Ilosaarirock 2023

Info

Ilosaarirock, kesän paras viikonloppu, on kolmipäiväinen tapahtuma, joka järjestetään 14.–16. heinäkuuta 2023 Joensuun Laulurinteellä, järven rannalla kävelyetäisyydellä Joensuun keskustasta. Ilosaarirockia on järjestänyt yhtäjaksoisesti vuodesta 1971 saakka voittoa tavoittelematon elävän musiikin yhdistys Joensuun Popmuusikot ry.

Ilosaarirock on kävijöilleen ja tekijöilleen rakas festivaali, joka kokoaa vuosittain noin 70 000 iloista, eloista ja avointa juhlijaa yhteen yhden verrattoman viikonlopun ajaksi.

Voit lukea lisää meistä täällä.

Lipputyypit ja hinnat

Ilosaarirockiin myydään kolmen päivän lippuja sekä kolmen päivän VIP-lippuja. Kahden ja yhden päivän festivaaliliput tulevat myyntiin myöhemmin.

Lippujen hinnat 1.1. saakka:
3 PV 189 €
VIP 3 PV 299 €

Lippujen hintoihin lisätään mahdolliset lippukauppojen tilausmaksut.

Kaikki Ilosaarirockin festivaaliliput vaihdetaan rannekkeisiin ennen festivaalialueelle pääsyä.

Myyntipaikat

Liput Ilosaarirockiin 2023 voit hankkia verkkosivuiltamme tai Tiketin ja Lippu.fi:n verkkokaupoista tai toimipisteistä.

Joensuussa Ilosaarirockin lippuja voi ostaa Prismasta ja R-Kioskeista. Voit tarkistaa lähimmät lipputoimipisteet Tiketin ja Lippu.fi:n verkkosivuilta.

VIP

Kohota festarielämyksesi entistä korkeammalle Ilosaarirockin VIP-asiakkaana! VIP-lipulla pääset nauttimaan ainutlaatuisella tavalla Ilosaarirockin tunnelmasta. Festivaalin muun tarjonnan lisäksi saat pääsyn upeille VIP-alueille, joiden sisältä löytyy kaikki tarvittava viiden tähden festarikokemuksen luomiseen, laadusta tinkimättä!

Ilosaarirockin VIP on K-18. Huomioithan, että VIP-lippuihin ei sisälly ruokaa tai juomia. VIP-ruoka on tulossa erikseen myyntiin myöhemmin.

Voit lukea lisää VIP-palveluista täällä.

Ikärajat

Ilosaarirock on ikärajaton festivaali. Suosittelemme, että alle 12-vuotiaat saapuvat festivaalille huoltajan seurassa. Alle 8-vuotiaat pääsevät tutustumaan Ilosaarirockiin huoltajan seurassa ilmaiseksi valitsemanaan päivänä. Päiväkohtaisen rannekkeen saa noudettua lapselle festivaaliportin infopisteeltä.

Lippujen palautus

Festivaalin ohjelmistoon, aikatauluihin ja järjestelyihin saattaa tulla muutoksia. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan välittömästi. Festivaalien yleisen käytännön mukaisesti festivaalilippuja ei voi palauttaa yksittäisten artistien peruuntumisten perusteella, eikä niistä saa hyvitystä tällaisten muutosten johdosta.


Saapuminen Joensuuhun

Ilosaarirock järjestetään Itä-Suomessa, Joensuun Laulurinteellä (Google Maps: Linnunlahdentie 3), joka sijaitsee noin kilometrin päässä Joensuun kaupungin keskustasta. Kaupunkiin voi matkustaa kätevästi junalla, bussilla, lentokoneella tai henkilöautolla.

Joensuun rautatieasemalta ja bussipysäkeiltä Ilosaarirockiin on matkaa alle kaksi kilometriä. Rautatieaseman ja festivaalialueen väliä liikennöivät perinteisesti ilmaiset Rokkibussit, jotka kuljettavat vieraat festivaalille ja takaisin tapahtumaviikonlopun ajan.

