”Kuolisin tänään onnellisena” – sunnuntaiaamu alkoi Ravileirinnässä runoilulla ja känniviestien purkamisella

Sunnuntaiaamun polkaisi käytiin Ravin raikastajien järjestämä tilaisuus, jossa luettiin edellisillan känniviestejä ja kirjoitettiin fiilisrunoja. Lue, millaisia tekstejä festarivieraiden tajunnanvirrasta syntyi!

Luovaa kirjoittamista. Kuva: Sampsa Geijer

Sunnuntaiaamuna Ravileirinnän keskellä olevaan paviljonkiin on kertynyt hyväntuulista porukkaa. Uudet tulijat otetaan vastaan tuttavallisesti bro fistillä, puheensorina on taukoamatonta ja yhteinen sävy vitsailuun löytyy heti, vaikka toisia ei tunnetakaan. Ohjelmassa on känniviestien purkamista ja vapaata kirjoittamista. Eräs osallistujista ohjeistaa muita:

– Tarinat pitää aloittaa hyvällä jutustelulla. Pitää fiilailla kynää. Ja muistakaa laittaa nimikirjaimet loppuun, niin saatte credittiä joku päivä.

Metodi toimii. Pöydässä jaetaan festarifiiliksiä ja elämänkokemuksia. Ajatuksenjuoksua syntyy niin puheena kuin tekstinä paperille.

Kolme minuuttia sensuroimatonta tajunnanvirtaa

Ravin raikastajat, Iiris Laisi ja Ida Tomminen, pyytävät osallistujia hiljenemään hetkeksi ja kirjoittamaan kolme minuuttia sensuroimatonta tajunnanvirtaa. Kynät sauhuavat ja tekstiä syntyy, välissä kuuluu kannustusta tai hekottelua. Ajan loputtua jaetaan fiiliksiä, kirjoittajat ovat iloisia ja yllättyneitä siitä, mitä kaikkea ajassa ehtikään kirjoittaa.

Runoissa toistuvat samat teemat: onnellisuus, aamun olo, viikonlopun fiilikset ja festarikokemukset – sekä nälkä. Joku on muuttanut runoksi saamansa känniviestit ja niistä nousseet ajatukset.

Olisin juossut vähän enemmän coopperissa, jos olisi ollut vähän lisää aikaa.

J. Karjalainen rokkaa kuin Markuksen stadilook, mutta JVG:n keikalla meinasi käämit palaa kun puumat puristeli perseestä ilman lupaa, on kupissa maanantaina pelkkää tuhkaa, vittu keuhkot on kuin tervatehtaan uuttohalli, varmaan puuttuu huomenna toinenkin palli, meillä on Saarijärvellä Halpa-Halli perkele!!!

Ponina ois kiva ja penis
soitan nykyään sähkökitaraa
olen rokkitähti
ja itse Lucifer
Otetaan kohta hatkat
alkaa olee viilee
ja mun tekee mieli
tulista ruokaa
Tääl on semone hyvä mesta ku Deli China Joensuussa
Menkää oikeesti
Nyt jäätyy käsi, burrito

Jarilla on pari makkaraa. Kari tuli paikalle ja kysyi seuraavaa: on kaksi karhua ja toinen kuolee, mitä jää? Jääkarhu.

Miksi helsinkiläisiä vihataan?
Näin jyväskyläläisenä olen huomannut, että kaikki vihaavat helsinkiläisiä. Onko heidän päät täynnä kusta, ja koskeeko tämä tosiaan kaikkia muita paitsi MarKUSTA?

Tekstit luetaan ääneen, jokainen saa aplodit. Tilaisuudesta nautiskellaan ja Ravin raikastajat saavat paljon kehuja. Ja niitä kyllä ansaitsevat myös kirjoittajat! Ohjelman loppupuolella jo aiemmin kirjoittamassa ollut taiteilija palaa takaisin uuden tekstin kanssa:

Jos sulla on kaks hallia ja toinen palaa pois, niin mitä sulle jää? Jäähalli.

 

Teksti: Anne Tuovinen
Kuva: Sampsa Geijer


« Etusivulle

« »

Pääyhteistyökumppanit

Koff     Lidl