Uutiset

Täältä löydät kaiken ajankohtaisen festivaaleihin liittyen.

13.3.2020

Päivitys korona-tilanteesta

Korona puhuttaa kaikkia suomalaisia ja meillekin on tullut kysymyksiä liittyen Ilosaarirockiin. Tässä viestissä on ajankohtainen (pe 13.3.) päivitys tilanteesta:

Hallitus antoi eilen suosituksen, ettei yli 500 hengen tapahtumia järjestettäisi ja aluehallintovirasto hyvin todennäköisesti kieltää tänään tapahtumat. Hallituksen suositus on voimassa toukokuun loppuun saakka.

Ilosaarirock järjestetään 17. – 19. heinäkuuta, joten kielto ei vaikuta meihin ja tämän hetken tiedon valossa Ilosaarirock järjestetään normaaliin tapaan. Yksikään artisti ei ole perunut Ilosaarirockia koronaan tai muihin syihin vedoten. Jatkamme päivittäistä työtä kesän parhaan viikonlopun järjestämiseksi.

Mikäli Ilosaarirock peruttaisiin, ostetuista lipuista palautetaan rahat.

Meille tärkeintä on turvallisuus ja tulemme toimimaan meille annettujen ohjeiden mukaisesti. Suosittelemme myös kaikkia ihmisiä noudattamaan viranomaisten ohjeita, että saamme selätettyä tämän poikkeuksellisen tilanteen yhdessä. Pidetään huoli toisistamme!


11.3.2020

Ohjelma täydentyi ja päiväliput saatavilla nyt

Sam Fender (UK), Lost Frequencies (BEL), Mayhem (NOR) ja tusina muita artisteja Ilosaarirockiin! Uusien kiinnitysten myötä festivaalin päiväkohtainen ohjelma on julkaistu ja kaikki lipputyypit ovat nyt myynnissä.

Brittilistan kärkeen debyyttialbumillaan ampaissut Sam Fender saapuu Ilosaarirockiin ensimmäiselle, kovasti odotetulle Suomen keikalleen. Kitaravetoista, intohimoista rockia soittavaa laulaja-lauluntekijää on vertailtu itseensä Bruce Springsteeniin. Bailunälkäiset pääsevät tamppaamaan Are You With Me -hitistä tunnetun belgialaisen DJ Lost Frequenciesin tahdissa. Tummaakin tummempia sävyjä Laulurinteelle tuo legendaarinen norjalainen black metal -pioneeri Mayhem, jota voisi historiansa perusteella kutsua tuttavallisesti maailman pahimmaksi yhtyeeksi.

Kotimaisista suuruuksista lavat ottavat haltuun kiistatta Suomen suosituin (ja Ilosaarirockin toivotuimpiin kuuluva) yhtye JVG, helkkarin energisistä keikoistaan tunnettu Gasellit sekä vasta huikean uuden albumin julkaissut metallijyrä Lost Society.

Lisäksi lavoille tepastelevat hämmentävästi ensimmäistä kertaa Ilosaarirockiin saapuva ABREU, mieletön Emma-palkittu Jesse Markin, debyyttialbuminsa vastikään julkaissut rapkolmikko Mouhous, kovassa nosteessa oleva laulaja-lauluntekijä BEHM, urbaania emopoppia esittävä costee, karismaattinen laulaja-lauluntekijä Knipi, helsinkiläinen post rock -yhtye The Holy, sekä tulikuumat räppärit Yeboyah ja MC KOO.

– Maailmalla agentit ihmettelevät, että mikä on tämä festari, jolla tuutataan samana päivänä hitikästä EDM-poljentoa ja äärimmäistä black metallia. Me vastataan vaan, että se on kuulkaas Ilosaarirock se. Lavealla pensselillä on vedelty vuodesta 1971 ja sillä linjalla jatketaan, ohjelmaa kommentoi promoottorimme Panu.

Uusien artistikiinnitysten myötä festivaalin päiväkohtainen ohjelma on julkaistu, ja kaikki lipputyypit ovat nyt myynnissä verkkosivuillamme sekä Tiketin ja Lippupisteen palveluissa.


11.2.2020

Kymmeniä uusia artisteja julki!

Ilosaarirockin ohjelma täydentyi juuri lähes 20 uudella artistikiinnityksellä! Kesän parhaana viikonloppuna Laulurinteellä esiintyvät muun muassa tulikuuma jenkkiräppäri Machine Gun Kelly, vaihtoehtorockia soittava Highly Suspect (USA) sekä mongolialainen kurkkulaulumetalliyhtye (kyllä, luit oikein!) The Hu.