Mikäli autoilet Ilosaarirockiin, suosittelemme ottamaan auton täyteen muita festivaalikävijöitä! Kyytiläisiä ja kyydittäjiä palvelevat erilaiset kimppakyytipalvelut. Kannattaa tutustua myös sosiaalisesta mediasta löytyviin kimppakyytiryhmiin.

Festivaaliasiakkaiden saapuminen kuormittaa ympäristöä enemmän kuin mikään muu festivaalin osa-alue – siksi suosittelemme jokaista saapumaan mahdollisuuksien mukaan kävellen, pyörällä tai julkisia liikennevälineitä tai kimppakyytejä hyödyntäen. Rahan lisäksi säästät myös luontoa!

Pyöräparkki

Festivaalialueen läheisyydessä palvelee valvottu maksullinen pyöräparkki, joka on auki kaikkina festivaalipäivinä. Pyöräparkkiin voit parkkeerata myös oman henkilökohtaisen sähköpotkulautasi. Vuokratuille, yhteiskäyttöisille sähköpotkulaudoille on järjestetty oma merkitty parkkialue.

Pyöräparkki maksetaan paikan päällä saapuessa.

Muistathan hakea oman pyöräsi tai sähköpotkulautasi parkista ennen sen sulkeutumista. Pyöräparkkia ei valvota öisin eikä Ilosaarirock vastaa hakemattomista kulkuvälineistä.

Parkkipaikat

Henkilöautoilla saapuville festarikävijöille on järjestetty parkkitilaa aivan festivaalialueen läheisyydessä. Parkkipaikat tulevat ennakkomyyntiin keväällä 2023. Suosittelemme ostamaan parkkiliput etukäteen, sillä paikkoja on rajoitetusti. Ajoneuvoissa yöpyminen on kiellettyä.


Ilosaari Camping

Ilosaarirockin virallinen leirintäalue on aivan festivaalialueen vieressä sijaitseva Holiday Linnunlahti. Ympärivuotisesti palvelevalta leirintäalueelta löytyy runsaasti kiinteitä palveluita, joita on paranneltu festivaalivieraita silmällä pitäen.

Telttojen lisäksi Ilosaari Campingissa voi majoittua omassa matkailuajoneuvossa.

Leirintäliput sekä matkailuajoneuvopaikat Ilosaarirockiin 2023 ovat tulossa myyntiin myöhemmin. Leirintälippu on aina henkilökohtainen, ei teltta- tai matkailuajoneuvokohtainen. Jokaisen leiriytyjän tulee ostaa oma lippu.

Ilosaari Campingin ikäraja on 12 vuotta.

Joensuun alueen hotellit

Joensuun keskustan hotellit sijaitsevat noin 1,5 kilometrin päässä Ilosaarirockin festivaalialueesta. Suosittelemme varaamaan hotellimajoituksen ajoissa – kysyntä erityisesti Ilosaarirockin aikaan on kova!

Sokos Hotel Kimmel
Sokos Hotel Vaakuna
Scandic Joensuu
GreenStar Hotel Joensuu
Huoneistohotelli Lietsu

Muut majoitusvaihtoehdot

Ilosaarirockin lähestyessä keväällä ja kesällä yksityismajoitusten tarjonta lisääntyy huomattavasti. Yksityismajoituksia, kuten paikallisten asukkaiden vuokra- tai loma-asuntoja voi etsiä esimerkiksi AirBnB:n tai Tori.fi:n sivuilta. Myös sosiaalista mediaa kannattaa hyödyntää vaihtoehtoisten festivaalimajoitusten etsinnässä.

Olethan tarkkana mahdollisia yksityismajoituksia etsiessä ja varatessa – vältä tulemasta huijatuksi varmistamalla, että kyseessä on luotettava vuokraaja tai taho! Ilosaarirock ei vastaa mahdollisista huijausyrityksistä syntyvistä vahingoista.


Laulurinteen festivaalialue on puistoaluetta, jossa on runsaasti nurmikkoa sekä viihtyisä uimaranta. Kulkeminen tapahtuu pääasiassa hiekoitettuja teitä pitkin. Festivaalialueelle kuljetaan pääportista. Pääportin ja turvatarkastuksen välissä sijaitsevat narikkapalvelut.

