Uutiset

Yli 20 uutta artistia Ilosaarirockiin! Mukana mm. Sunrise Avenue, Alma, Jess Glynne, Architects, Perturbator, Mono, Pale Waves ja Samuli Putron erikoiskeikka!

13.2.2019

Hengästyttävä lista artisteja

Yli 20 uutta artistia Ilosaarirockiin! Mukana mm. Sunrise Avenue, Alma, Jess Glynne, Architects, Perturbator, MONO, Pale Waves ja Samuli Putron erikoiskeikka! Julkaisun myötä myyntiin tulevat kaikki lipputyypit.

Heinäkuussa Ilosaarirockissa nähdään kaksi odotettua ensiesiintymistä, kun Suomen suurimpiin rockbändeihin kuuluva Sunrise Avenue ja odotetun ensilevynsä keväällä julkaiseva Alma saapuvat Laulurinteelle. Sunrise Avenue soittaa Ilosaarirockissa kesän ainoan kotimaan festarikeikkansa.

Kansainvälistä väriä tarjoavat soulsävyjä ja tarttuvaa poppia yhdistelevä Jess Glynne (UK), joka on onnistunut tehtailemaan ennätysmäisen määrän ykkössijoja Britannian sinkkulistalle. Briteistä saapuu myös huikean Holy Hell -albumin viime vuonna julkaissut metalcore-yhtye Architects (UK), joka on valittu mm. Britannian parhaaksi livebändiksi. Kevyempää osastoa edustavat Las Vegasista saapuva DJ-kolmikko Cheat Codes (USA) ja hehkutettu indierock-tulokas Pale Waves (UK).

Alakulttuureista ponnistava synthwave-pioneeri Perturbator (FRA) yhdistää musiikissaan black metal -estetiikkaa, cyberpunkia ja synatykitystä, kun taas 20-vuotiskiertueellaan Ilosaarirockiin saapuva postrock-legenda MONO (JPN) tuudittaa kuulijat transsiin hyökyaaltomaisella paisuttelullaan.

Ilosaarirockissa nähdään myös kaksi erikoiskeikkaa. Samuli Putro toteuttaa festivaalilla musiikkia, valotaidetta ja surround-ääntä yhdistelevän Suuret rukoukset -esityksen, joka pohjautuu ylistäviä arvioita keränneeseen, Ateneumissa järjestettyyn Pienet rukoukset -konserttisarjaan. Raskaan musiikin jyrä Viikate taas juhlii Ilosaarirockissa hittialbuminsa Kuu kaakon yllä kymmenvuotisjuhlaa soittaen levyn lävitse alusta loppuun laajennetulla kokoonpanolla ja erikoisnumeroilla höystettynä.

Edellisten lisäksi Ilosaarirockissa esiintyvät JVG, Ellips, Pariisin Kevät, Pää Kii, Swallow the Sun, Henrik!, J. Karjalainen, Lxandra, Olavi Uusivirta, Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana, Gasellit, Jukka Nousiainen, Kynnet, Pauliina Kokkonen, SANNI ja Stam1na sekä aiemmin julkaistut DJ Snake (FRA), Rae Sremmurd (USA), Shame (UK), Ville Valo & Agents, Vesala, Anna Puu ja Kingston Wall by JJylli, Kuoppis & VHB.

- Festarin tyylikirjo on taas niin monipuolinen, että ihan hymyilyttää. Mukana on kuuminta nykymusiikkia ja marginaalisempia genrejä synthwave-synkistelystä japanilaiseen instrumentaalimaalailuun. On myös kunnia saada Sunrise Avenue ja Alma ensimmäisille keikoilleen Ilosaarirockiin, molempia on toivottu meiltä todella paljon, toteaa Ilosaarirockin promoottori Panu Hattunen.

Lisää artistiuutisia tiedossa kevään mittaan!

< Uutissivulle

Pääyhteistyökumppanit

Koff     Lidl