Etusivu      Bändit      Media      Info      Viestit      Kohti rokkia      Linkit      Festarielämää                                In English


 

 

Tietoa Rokin 2004 työntekijöille

Suosittelemme, että Ilosaarirockin työntekijät tutustuvat tämän ohella myös Rokin sivujen varsinaiseen info-osioon.

Voit tulostaa tämän sivun PDF tai Word -muodossa.


Rokista yleensä

Ilosaarirock 2004 pidetään 16.-18. heinäkuuta. Edellisiin vuosiin verrattuna suurin muutos on uusi, Linnunlahden rannalle sijoittuva Rentolava. Uutta on myös sunnuntaina rinnakkain Kaarihallin päätös- eli Rumbaklubin kanssa Kimmelissä pidettävä Lähtöklubi.

Festivaalialueen portit avautuvat klo 12.00 ja sulkeutuvat pian viimeisen esiintyjän lopetettua. Ranta suljetaan viimeisen esiintyjän aloittaessa päälavalla.


Viisi hyvää neuvoa

  1. Toimi parhaasi mukaan! Auta muita työntekijöitä, palvele festivaalivieraita ja luo hyvää ilmapiiriä. Omatoimisuus on sallittua. Jokainen työntekijä on yhtä tärkeä onnistuneen Rokin kannalta!
  2. Muista vastuusi! Vastaat sinulle uskotusta tehtävästäsi ja sinulle luovutetuista tarvikkeista ja kalustosta.
  3. Ota asioista selvää! Jos et ole jostain varma, niin kysy – etenkin vastaavilta on hyvä varmistaa asioita.
  4. Tule töihin työkykyisenä! Töiden aikana ei saa olla päihtynyt.
  5. Ilmoita mahdollisimman pikaisesti, mikäli et pääse töihin!

Mikä on vastuuni?

Rokissa eri tehtävät on jaettu tiettyihin vastuualueisiin (mm. oluenmyynti ja siivous). Kullakin vastuualueella on omat vastaavansa (1-3 henkilöä), jotka vastaavat oman vastuualueensa kokonaisuuden toimivuudesta. Sinun eli työntekijän vastuulla on hoitaa vastaavan sinulle osoittamat tehtävät parhaasi mukaan sekä vastata mahdollisesti sinulle luovutetuista tarvikkeista ja kalustosta. Töiden aikana ei saa nauttia alkoholia, olla päihtynyt sekä tulee muutenkin olla työkykyinen.


Mitkä olivatkaan työntekijöiden edut?

Rokin työntekijät saavat työpanostaan vastaan itselleen vapaapääsyn rokkiin. Lisäksi ne työntekijät, jotka työskentelevät Rokin aikana saavat itselleen mm. hieman purtavaa, duunaripaidan sekä ilmaisen pyöräparkin ja narikan.

Työntekijöillä on mahdollisuus ostaa yksi normaalia halvempi lippu Kaarihallilla sunnuntaina pidettävään Rumbaklubiin. Lippu on ostettava työvoimakopilta ennakkoon sunnuntaihin klo 12 mennessä. Tämän jälkeen Rumbaklubin lippuja saa ainoastaan täysihintaisena Rokin infosta.


Passi vai ranneke?

Ne työntekijät, jotka tarvitsevat kulkulupaa Rokin aikana saavat passin ja henkilöstörannekkeen. Sitä vastoin ne, jotka eivät erityistä kulkulupaa tarvitse, saavat tavallisen yleisörannekkeen. Passi toimii kulkulupana yhdessä henkilöstörannekkeen kanssa, pidä siis molemmat esillä koko Rokin ajan. Passin kulkuoikeutta tulee käyttää ainoastaan työtehtäviin liittyen.

Vastaavasi huolehtii sinulle oikeanlaisen passin / rannekkeen.


Mistä löydän passini / rannekkeeni?

Kaikki duunarit hakevat passinsa ja/tai rannekkeensa sekä mahdollisia muita tarvitsemiaan asioita, kuten duunaripaidan ja ruokalippuja, työvoimakopilta. Se sijaitsee vanhassa tutussa paikassa pääportin ja Kaarihallin väliin jäävällä parkkipaikalla. Samalla parkkipaikalla on myös pyöräparkki. Työvoimakopin tunnistaa siihen kiinnitetystä kyltistä.

Työvoimakoppi on avoinna seuraavasti:

Perjantaina 16.7. klo 16 - 21
Lauantaina 17.7. klo 8 - 19
Sunnuntaina 18.7. klo 10 - 14.

Vaikka pyrimme toimimaan työvoimakopilla joutuisasti, pyydämme työntekijöitä varaamaan riittävästi aikaa työvoimakopilla asiointiin. Työvoimakopilla asiointi ei kuulu vastaavasi kanssa sopimaasi työaikaan. Perinteisesti työvoimakopilla on ruuhkaisinta perjantaina ja lauantai-aamulla / -aamupäivällä.

Muista ottaa työvoimakopille saapuessasi mukaan henkilöllisyystodistuksesi. Luovutamme passin / rannekkeen ainoastaan voimassa olevaa henkilöllisyystodistusta vastaan.


Mitä tulisi tietää työntekijäpaidasta?

Jos sinulla on tämän vuoden duunaripaita, niin sinun tulee käyttää sitä työtehtäviesi aikana - mutta siis ainoastaan työtehtäviesi aikana. Kun et ole töissä, niin älä käytä duunaripaitaa. Erityisen kiellettyä on alkoholin nauttiminen työpaita päällä.