Festivaaliviikonlopun aikana alueella nautitaan loistavista esiintyjistä yhteensä neljällä esiintymislavalla, alueohjelmasta, visuaalisista elämyksistä sekä maittavasta ruuasta ja juomasta.

Maksutavat

Ilosaarirockissa maksuvälineenä toimivat yleisimmät pankkikortit, luottokortit sekä lähimaksu ja lähimaksulla toimivat mobiilimaksamisen vaihtoehdot. Festivaalialueen sisällä ei voi maksaa käteisellä.

Infopiste & löytötavarat

Ilosaarirockin infopiste sijaitsee aivan pääportin vieressä. Infopisteellä ratkaistaan kaikki festivaaliasiakkaan pulmat kadonneesta lipusta hävinneeseen reppuun. Infossa myydään porttilippuja mikäli festivaalia ei ole myyty ennakosta loppuun.

Festivaaliviikonlopun ajan infopiste toimii myös löytötavarapisteenä. Festivaalin jälkeen maanantaina klo 14 löytötavarat toimitetaan Pohjois-Karjalan löytötavarapalveluun: www.pklp.fi.

Narikka

Festivaalin pääportin jälkeiseltä alueelta löytyy maksullinen narikka, joka on auki koko festivaaliviikonlopun ajan. Rajallisen tilan vuoksi narikassa ei säilötä alkoholijuomia.

Muistathan hakea narikassa säilömäsi tavarat ajoissa ennen narikan sulkeutumista! Narikkaan unohtuneet tavarat toimitetaan festivaalin löytötavarapisteelle. Ilosaarirock ei vastaa hakemattomista tavaroista.

Ruoka, juoma ja vesipisteet

Ilosaarirockin festivaalialueelta löytyy runsaasti ruokapisteitä, jotka tarjoilevat laajasti kasvis- ja vegaaniruokaa. Myös erikoisruokavaliot on otettu huomioon kaikilla myyntipisteillä.

Festivaalialueen sisällä on useita baarialueita, joilla palvellaan täysi-ikäisiä festivaalivieraita. Varauduthan todistamaan ikäsi! Baarien valikoimaan sisältyy herkullisten drinkkien ja mietojen alkoholijuomien lisäksi myös paljon alkoholittomia vaihtoehtoja. Festivaalialueelta löytyy myös oma alkoholittomien juomien piste.

Festivaalialueella palvelee kahvila, jossa on tarjolla virvokkeita ja pientä purtavaa.

Festarialueen ruoka- ja juomapalveluiden hyödyntämisen lisäksi voit tuoda tapahtuma-alueelle myös omia eväitä! Saat tuoda aueelle avaamattomia ja läpinäkyviä muovipulloja 1,5 litraan saakka sekä tyhjiä, läpinäkyviä muovipulloja 1,5 litraan saakka, et kuitenkaan alkoholipulloja. Juomapullot ovat myös sallittuja tyhjinä. Festarialueella on useita vesipisteitä, joista saat raikasta vettä pullon täyteen. Pohjois-Karjalan hanavesi on tutkitusti erinomaista! Myös pienet pillimehut ovat sallittuja. Alkoholin tai lasipullojen tuominen alueelle ei ole sallittua.

Normaalikokoiset eväät, kuten leivät, hedelmät, karkit, snacksit ynnä muut ovat sallittuja.

Vessat ja käsienpesu

Festivaalialueelle ja ulkoalueelle tapahtuman välittömään läheisyyteen on järjestetty runsaasti vessoja ja pisuaareja. Älä ole juntti vaan pissaa vessaan – älä puskaan saatikka talojen seinille tai pihoille.

Ilosaarirockin festivaalialueelta löytyy useita vessa-alueita. Jokaisella Ilosaarirockin vessa-alueista on esteettömiä vessoja, jollaisia löytyy myös jokaisen katsomokorokkeen välittömästä läheisyydestä. Esteettömien vessojen ovissa on aina kyltti, joissa kerrotaan pyörätuolilla liikkuvien asiakkaiden, muiden esteetöntä vessatilaa tarvitsevien festarivieraiden sekä Vessapassin omistavien henkilöiden olevan oikeutettuja esteettömän vessan käyttöön sekä ohittamaan mahdollinen jono.

