Uutiset

Täältä löydät kaiken ajankohtaisen festivaaleihin liittyen.

20.11.2019

Sika säkissä -liput myynnissä

Erikoishintaiset (139€) kolmen päivän Sika säkissä -liput ovat myynnissä rajoitetun ajan. Sika säkissä -lippujen hinnat ovat voimassa ensimmäiseen ohjelmajulkistukseen saakka, jonka jälkeen lippujen hinnat kohoavat 149€. Yhden ja kahden päivän liput sekä VIP-liput tulevat myyntiin myöhemmin.


17.7.2019

Vastaa Ilosaarirockin kävijäkyselyyn ja voita liput!

Ilosaarirockin kävijäkysely on avattu. Kyselyyn vastaamiseen menee aikaa noin 10-15 minuuttia, jonka jälkeen voit halutessasi osallistua arvontaan. Palkintoina arvotaan 2020 Ilosaarirock-liput koko seurueellesi ja yhteistyökumppaneiden tuotepalkintoja. Vastaamalla kyselyyn pääset osallistumaan ensi vuoden Ilosaarirockin kehittämiseen.

Voit vastata kyselyyn täällä.

Ensi vuoden Ilosaarirock järjestetään 17.–19.7.


14.7.2019

Rae Sremmurdin keikka myöhästyy!

Rae Sremmurdin keikka siirtyy alkamaan klo 23:45, heti The Chainsmokersin jälkeen. Viivästys johtuu yhtyeen lentokoneen hajoamisesta.

- Yhtyeen lentokone hajosi Hollannissa, mutta onnistuimme melkoisen väännön jälkeen hankkimaan tilalle korvaavan lentokoneen. Yhtye on innoissaan, että keikka saadaan onnistumaan ja järjestää taatusti hullut bailut telttaan, huokaisee promoottori Panu Hattunen.

Rae Sremmurd aloittaa keikkansa Tähtiteltassa klo 23:45.


5.7.2019

Valloittava Vesta Ilosaarirockiin!

Viime hetken artistiuutisia! Juuri uuden singlen julkaissut ihana laulaja-lauluntekijä Vesta saapuu Ilosaarirockiin. Vesta esiintyy Jess Glynnen peruuntumisen vuoksi tyhjäksi jääneellä paikalla Tähtiteltassa perjantaina klo 22:30.

– Aikamoista taipumista vaati Vestan porukalta, että saatiin matkustusjärjestelyt onnistumaan. Kiitokset myös Tikkurila-festivaalille, jonka joustaminen auttoi keikan järjestymisessä. Viime hetken perumiset ovat aina haastavia, mutta onneksi saatiin tyhjäksi jääneelle paikalle näin loistava esiintyjä, toteaa Ilosaarirockin promoottori Panu Hattunen.

Viime vuosi oli Vestalle huikea onnistuminen. Debyyttialbumi Lohtulauseita nousi Suomen virallisen listan kärkeen, single Ota varovasti oli suuri hitti, kevään kiertueen keikat möivät loppuun ja lopulta Vestalle myönnettiin vuoden tulokkaan Emma-palkinto tammikuussa 2019. Vesta julkaisi odotetun uuden singlen Tuun ilman huomioo toimeen syntymäpäivänään 20. kesäkuuta.


27.6.2019

Jess Glynnen keikka peruuntui

Brittiläinen laulaja Jess Glynne on joutunut perumaan keikkansa Ilosaarirockissa. Glynnen lääkäri on määrännyt laulajan laulu- ja puhekieltoon äänihuulten rasituksen takia. Tämän takia Glynne joutuu perumaan tulevat keikkansa, mukaan lukien esiintymisen Ilosaarirockissa.

Pahoittelemme ikävää peruuntumista. Tiedotamme Jess Glynnen tilalla esiintyvästä artistista ensi tilassa.


23.5.2019

Kestävän kehityksen projekti

Ilosaarirock ja Itä-Suomen johtava sähköyhtiö Pohjois-Karjalan Sähkö Oy ovat solmineet kestävän kehityksen yhteistyösopimuksen. Samalla käynnistetään kestävän kehityksen projekti, jossa mukana on myös Suomen luonnonsuojeluliitto.

Ilosaarirockin ja Pohjois-Karjalan Sähkön yhteistyön ytimenä on pienentää Ilosaarirockin energiankäytön aiheuttamia ympäristövaikutuksia, parantaa festivaalivieraiden tietoisuutta vastuullisesta energiankäytöstä ja tuottaa käytännön keinoja oman hiilijalanjäljen pienentämiseen.

