HC Ilotytöt puolustaa reilua meininkiä Hyrynsalmella

HC Ilotytöt matkaa tulevana viikonloppuna jälleen Hyrynsalmelle taistelemaan Umpihankifutiksen arvokisamitaleista. Samalla Ilosaarirockin mimmifutisjoukkue puolustaa edellisen vuoden Fair Play -titteliään.

Kuningaslajin pakkasversion paremmuuksista kamppaillaan nyt kymmenettä kertaa. Riehakkaasta talvitapahtumasta tehdään juhlavuoden kunniaksi puolituntinen ohjelma, joka nähdään Urheilukanavalla myöhemmin keväällä. Toista kertaa Umpihankifutikseen osallistuva HC Ilotytöt on näyttävästi mukana kisahangilla.

- Ilotyttöjen tarkoituksena on parantaa pelillisiä suorituksia sekä nostattaa peli-iloa kaikkien osallistujien kesken, summaa joukkueenjohtaja Maikki Rouvinen. Hän muistuttaa, että tapahtuma on toinen Ilotyttöjen jalkapallovuoden päätavoitteista, heti Rockfutiksen SM-kisojen jälkeen.

Tänä vuonna naisten sarjassa kamppailee kaikkiaan 16 joukkuetta eripuolilta Suomea. Lunta pöllyttelevät muun muassa FC Stray Cats Oulusta, jonka kanssa Ilotytöt ovat kuluttaneet niin hankea kuin viheriöitä aikaisemminkin. Myös edellisestä hankiturnauksesta tutuksi tullut, mahtavalla asenteella varustettu Happy Chickens on mukana karkeloissa.

Naisten sarjassa pudotuspeleihin etenee neljän lohkon voittajat ja toiseksi sijoittuneet joukkkueet. Valmentaja Jarno "Lautsi" Lautamatti on vakuuttunut siitä, että Ilotytöt on yksi näistä joukkueista.

- Nyt on aika korjata tiukan talviharjoittelun hedelmät, Lautamatti toteaa. Hän korostaa myös henkisen vahvuuden merkitystä kisassa, jossa esimerkiksi pakkasensietokyky saattaa tehdä eroja joukkueiden välille.

Valmentaja uskoo, että Ilotyttöjen rento asenne kestää, vaikka mittari jäisi reilusti miinuksen puolelle. Poronkääntöpiirille onkin luvassa varsin haastavat sääolosuhteet, sillä sääennuste viikonlopulle lupaa Hyrynsalmelle yli kahdenkymmenen asteen pakkaslukemat. Jos Syväjärven jäällä tuulee, kylmyys tuntuu entistä purevammalta.


Lisätietoja: joukkueen johtaja Maikki Rouvinen p. 0505964560

 

< etusivulle

HC Ilotytöt