Ilosaarirockin vessat ovat sukupuolineutraaleja unisex-vessoja. Sen verran erottelemme, että alueet on jaettu seisaaltaan ja istualtaan pissaaville. Seisaaltaan pissaavien alueelta löytyy pisuaareja.

Jokaisen ison vessa-alueen yhteydessä on käsienpesumahdollisuus juoksevalla vedellä ja ekologisella saippualla. Käsienpesupisteet eivät ole juomapullon täyttämistä varten.


Ilosaarirockin VIP-asiakkaana pääset nauttimaan ainutlaatuisella tavalla Ilosaarirockin tunnelmasta. Festivaalin muun tarjonnan lisäksi saat pääsyn upeille VIP-alueille, joiden sisältä löytyy kaikki tarvittava viiden tähden festarikokemuksen luomiseen, laadusta tinkimättä!

Lipputyypit

Ilosaarirockin VIPiin myydään kolmen, kahden ja yhden päivän lippuja. Kolmen päivän VIP-liput Ilosaarirockiin 2023 ovat parhaillaan myynnissä. Kahden ja yhden päivän VIP-liput ovat tulossa myyntiin myöhemmin.

Ilosaarirockin VIP-liput eivät sisällä ruokaa tai juomia. VIP-ruoka on tulossa erikseen myyntiin myöhemmin.

VIP-alueet

Ilosaarirockin VIPiin kuuluu kaksi eri VIP-aluetta, jotka sijaitsevat Ilosaarirockin suurimpien lavojen eli Päälavan ja Tähtiteltan edustalla tai välittömässä läheisyydessä. Molemmilla alueilla VIP-vieraita palvelevat viihtyisästi sisustetut tilat laadukkaine palveluineen.

VIP-baareista löytyy juomaa jokaiseen makuun. Tarjolla on juotavaa shampanjasta erikoisoluisiin ja shoteista mocktaileihin.

Päälavan VIP on vihreän nurmen keskelle kohoava rakennus, josta on paras näkymä päälavalle. Rakennuksen toinen kerros on varattu yritysasiakkaille suunnatuille aitioille. Aitiot vuoden 2023 Ilosaarirockiin on loppuunvarattu.

Päälavan VIP-alueella palvelee laajan valikoiman baari kaikilla herkuilla ja viihtyisällä pihalla on lukuisia levähdyspaikkoja, joilta voit tunnelmoida päälavan esiintyjiä tai vain paistatella kesän parhaita päiviä.

Tähtiteltan VIP on upea ravintolateltta, jossa voi rentoutua, nauttia drinkkejä, syödä ja seurustella. Viihtyisällä terassialueella voi lisäksi tanssahdella Tähtiteltan esiintyjien tahtiin.

Tähtiteltan ravintolateltassa on tarjolla maittava buffet. Buffet-ruokailut ovat tulossa myyntiin myöhemmin.

Saapuminen

Ilosaarirockin VIP-liput vaihdetaan VIP-rannekkeisiin, joilla pääsee kulkemaan festivaalialueelle sekä VIP-alueille. VIP-asiakkaille on varattu oma VIP-merkinnöillä varustettu kuja pääportille sekä turvatarkastukseen. Pääportin ja turvatarkastuksen välissä sijaitsevassa narikassa on myös oma palvelutiskinsä VIP-asiakkaille.


Ilosaarirockin jätemäärästä 100 % päätyy kierrätykseen tai energiantuotantoon. Festarialueella on järjestetty kierrätysmahdollisuudet biojätteelle, metallille, lasille, kartongille, pakkausmuoville, tölkeille ja pulloille sekä vaarallisille jätteille. Lisäksi tupakantumpeille löytyvät omat tuhkakupit. Poltettavaa jätettä varten alueella on yli sata jäteastiaa.

Festivaalin lukuisilta kierrätyspisteiltä löytyy myös vapaaehtoisia, jotka opastavat roskien lajittelussa oikeisiin astioihin!