– Nyt solmitun yhteistyön avulla pystymme ottamaan uusia askeleita Ilosaarirockin ympäristöystävällisyyden eteen. Olemme tehneet kansainvälisesti tunnustettua kestävän kehityksen pioneerityötä tapahtumakentällä jo 2000-luvun alusta saakka ja tämän sopimuksen myötä saamme Pohjois-Karjalan Sähkön tietotaidon käyttöömme sekä lisäresursseja tavoitteiden saavuttamiseen. PKS on meille tuttu ja luotettava kumppani ja olemme vahvasti yhteisellä asialla luomassa entistä vastuullisempaa festivaalia, kertoo Ilosaarirockin vastaava tuottaja Petri Varis.

Ilosaarirockin ja Pohjois-Karjalan Sähkön yhteistyön avainteema on Ilosaarirockin energiankulutuksen tarkkailu ja energiatehokkuuden parantaminen. Lisäksi projektissa tutkitaan tapoja tuottaa energiaa festivaalialueella.

– Sähkönkulutuksen pienentäminen säästää sekä ympäristöä, että selvää rahaa. Festariin voi suhtautua kuin omakotitaloon, tavoitteena on selvittää mistä nurkasta vetää ja tukkia vuodot. PKS tuntee meidät ja festarialueen läpikotaisin, joten he ovat meille paras mahdollinen apu kehitystyössä. Lisäksi meitä kiinnostaa esimerkiksi aurinkoenergia, Ilosaarirockin aikaan kun on pimeää vain muutama tunti vuorokaudessa, visioi Ilosaarirockin tuotantopäällikkö Jani Salomaa.

Pohjois-Karjalan Sähkölle Ilosaarirock on luonteva kumppani. Yhtiö näkee Ilosaarirockin asiakaskunnan edustavan luontevaa suhtautumista ympäristöarvoihin ja vastuulliseen energiankäyttöön.

– Ilosaarirock on rockfestivaalina koko itäisen Suomen ylpeydenaihe. Hyvin hoidettu, kehittyvä ja vastuullisena tunnettu tapahtuma sopii hyvin omiin arvoihimme ja viestintäämme. Ilmastonmuutoksen torjunnassa todellinen muutos syntyy teoilla, eikä puheilla. Erinomainen maaperä aidon muutoksen aikaansaamiseksi on Ilosaarirockin edustama ikäluokka, joka on omaksunut ympäristövastuullisuuden osaksi arkisia valintojaan. Haluamme siksi kantaa oman osuutemme ja antaa vastuullisen energiankäytön tietotaitomme tässä kaikkien käyttöön, vahvistaa Pohjois-Karjalan Sähkön markkinointipäällikkö Kimmo Tolvanen.

Ilosaarirockin ja Pohjois-Karjalan Sähkön yhteistyö käynnistyi keväällä 2019 ja projekti kestää vuoden 2020 loppuun.

Ilosaarirock laskee vuosittain hiilijalanjälkensä ja maksaa päästökaupan mukaisen kompensaatiomaksun kasvihuonekaasupäästöistään. Ilosaarirock kompensoi päästönsä lahjoittamalla kompensaatiosumman Suomen luonnonsuojeluliiton kautta puhtaiden vesien suojelutyöhön.

Lue lisää Ilosaarirockin vastuullisuudesta täältä.

Pohjois-Karjalan Sähkö Oy


16.5.2019

Ohjelma valmis, aikataulut julki!

Vuoden 2019 ohjelma on valmis! Uusia kiinnityksiä ovat Alcest (FRA), Beast in Black, Lost Society, Eva + Manu, Jesse Markin, Huora ja monia muita. Tarkista esiintymisaikataulut täältä ja kesän parhaan viikonlopun suunnittelu voi alkaa!

Ranskalaista Alcestia voi pitää yhtenä blackgaze-musiikkityylin tärkeimmistä artisteista ja kehittäjistä. Black metallia ja shoegaze-vyörytystä yhdistelevän yhtyeen mahtipontista musiikkia on luonnehdittu myös post metaliks. Alcest onkin työskennellyt Sigur Rósin kanssa ja kiertänyt Anatheman mukana. Ilosaarirockin raskaampaa tarjontaa vahvistavat myös kotimaiset Beast in Black, Lost Society ja Huora.

Kesän parhaan viikonlopun kattauksen täydentävät soolouraa käynnistelevä tuottajasuuruus Jori Sjöroos, hip hopin eri laitoja koluavat Etta, F, Adikia ja Mouhous, folkpop-duo Eva + Manu, vaihtoehtoista kitararockia soittavat Pasa ja Radio Supernova, kovassa nosteessa oleva rytmimusiikkitulokas Jesse Markin sekä modernia popia esittävät Ruma ja Aida.

