisin ruokabloggari – Hanna Suhosen Cebicin keittiö tunnelmoi rokkitarjontaa

Ruokabloggari löysi festarilta monipuolisen ja erilaiset ihmiset huomioivan ruoka- ja juomatarjonnan. Ainoastaan valkoisia pöytäliinoja on ikävä.

Neljäntenä peräkkäisenä vuonna Ilosaareen akkreditoitu ruokabloggari Hanna Suhonen kertoo Cebicin keittiö -blogissaan ja sosiaalisen median kanavillaan festarin ruoka- ja juomatarjonnasta. Hän julistaa maa-artisokkaburgerin vieneen sydämensä.

– Se on kyllä semmoinen mistä olen tykännyt. Vähän tavallisuudesta poikkeava, eikä sitä ehkä osaa kotikeittiössäkään lähteä toteuttamaan tai saa mistään. Se on vuoden kohokohta kun saa sen burgerin syötyä. Vain yhden burgerin tähden! hän nauraa.

Hanna Suhonen kertoo, että Suomen vanhimpiin kuuluvan ruokablogin pitäjänä hänet tunnistetaan usein kaduilla ja kaupoissa. Kuva: Tuomas Vitikainen

Ruokaa kaikille suille

Suhosen mukaan ruoka- ja juomatarjonta on monipuolinen ja palvelee hyvin myös erikoisruokavaliollisia ihmisiä.

– Lähi- ja luomuruoka ovat myös suuressa roolissa. Perusfestarimättö näyttää vähenevän vuosi vuodelta ja esimerkiksi kasvisruokaa ja burgereita on enemmän ja enemmän. Sirkkojakin on tänä vuonna saatavilla.

Merkittävin muutos on hänen mukaansa kuitenkin uusi Foodstop, joka saa bloggarilta kehut.

– On mukava, että saa ruoan ja juoman samaan aikaan. Ja saa istua siellä annoksen kanssa alas lepuuttamaan selkää ja jalkoja.

Foodstop saa ruokabloggarin hyväksynnän. Kuva: Antti Pitkäjärvi

Paras festariruoka ei sotke

Paras festariruoka on Suhosen mukaan sellainen, joka on helppo syödä sotkematta itseä ja muita.

– Tykkään kovasti tahnoista, kastikkeista ja soseista, mutta aina ne valuu pitkin poskia ja vaatteita. Ja hyvä festariruoka on ravitseva, että jaksaa. Sen saa myös syötyä nopeasti.

Suhonen on osallistunut Ilosaarirockiin erilaisissa rooleissa parikymmentä kertaa.

– Olin itse puolenkymmentä vuotta check-inissä töissä ja jakelin ihmisille mediapasseja. Ruokablogia olen pitänyt kohta 15 vuotta, ja aikanaan tuli puheeksi, että jos itsekin laittaisin hakemuksen.

Siitä lähtien hän on edustanut mediaa. Blogissa hän kertoo keskittyvänsä ruoka- ja juomapuoleen, mutta keikkojakin hän käy katsomassa. Architects ja Kingston Wall by JJylli, Kuoppis & VHB olivat tänä vuonna tähtäimessä. Ja tietenkin se maa-artisokkaburgeri.

– Rokissa olen ilmeisesti ainut ruoasta bloggaava, joten kutsun itseäni Rokin virallisimmaksi ruokabloggariksi.

Hieman fiinimpää ruokailumahdollisuutta Suhonen Rokkiin kaipaisi.

– Haluaisin kyllä Ilosaarirockiin takaisin sen valkoisten pöytäliinojen ravintolan, että saisi vähän semmoista fiinimpää ruokaa. Saisi ihan kunnolla rauhoittua vähän eri tavalla syömään. Se oli yhden vuoden kokeilu, joka ei harmikseni jatkunut, hän muistelee.

 

Teksti: Pasi Huttunen
Kuvat: Tuomas Vitikainen ja Antti Pitkäjärvi


« Etusivulle

« »

Pääyhteistyökumppanit

Koff     Lidl