Ilosaarirockissa käytettävät ruokailuastiat ja -välineet ovat muovitonta kartonkia tai biohajoavaa materiaalia. Ne kerätään energiajätteeseen. Biohajoavien astioiden käytöstä luovuttiin, sillä niitä ei pystytä festivaalin tuottamissa määrissä käsittelemään paikallisissa biojätteen käsittelypaikoissa. Isot ruokajätteet kerätään siis biojätteeseen ja astiat kierrätetään energiajätteeseen.


Ilosaarirockin järjestelyiden lähtökohtana on, että kaikki ovat tervetulleita festivaalillemme.

Ilosaarirock järjestetään puistoalueella, missä kulkeminen tapahtuu pääosin hiekoitettuja teitä pitkin. Alue on tasainen Tähtiteltan alueelle johtavaa nousua lukuun ottamatta. Alueella on runsaasti opasteita auttamassa festivaalialueella liikkumisessa.

Festivaalialueen läheisyydessä on pysäköintialue, josta löytyy rajattu määrä ilmaisia invapysäköintipaikkoja. Näille paikoille pysäköimiseen vaaditaan vammaisen pysäköintilupa. Invataksien pysähtymispaikka on pääportin läheisyydessä.

Päälavalla, Tähtiteltassa ja Rentolavalla on liikuntarajoitteisille asiakkaille katsomokorokkeet, joihin pääsee loivaa liuskaa pitkin. Avustajat pääsevät avustettavan kanssa korokkeelle mikäli korokkeella on tilaa. Korokkeilla on aina järjestyksenvalvoja, joka myös avustaa tarvittaessa korokkeelle saapumisessa ja lähtemisessä.

Katsomokorokkeiden välittömässä läheisyydessä sekä wc-alueilla on esteettömiä vessoja. Korokkeiden vieressä olevat vessat ovat vain liikuntarajoitteisille henkilölle ja Vessapassin haltijoiden käytössä.

Vammaiselle henkilölle, jolla on oikeus avustajaan, avustajan tuominen festivaalille on ilmaista. Ilmaisen rannekkeen saa saapuessa festivaalin infopisteeltä, sitä ei tarvitse varata ennakkoon. Suosittelemme ottamaan mukaan todistuksen avustajan tarpeesta, esimerkiksi Vammaiskortin (EU Disability Card).

Ilosaarirockilla on saavutettava, selkokielinen sivu, jonne kootaan vuosittain kaikki festivaali-info. Selkokielisen sivun löydät täältä.

Panostamme vuosittain Ilosaarirockin esteettömyyden ja saavutettavuuden parantamiseen. Mikäli haluat antaa palautetta tai kehitysehdotuksia palveluistamme, laitathan meille viestiä osoitteeseen .


Yksi Ilosaarirockin keskeisimmistä arvoista on yhdenvertaisuus ja tasa-arvo. Kaikki ovat tervetulleita festivaalille täysin omana itsenään. Haluamme, että festivaalikävijät ovat turvassa, emmekä hyväksy minkäänlaista syrjintää tapahtumassamme tai sen ulkopuolella.

Ilosaarirockissa on nollatoleranssi seksuaaliselle häirinnälle. Järjestyksenvalvojamme ja henkilökuntamme on koulutettu tunnistamaan häirintätilanteet ja puuttumaan niihin. Lisäksi Suomen Punainen Risti tuo festivaalialueelle seksuaalisen häirinnän tukihenkilön ja poliisi pitää rikosilmoituksen tekemiseen kynnyksen matalana. Näillä kaikilla toimilla haluamme varmistaa, että kesän paras viikonloppu on varmasti kaikille se kesän paras.

Kunnioitathan jokaisen kanssajuhlijan fyysistä ja henkistä koskemattomuutta ja otat toiset huomioon. Mikäli näet tai koet ikävää käytöstä, käänny kenen tahansa järjestyksenvalvojan tai festivaalityöntekijän puoleen. Tarvittaessa poistamme häiriökäyttäytyjät festivaalialueelta.