Yli 60 bändin tai artistin lisäksi Ilosaarirockissa on tarjolla myös kansainvälisen tason stand up -komiikkaa. Festivaalin lounge-teltassa kotimaisten tähtien ohella lavalle nousevat sukupuolirooleista huumoria vääntävä brittikoomikko Joe Sutherland sekä Lontoon vaativat stand up -klubit valloittanut kanadalainen koomikko Bobby Mair.

Ilosaarirockin edullisia kevätlippuja on myynnissä 31.5. saakka. Kesäkuun alussa kaikkien lipputyyppien hinnat päivittyvät kesähintoihin. Suosittelemme käymään ostoksilla nyt!


8.5.2019

The Chainsmokers ja lukuisia muita

Popsensaatio The Chainsmokers (USA) esiintyy sunnuntaina 14.7. Ilosaarirockissa! Uusia kiinnityksiä ovat myös laulaja-lauluntekijä Dermot Kennedy (IE), Pyhimys & Saimaa, Chisu, Turmion Kätilöt ja monia muita. Lisää julkistuksia on luvassa pikapuoliin!

Kolmannen albuminsa tänä vuonna julkaiseva Grammy-voittaja The Chainsmokers on yksi kuluvan vuosikymmenen suosituimmista yhtyeistä. Kaksikon singlet ja albumit ovat nousseet listaykköseksi ympäri maailmaa ja duon biisejä on kuunneltu suoratoistopalveluista miljardeja kertoja.

The Chainsmokersin ohella Ilosaarirockiin saapuu kovassa nosteessa oleva irlantilainen laulaja-lauluntekijä Dermot Kennedy. Debyyttialbuminsa tänä vuonna julkaisseen huikeaäänisen laulajan single Power Over Me on valloittanut myös Suomen radiokanavat.

Ilosaarirockissa nähdään myös kesän odotetuin yhteiskokoonpano Pyhimys & Saimaa, Momentum-albumin kesällä julkaiseva Chisu, popsuosikki Ida Paul & Kalle Lindroth, räppärit Gettomasa ja IBE, metalliyhtyeet Turmion Kätilöt ja Wheel sekä vaihtoehtomusiikin eri puolia edustavat Risto, Maustetytöt, Elias Gould, SOFA, Joni Ekman & Koira, Sydän, sydän, Pasa ja Luukas Oja.

– Upeaa saada tämän hetken kuuminta tuoretta musaa Laulurinteelle. The Chainsmokers ja Dermot Kennedy edustavat tätä päivää ja huomista, juuri sitä festarille halutaan. Lisää julkistuksia on myös tulossa pikapuoliin, lupailee Ilosaarirockin ohjelmapäällikkö Panu Hattunen.


13.2.2019

Hengästyttävä lista artisteja

Yli 20 uutta artistia Ilosaarirockiin! Mukana mm. Sunrise Avenue, Alma, Jess Glynne, Architects, Perturbator, MONO, Pale Waves ja Samuli Putron erikoiskeikka! Julkaisun myötä myyntiin tulevat kaikki lipputyypit.

Heinäkuussa Ilosaarirockissa nähdään kaksi odotettua ensiesiintymistä, kun Suomen suurimpiin rockbändeihin kuuluva Sunrise Avenue ja odotetun ensilevynsä keväällä julkaiseva Alma saapuvat Laulurinteelle. Sunrise Avenue soittaa Ilosaarirockissa kesän ainoan kotimaan festarikeikkansa.

Kansainvälistä väriä tarjoavat soulsävyjä ja tarttuvaa poppia yhdistelevä Jess Glynne (UK), joka on onnistunut tehtailemaan ennätysmäisen määrän ykkössijoja Britannian sinkkulistalle. Briteistä saapuu myös huikean Holy Hell -albumin viime vuonna julkaissut metalcore-yhtye Architects (UK), joka on valittu mm. Britannian parhaaksi livebändiksi. Kevyempää osastoa edustavat Las Vegasista saapuva DJ-kolmikko Cheat Codes (USA) ja hehkutettu indierock-tulokas Pale Waves (UK).

Alakulttuureista ponnistava synthwave-pioneeri Perturbator (FRA) yhdistää musiikissaan black metal -estetiikkaa, cyberpunkia ja synatykitystä, kun taas 20-vuotiskiertueellaan Ilosaarirockiin saapuva postrock-legenda MONO (JPN) tuudittaa kuulijat transsiin hyökyaaltomaisella paisuttelullaan.