Entäs jos en kykenekään saapumaan töihin?

Jos et hyvästä syystä kykenekään saapumaan hoitamaan työtehtäviäsi, niin vastuullasi on ilmoittaa tästä ensi tilassa suoraan vastaavallesi.


Mitä tehdä, kun ei ole Rokin aikana majoituspaikkaa?

Jos sinulla ei ole Rokin ajalle mitään majoituspaikka, on sinulla mahdollisuus telttamajoitukseen ravileirinnässä. Tällöin sinun tulee ilmoittaa telttapaikan tarpeesi suoraan vastaavallesi. Työntekijöille varattuja telttapaikkoja on rajallinen määrä.


Mitä tarkoittaa henkilöstöruokailu ja taukotupa?

Työntekijöiden ruokailuliput vaihtuvat ruoaksi henkilöstöruokailussa II-lavan taka-alueella. Henkilöstöruokailu palvelee perjantaina klo 17 - 24, lauantaina klo 12 - 22 ja sunnuntaina klo 12 - 21. Työntekijän saamien ruokalippujen määrä vaihtelee työvuorojen ja -tehtävän mukaan. Vastaavasi huolehtii sinulle oikean määrän ruokalippuja.

Henkilöstöruokailun yhteydessä sijaitsee rokkityöläisten taukotupa, josta voi ostaa pientä purtavaa omakustannehintaan. Taukotupa on auki perjantaina klo 17 - 02, lauantaina 8 - 22 ja sunnuntaina 8 - 22. Sekä henkilöstöruokailuun että taukotupaan pääsee ainoastaan passilla ja henkilöstörannekkeella.


Ensiapu ja vaaratilanteet

Ensiapu, samoin kuin poliisi ja palokunta päivystävät koko Rokin ajan. Ensiavun toimipiste löytyy pääportin läheisyydestä sen oikealta puolelta portista sisään tultaessa.

Vaaratilanteessa jokainen Rokin työntekijä on velvollinen auttamaan ja edistämään turvallisuutta.

Vaaratilanteessa tulee aluksi arvioida tilanne ja estää mahdolliset lisätuhot. Välittömästi tämän jälkeen asiasta tulee ilmoittaa järjestyksenvalvojille. Sen jälkeen toimi sinulle annettujen ohjeiden mukaisesti.

Huom. Älä osallistu festivaalihuhujen levittämiseen, älä siis anna tietoja ulkopuolisille! Tiedottamisesta vastaa Joensuun Popmuusikot ry.


Mitä muuta työntekijän on hyvä tietää?

Yleisöportteja ovat pää- ja raviradanportti. Huoltoportteja ovat uimarannan- sekä pääportin viereinen portti. Huoltoporteista pääsevät ainoastaan passilliset henkilöt ja niitä tulee käyttää pelkästään työtehtävien aikana.

Pyöräparkkiin pysäköinti on passillisille työntekijöille ilmaista, mutta muista noutaa pyöräsi ennen pyöräparkin sulkeutumista. Pyöräparkki on avoinna lauantaina klo 11.00 - 1.30 ja sunnuntaina 11.00 - 00.30. Jos tulet autolla ja koet ongelmia sen pysäköinnin kanssa, niin ota yhteyttä vastaavasi.

Muista myös juna-asemalta festivaalialueelle kulkevat ilmaiset rokkibussit, Tiedepuiston edustalta löytyvä tilapäinen taksitolppa ja muuttuneet liikennejärjestelyt festivaalialueen lähistöllä.

Narikat löytyvät tänä vuonna pääporttien vastapäätä jäähallin parkkipaikalta. Muuten narikat toimivat entiseen tapaansa. Narikat ovat passillisille työntekijöille ilmaisia. Vaatenarikat ovat auki lauantaina klo 12 - 01 ja sunnuntaina klo 12 - 23.

Löytötavarat voi toimittaa pääportin vieressä olevaan infopisteeseen.


Kuka osaa auttaa minua?

Parhaiten sinua osaa auttaa oma vastaavasi. Hänen / heidän yhteystiedot kannattaa pitää itsellään ylhäällä.


Mitä tapahtuu vastuuttomille työntekijöille?

Yleensä Ilosaarirockin työntekijät ovat mainioita, vastuuttomasti käyttäytyviä työntekijöitä on perinteisesti sen sijaan ollut harvassa. Joskus joku saattaa kuitenkin keksiä kokeilla jotakin hölmöä, kuten jättää saapumatta töihin, työskennellä päihtyneenä, pitää työntekijäpaitaa yllään päihtyneenä tai laiminlyödä työtehtävänsä ja vastaavan antamat ohjeet.

Tällaisissa tapauksissa Joensuun Popmuusikot ry, Ilosaarirockin järjestävänä tahona, pitää itsellään oikeuden laskuttaa jälkikäteen vastuuttomasti työtehtävissään käyttäytyneitä henkilöitä. Laskutus on näissä tapauksissa festivaalin lipun hintaa suurempi. Lisäksi vastuuttomasti toimineiden henkilöiden nimet jäävät helposti vastaavien mieliin, eivätkä vastaavat tietenkään mielellään pestaa tulevina vuosina epäluotettavaksi osoittautuneita henkilöitä.