Turvallisuus ennen kaikkea! Haluamme, että Ilosaarirockin asiakkaat voivat keskittyä festivaalista nauttimiseen rauhallisin mielin. Teemme tiiviisti yhteistyötä eri viranomaisten kanssa ja panostamme tapahtuman turvallisuuteen vuosi toisensa jälkeen. Festivaali onkin kerännyt runsaasti kiitosta sujuvuudestaan ja rauhallisuudestaan erityisesti viranomaisten taholta.

Festivaaliaasiakkaiden turvallisuudesta huolehtivat sadat järjestyksenvalvojat niin festivaali- ja leirintäalueen sisäpuolella kuin myös niiden ulkoalueilla. Lisäksi paikalla päivystävät poliisi- ja pelastusviranomaiset sekä SPR:n ensiapu- ja tukipalvelut.

Osallistumme lisäksi entistäkin turvallisemman tapahtumajärjestämisen kehitystyöhön yhteistyössä eri kansallisten ja kansainvälisten tahojen kanssa.

Turvatarkastus

Festivaalialueelle kuljetaan turvallisuustarkastuksen kautta. Järjestyksenvalvojien tekemien turvallisuustarkastusten tarkoituksena on estää kiellettyjen esineiden ja aineiden tuominen alueelle. Järjestyksenvalvojat tekevät lopullisen päätöksen siitä, onko esinettä tai ainetta turvallista tuoda festivaalialueelle.

Varaathan aikaa festivaalille saapuessasi – erityisesti ruuhkaisina aikoina turvatarkastukseen voi syntyä jonoja.

Ensiapu

Ilosaarirockista löytyy vuosittain oma Suomen Punaisen Ristin ensiapupiste, joka on avoinna ympäri vuorokauden festivaaliperjantaista maanantaihin saakka. Ensiapupisteellä voi käydä hoidattamassa niin fyysisiä vammoja kuin hakemassa henkistä tukea ammattilaisilta tilanteessa kuin tilanteessa.

Ensiapupisteen lisäksi festivaalialuetta kiertävät ensiapupartiot. Oman ensiapupisteen ja ensiapupartioiden avulla emme kuormita paikallisia terveysasemia tai sairaaloita kiireisen viikonlopun aikana.

Ruuhkat ja crowd surfing

Ilosaarirockissa on viikonlopun aikana kymmeniä tuhansia ihmisiä. Jos tunnet olosi epämiellyttäväksi ahtaissa paikoissa, vältäthän tiiviitä väkimassoja. Erityisesti esiintymislavojen edustoilla yleisömassan paine voi kasvaa nopeastikin ja tilanne saattaa kehittyä tukalaksi. Jos kuitenkin joudut ihmispaineeseen, ota rauhallisesti äläkä vastusta painetta, vaan liiku massan mukana. Pyydä tarvittaessa apua kovalla äänellä.

Crowd surfing eli yleisön käsien varassa kelluminen (surffaaminen) on kielletty. Tämän tarkoituksena on välttää vaaratilanteita isossa ihmismassassa. Myös kaverin olkapäille nouseminen on kielletty turvallisuussyistä.

Tupakointi

Tupakointi on kielletty kaikkien lavojen edustoilla sekä esiintymisteltoissa. Alueelle on sijoiteltu isoja, erikseen merkittyjä tuhkakuppeja, joiden ympärillä on erillinen tupakointialue, missä tupakointi on sallittu. Kaikki alueella olevat tupakointirajoitukset koskevat myös sähkötupakkaa.

Kunnioitathan kanssajuhlijoitasi, kaikki eivät pidä tupakansavusta edes ulkoilmassa. Muistathan myös tumpata tupakkasi tuhkakuppiin, äläkä heitä tumppeja pitkin poikin festivaalialuetta.

Uiminen

Ilosaarirockin Rentolava sijaitsee uimarannalla, jossa voi vilvoitella keikkojen ja festaripäivien aikana. Päihtyneenä uiminen ei ole kuitenkaan turvallista. Uima-alue on rajattu poijuin, noudatathan rajoitusta oman turvallisuutesi takia. Uimarantaa valvovat järjestyksenvalvojat ja Joensuun Järvipelastajat.

Lapset

Ilosaarirock on ikärajaton festivaali. Suosittelemme, että alle 12-vuotiaat lapset saapuvat festivaalille aikuisen seurassa.