Ilosaarirockissa nähdään myös kaksi erikoiskeikkaa. Samuli Putro toteuttaa festivaalilla musiikkia, valotaidetta ja surround-ääntä yhdistelevän Suuret rukoukset -esityksen, joka pohjautuu ylistäviä arvioita keränneeseen, Ateneumissa järjestettyyn Pienet rukoukset -konserttisarjaan. Raskaan musiikin jyrä Viikate taas juhlii Ilosaarirockissa hittialbuminsa Kuu kaakon yllä kymmenvuotisjuhlaa soittaen levyn lävitse alusta loppuun laajennetulla kokoonpanolla ja erikoisnumeroilla höystettynä.

Edellisten lisäksi Ilosaarirockissa esiintyvät JVG, Ellips, Pariisin Kevät, Pää Kii, Swallow the Sun, Henrik!, J. Karjalainen, Lxandra, Olavi Uusivirta, Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana, Gasellit, Jukka Nousiainen, Kynnet, Pauliina Kokkonen, SANNI ja Stam1na sekä aiemmin julkaistut DJ Snake (FRA), Rae Sremmurd (USA), Shame (UK), Ville Valo & Agents, Vesala, Anna Puu ja Kingston Wall by JJylli, Kuoppis & VHB.

- Festarin tyylikirjo on taas niin monipuolinen, että ihan hymyilyttää. Mukana on kuuminta nykymusiikkia ja marginaalisempia genrejä synthwave-synkistelystä japanilaiseen instrumentaalimaalailuun. On myös kunnia saada Sunrise Avenue ja Alma ensimmäisille keikoilleen Ilosaarirockiin, molempia on toivottu meiltä todella paljon, toteaa Ilosaarirockin promoottori Panu Hattunen.

Lisää artistiuutisia tiedossa kevään mittaan!


20.12.2018

Ensimmäiset artisti julki

DJ Snake (FRA), Rae Sremmurd (USA), Shame (UK), Ville Valo & Agents, Vesala, Kingston Wall ja Anna Puu Ilosaarirockiin! Ensimmäisen julkistuksen myötä myyntiin tulevat talvihintaiset liput sekä Premium-liput.

– Ensimmäinen julkaisu kuvastaa sitä mitä Ilosaarirock haluaa olla, ajassa kiinni oleva festari, jolla soittaa ennakkoluulottomasti rinnakkain eri musagenrejen kuumimmat ja mielenkiintoisimmat nimet. Lisää herkkuja on tarjolla heti ensi vuoden puolella, hekumoi Ilosaarirockin promoottori Panu Hattunen.

Ranskalainen DJ Snake nousi koko maailman tietoisuuteen Major Lazerin ja MØ:n kanssa tehdyn Lean On -jättihitin myötä. Spotifyn kautta aikain soitetuimmaksi nousseen kappaleen jälkeen DJ Snake julkaisi esikoisalbuminsa Encore, jonka Justin Bieberin laulama single Let Me Love You on kerännyt yli miljardi kuuntelukertaa. Syyskuussa julkaistu single Taki Taki on Spotifyn kolmanneksi kuunnelluin kappale ja enteilee DJ Snaken murtautumista maailman suurimpien artistien joukkoon.

Swae Leen ja Slim Jxmmin muodostama yhdysvaltalainen veljesduo Rae Sremmurd on ilmoittanut tehtäväkseen tuoda juhlat synkeähkönä tunnettuun trapiin. Useita platinasinglejä tehtailleet modernin etelän hip hopin sanansaattajat valloittivat maailman radiolistat vuoden 2016 hitillään Black Beatles. Swae Leen vierailut muun muassa Post Malonen, French Montanan ja Xxxtentacionin kappaleilla ovat muovanneet miehestä yhden tämän hetken kuunnelluimmista hip hop -artisteista.

Brittiläinen Shame pölytti rockpiirejä tänä vuonna julkaistulla debyyttialbumillaan Songs of Praise. Post punk -vaikutteinen albumi ja varsinkin bändin räjähtävät keikat nostivat Shamen nimen kaikkien uutta sähkökitaramusiikkia seuraavien huulille ja bändin keikkakalenteri täyttyi esiintymisistä ympäri Eurooppaa.

Kotimaisista artisteista Ilosaarirockissa esiintyvät yhteislevyn keväällä julkaiseva Ville Valo & Agents, hurjaan suosioon noussut Vesala, ruutupaidan discopalloon vaihtanut Anna Puu sekä muutaman valikoidun festivaalikeikan tekevä erikoiskokoonopano Kingston Wall by JJylli, Kuoppis & VHB.


Pääyhteistyökumppanit

Koff     Lidl