Apulanta

Apulanta

Mitä olisi Ilosaarirockin juhlavuosi ilman kotimaisen rockin järkälettä Apulantaa? Jo 30 vuoden mittaista uraansa tänä vuonna juhlistava yhtye kuuluu Suomen festarikesään siinä missä helteet, kalja ja suuret tunteetkin, ja siitä on myös näyttöä: Apulanta on noussut Ilosaarirockin lavalle jo ennätykselliset neljätoista kertaa uransa aikana.

Apulanta on poikkeuksellinen ilmiö Suomen musakentällä. Yhtyeen 12 julkaistua albumia ja lukemattomat hitit, kuten Armo, Lokin päällä lokki ja Pahempi toistaan ovat jo itsessään uskomattomia saavutuksia, mutta oma museo, kaksi muistelmateosta sekä vuonna 2016 julkaistu yhtyeen taipaleesta kertova draamaelokuva Teit meistä kauniin ovat vedenpitäviä todisteita siitä, että Apulannan kaltaisia suuruuksia on yksi miljardissa.

Apulanta juhlii kolmekymppisiään loppuunmyydyllä Helsingin Olympiastadionilla tulevana kesänä, mutta sitä ennen otetaan kavereista mittaa Ilosaarirockissa. Meillä ei ole epäilystäkään, etteikö luvassa olisi taas ryöpsähtelevää energiaa, aitoa punk-asennetta ja karskeimpaankin silmäkulmaan kyyneleen tuovaa kauneutta. Viidestoista kerta toden sanoo – ja tosi on, että Apulantaa kovempaa saa hakea!

< Ohjelmasivulle

Liam Gallagher (UK)The Lumineers (US)Sam Feldt (NL)YUNGBLUD (UK)Antti TuiskuApulantaBattle BeastBEHMBelzebubs (HELL)Blind ChannelEllinooraErika VikmanGasellitGettomasaibeJVGLauri TähkäLähiöbotoxLuukas OjaMaustetytötMC KOOMELOMoon ShotMouhousOranssi PazuzuRuusutStaminaTehosekoitinUrsus FactoryVesalawilliamYeboyah


Tilaa uutiskirje >