Ilosaarirock 2008 infopaketti

päivitetty 9.7.2008 (kohta Klubiliput)

Ilosaarirock on loppuunmyyty

Ilosaarirock on loppuunmyyty. Portilla ei enää myydä lippuja. 60 vuotta täyttäneet ja alle 8-vuotiaat täysi-ikäisen Ilosaarirockin lipun omaavan valvojan seurassa pääsevät sisään ilmaiseksi. Vammaiselle henkilölle, jolla on tarve avustajaan, avustajan tuominen festivaalille on ilmaista.

Klubiliput myynnissä ennakossa Tiketissä ja Levy-Eskoilla

Ilosaarirockin klubien pääsylippuja myydään ennakkoon valtakunnallisesti Tiketissä (tilaukset 0600-1-1616, puhelun hinta 0,98€/min + pvm) ja Joensuussa Levykauppa Levy-Eskoilla. Tiketin ennakkomyynti päättyy torstaina 10.7. klo 19, Levy-Eskojen ennakkomyynti päättyy perjantaina 11.7. klo 15. Tänä vuonna voit noutaa klubiliput jokaisesta Tiketin toimipisteestä. Levy-Eskoilla ei käy maksuvälineenä pääsylipuissa pankkikortti, joten varaathan käteisen rahan.

Ennakkomyynnissä ovat seuraavat klubiliput:

Sulo pe 11.7. klo 17.00-02.00. Paikka YleX-teltta ja Rekkalava. Liput 20 euroa.
Töminä pe 11.7. klo 17.30-03.00, Joensuun jäähalli. Liput 10 euroa.
Metelli la 12.7. klo 21.00-03.00, Joensuun jäähalli. Liput 10 euroa.
Päätös su 13.7. klo 21.00-03.00, Joensuun jäähalli. Liput 10 euroa.

Katso klubien ohjelma bändit-osiosta.

Klubien lippuja myydään myös klubien ovelta ovien avauduttua, mikäli niitä ei ennakkoon myydä loppuun. Sulon rannekkeenvaihto alkaa perjantaina klo 16.

Metellin ja Päätöksen lippuja myydään ennakkomyynnin lisäksi festivaalialueen infopisteessä ja mikäli lippuja jää, myös jäähallin ovelta klo 21 alkaen.

Klubeille ei ole ikärajaa. Klubeilla on rajatut anniskelualueet, joille ikäraja on 18 vuotta. Varaudu todistamaan ikäsi.

Majoittuminen Ilosaarirockissa

Ravi- ja Niittyleirintä

Kesällä 2008 Ilosaarirockissa on kaksi tilapäistä ja festivaalin virallista leirintäaluetta. Ravileirintä on jo tuttu Ilosaarirockin vanhoille asiakkaille, ja se sijaitsee nimensä mukaisesti Laulurinteen vieressä raviradan keskinurmella. Tänä kesänä leirintäalueiden palveluiden kehittämiseksi ja majoittujien turvallisuuden parantamiseksi käyttöön otetaan toinen leirintäalue ja se on nimeltään Niittyleirintä. Alue sijaitsee heti raviradan vieressä Linnunlahdentien toisella puolella Palloilukeitaan vieressä. Katso alueiden sijainti festivaalialueen kartasta. Ravi- ja Niittyleirinnän järjestelyistä vastaa tänä kesänä ensimmäistä kertaa Ilosaarirockin järjestäjä Joensuun Popmuusikot ry.

Ravi- ja Niittyleirinnän majoittumisalueet on tarkoitettu ainoastaan Ilosaarirockin asiakkaille, toisin sanoen alueille pääsevät majoittumaan vain Ilosaarirockin rannekkeen tai pääsylipun omistavat festivaalivieraat. Ravi- ja Niittyleirinnässä on käytössä yhteinen ranneke.