Huomioithan, että festivaalia tulee viettää lasten ehdoilla. Pimentyvä ilta ja tuhannet festivaalivieraat eivät ole oikea paikka lapsille. Tarjoathan lapsille päihteettömän ja turvallisen festivaalikokemuksen.

Eläimet

Eläinten tuominen Ilosaarirockiin on ymmärrettävistä syistä kielletty.

Äänenvoimakkuus

Festivaalialueella äänenvoimakkuuden ohjearvot saattavat ylittyä. Suojaa kuulosi ja käytä korvatulppia tai kuulosuojaimia. Korvatulppia myydään myös festivaalialueella.

Aitarikkomukset

Festivaali- ja leirintäalueita ympäröi aitarakennelma. Anna sen olla paikoillaan, se on pystytetty tarkoituksella varmistaaksemme festivaaliasiakkaiden sekä lähialueella asuvien ihmisten turvallisuuden. Aidan rikkomisesta kiinni jäävä joutuu korvaamaan aiheuttamansa vahingon, 200 € + alv / aitapala.

Kuvaaminen

Festivaalilla kuvaamiseen saa käyttää erilaisia video- ja valokuvauslaitteita. Järjestelmäkamerat, GoPro-tyyppiset kamerat, tabletit ynnä muut ovat sallittuja, mutta isot salamat ja valot pyydämme jättämään kotiin. Myös selfietikut ovat sallittuja. Dronet on turvallisuussyistä kielletty.

Muistathan kunnioittaa muiden festivaalikävijöiden yksityisyyttä – älä siis julkaise toisten kuvia netissä kysymättä lupaa. Järjestyksenvalvojilla on oikeus kieltää kuvaaminen, kuten esimerkiksi artistin pyynnöstä keikalla.


Sallitut

 • Teleskooppivavat (ml. selfietikut)
 • Avaamattomat ja läpinäkyvät muovipullot (max. 1,5 litraa, ei alkoholipullot)
 • Tyhjät läpinäkyvät muovipullot (max. 1,5 litraa, ei alkoholipullot)
 • Tyhjät läpinäkyvät ja läpinäkymättömät juomapullot (esim. metalliset juomapullot, ei alkoholiastiat)
 • Hiuslakat ja muut kosmetiikkatuotteet
 • Kokoontaittuvat retkituolit
 • Pienet sateenvarjot
 • Järjestelmäkamerat, GoPro-kamerat ja selfietikut
 • Pienten lasten evästarvikkeet
 • Sähkötupakointitarvikkeet
 • Särkylääkkeet ymv. yleiset lääkkeet alkuperäispakkauksissaan
 • Lääkärin määräämät lääkitykset sekä siihen kuuluvat välineet

Kielletyt

 • Huumausaineet ja omat alkoholijuomat sekä alkoholiastiat
 • Lasipullot ja -astiat
 • Metalliset ruokapakkaukset
 • Yli 1,5 litran muovipullot tai avatut juomapullot
 • Omat radiopuhelimet ja -lähettimet
 • Pitkät sateenvarjot
 • Laserosoittimet ja voimakkaat valonheittimet
 • Ampuma-aseet tai niitä muistuttavat esineet, niiden patruunat ja räjähdysaineet, ml. soihdut ja ilotulitteet, teräaseet, neulat (ilman perusteltua syytä) ja muut viiltämiseen/pistämiseen soveltuvat esineet
 • Asiaankuulumattomat työkalut (esim. monitoimityökalut)
 • Muut toisten vahingoittamiseen soveltuvat esineet tai aineet
 • Megafonit ym. kovaa ääntä tuottavat esineet
 • Muut kuin viranomaisen tai järjestäjän käytössä olevat Dronet sekä muut lennätettävät laitteet
 • Nihkeä asenne ihania kanssaihmisiä kohtaan

Kiellettyjen esineiden ja aineiden listaa voidaan täydentää milloin hyvänsä. Viime kädessä päätöksen alueelle tuotavista esineistä ja aineista tekevät aina festivaalin järjestyksenvalvojat.


Tilaa uutiskirje