Ilosaarirockissa nähdään myös kesällä muutamia paluukeikkoja soittava Xysma, ensimmäistä kertaa soolona Ilosaarirockiin saapuva Lauri Tähkä, viisinkertainen Emma-ehdokas Gettomasa, kovasti toivottu elektronisen popmusiikin komeetta Ruusut sekä Paleface, joka juhlistaa tulevana kesänä Helsinki – Shangri-La –albuminsa kymmenvuotisia.

Edellisten lisäksi Ilosaarirockin lavoille astelevat kovimmat kotimaiset Apulanta, Pyhimys, Vesala ja Ellinoora, metallinälkää lievittävät Amorphis, Insomnium, Battle Beast ja Lähiöbotox, indieyhtyeet Maustetytöt, Räjäyttäjät ja Karina sekä jo aiemmin julkaistut Antti Tuisku, Tones and I (AUS), Yungblud (UK), Of Monsters and Men (ISL), Tehosekoitin ja Belzebubs (HELL).

Halutaan tuoda Laulurinteelle uutta ja kiinnostavaa musiikkia, genreistä välittämättä. Pääasia on, että artistit tarjoavat tajunnanräjäyttäviä keikkoja. Ohjelmasta rakentuu todella monipuolinen, hitosti uutta, sopivasti nostalgiaa ja riittävästi yhteislaulua. Ja lisää paukkuu pikapuoliin, tohkeilee Ilosaarirockin promoottori Panu Hattunen.

Ilosaarirockin kolmen päivän perusliput ja VIP-liput ovat myynnissä täällä.


20.1.2020

Keikkatauolta palaava Antti Tuisku Ilosaarirockiin

Suomen kovin poptähti Antti Tuisku saapuu heinäkuussa Laulurinteelle! Anatude esiintyi Ilosaarirockin päälavalla viimeksi kesällä 2016 ja keikka oli ikimuistoinen spektaakkeli. Vuosien odottelun jälkeen Tuisku-herkkua on taas tarjolla heinäkuussa!

Antti Tuisku on kuusinkertainen Emma-voittaja ja kulta- sekä platinalevyjä myynyt laulaja, mutta ennen kaikkea hän on huikea live-esiintyjä. Ilosaarirockiin Tuisku saapuu kahden vuoden keikkatauolta, joten nälkä valloittaa Laulurinne on varmasti valtava! Ilosaarirockin konttorilla Tuiskun buukkausta ei montaa hetkeä mietitty.

- Oltiin kärppänä paikalla, kun ensimmäisen kerran huhuiltiin Tuiskun paluusta. Antin keikka Ilosaarirockin päälavalla on varmasti piirtynyt kaikkien paikalla olleiden tajuntaan ikuisiksi ajoiksi. Sen verran kovat bailut herra sai Laulurinteellä aikaan. Uusintaa on odoteltu jo useampi vuosi ja heinäkuussa viimein pölähtää, hehkuttelee Ilosaarirockin promoottori Panu Hattunen.

Ilosaarirockiin aiemmin julkaistuja artisteja ovat Dance Monkey -kappaleella maailman valloittanut australialainen laulaja-lauluntekijätähti Tones and I, huikeaan keikkasuosioon kotimaassaan Iso-Britanniassa ja Yhdysvalloissa noussut rocktulokas Yungblud, islantilainen folkrocksuuruus Of Monsters and Men, paluun keikkalavoille tekevä Tehosekoitin sekä kesällä ensimmäiset keikkansa soittava black metal -sarjakuvayhtye Belzebubs.

Ilosaarirockin liput ovat myynnissä täällä.


3.12.2019

Ensimmäiset artistit julki!

Heinäkuussa Laulurinteelle saapuvat maailman kuumin poptulokas Tones And I, hurjassa nosteessa oleva modernin rockin keulakuva Yungblud, folkrocksuuruus Of Monsters and Men, paluun keikkalavoille tehnyt Tehosekoitin sekä kesällä ensimmäiset keikkansa soittava black metal -sarjakuvayhtye Belzebubs!

Ilosaarirockin kolmen päivän liput sekä VIP-liput ovat nyt myynnissä verkkosivuilla sekä Lippu.fi ja Tiketti verkkokaupoissa ja toimipisteissä.


Me kerromme sinulle ensimmäisenä

Uutiskirjeen tilaajana saat tiedot uusista julkaisuista ja muista festivaaliin liittyvistä asioista.

Tilaa uutiskirje >