Someajan supertähti Ashnikko saapuu ensimmäiselle Suomen keikalleen Ilosaarirockiin

Mediatiedote 23.2.2022. Julkaisuvapaa heti.

Yhdysvaltalainen laulaja ja räppäri Ashnikko saapuu ensimmäiselle Suomen keikalleen Ilosaarirockiin. Eri genrejä luovasti yhdistelevä artisti julkaisi debyyttialbuminsa Demidevil viime vuonna. Ilosaarirock järjestetään Joensuun Laulurinteellä 15.–17.7.2022.

Vuonna 2016 ensimmäisen laulunsa julkaissut Ashnikko löi läpi TikTok-sovelluksessa vuonna 2019. Ashinkon kappale Stupid levisi TikTokissa spontaanisti yllättäen artistin itsensäkin. Suorapuheisen ja visuaalisuuteen panostavan Ashnikon musiikki onkin levinnyt sosiaalisessa mediassa kulovalkean tavoin.

Ashnikko on tyylillinen kollaasi kaikesta, joka popkulttuurissa on kiinnostavaa. Artisti kutsuu itse tyyliään pop-punk-hip-hop-bubblegum-I-don’t-know-whatever-the-fuck-musiikiksi. Ashnikon purukumin lailla tarttuvista lauluista voi aistia vaikutteita muun muassa M.I.A.n, Björkin ja Nicki Minajin musiikista. Debyyttialbumilla vierailivat Grimes, Princess Nokia ja Kelis.

Ashnikko kirjoittaa hyvin suorasanaisesti seksistä ja haluaa luoda voimaannuttavia kappaleita olematta kuitenkaan saarnaava. Ashnikon taiteeseen kuuluu olennaisesti huumori ja leikkisyys, joka näkyy ennen kaikkea hänen tykittelevässä visuaalisessa tyylissään.

Ilosaarirockiin aiemmin julkaistuja esiintyjiä ovat muun muassa Oasis-tähti Liam Gallagher (UK), DJ ja tuottaja Alan Walker (NO), sinfonisen metallin suurnimi Nightwish, Dance Monkey -jättihitistä tuttu Tones And I (AU), tulikuuma rocktulokas Inhaler (IE), suosittu rap-artisti A36 (SE), progekomeetta VOLA (DE) sekä kotimaisten artistien tähtiketju Antti Tuiskusta Yeboyahiin.

Ilosaarirockin ohjelma täydentyy kevään aikana. Festivaalin kolmen päivän liput ja VIP-liput ovat myynnissä Ilosaarirockin verkkosivuilla sekä Lippu.fi:n ja Tiketin palveluissa. Vuosien 2020 ja 2021 lipuilla pääsee festivaalille myös tulevana kesänä.

Ilosaarirockia on järjestänyt vuodesta 1971 lähtien itsenäinen ja voittoa tavoittelematon elävän musiikin yhdistys Joensuun Popmuusikot ry. Festivaalin tuotoilla tuetaan Pohjois-Karjalan musiikki- ja kulttuurielämää sekä suojellaan itäsuomalaista luontoa. Ilosaarirockia ei järjestetty koronapandemian takia vuosina 2020 ja 2021.

Lisätiedot ja haastattelut:
Promoottori Panu Hattunen, 050 506 7405,

< Media-sivulle


Osta liput >
Tilaa uutiskirje >