Näille Ilosaarirockin virallisille leirintäalueille on järjestetty festivaalin ajaksi majoittujia varten vesipisteitä, nuotiopaikkoja, ruokamyyntiä ja wc-koppeja.

Leirintäalueiden ruohoalueilla on mahdollista majoittua vain teltoissa. Asuntoautoille ja -vaunuille on varattu omat alueensa Raviradan kaviouralta. Muistattehan myös, että majoittuminen teltoissa ja autoissa on leirintäalueiden ulkopuolella kiellettyä.

Tutustu myös Ravi- ja Niittyleirinnästä koottuun erilliseen infosivuun.

Ravi- ja Niittyleirinnän aukioloajat ja hinnat

Ravileirintä on avoinna torstai-illasta maanantai-aamuun saakka. Niittyleirinnän majoittumisalue aukeaa perjantaina ja on auki maanantai-aamuun saakka.

Ravileirintä:
Torstai 10.7. klo 18 - maanantai 14.7. klo 12: 25 €/henkilö
Perjantai 11.7. klo 12 - maanantai 14.7. klo 12: 20 €/henkilö

Niittyleirintä:
Perjantai 11.7. klo 12 - maanantai 14.7. klo 12: 20 €/henkilö

Varaathan mukaasi käteistä rahaa ja myös mahdollisimman tasarahan.

Ravi- ja Niittyleirinnän alueille ei myydä vierailijarannekkeita.

Sisäänkirjautuminen leirintäalueille

Ravi- ja Niittyleirinnän telttailualueille pääsemiseksi sinun tarvitsee täyttää majoittumislomake. Voit ladata lomakkeen täältä (PDF-tiedosto, 186 kt).

Ohjeita lomakkeen täyttämiseen:

 • Lataa, täytä ja tulosta lomake. Voit täyttää tekstikentät suoraan Adobe Acrobat -ohjelmassa. Muista kuitenkin allekirjoitukset!
 • Jokaiselta majoittujalta vaaditaan nimi, syntymävuosi, osoite ja allekirjoitus (laki majoitus- ja ravitsemistoiminnasta § 6).
 • Merkitse jokaisesta majoittujasta majoittuuko hän torstaista 10.7. vaiko perjantaista 11.7. alkaen.
 • Samaan aikaan leirintään saapuvat täyttävät tietonsa samalle lomakkeelle. Jos majoittujia on enemmän kuin kuusi, voitte täyttää loput tiedot lomakkeen kääntöpuolelle (rastittakaa kohta "jatkuu kääntöpuolella").
 • Jos ryhmänne jäsenet saapuvat leirintään eri aikoihin, täyttävät myöhemmin saapuvat oman lomakkeensa.

Täyttämällä majoittumislomakeen etukäteen nopeutuu leirintään saapuminen huomattavasti eikä sinunkaan tarvitse jonottaa pitkään. Varaa myös rokkilippusi esille lähestyessäsi ravileirinnän vastaanottoa, sillä vain Ilosaarirockin asiakkaat pääsevät Ravi- ja Niittyleirinnän telttailualueille. Luovutettuasi täytetyn majoituslomakkeen sekä maksettuasi majoittumismaksun pääset leirintäalueelle.

Lisätietoja Ravi- ja Niittyleirinnästä voit kysyä täältä:

Joensuun Popmuusikot ry
leirintailosaarirock.fi
(013) 225 550

Linnunlahti Camping

Linnunlahti Camping on Joensuun virallinen leirintäalue, joka sijaitsee heti Laulurinteen kyljessä. Leirintäalueen portti on aivan festivaaliportin vieressä. Leirintäalueella on mahdollisuus teltta- ja karavaanarimajoittumiseen. Mökkejä ei ole enää saatavilla.

Vuonna 2007 alue tuli ensimmäisen kerran täyteen, eivätkä kaikki majoittujat mahtuneet sisään. Tämän johdosta tänä vuonna autojen määrää alueella rajoitetaan, että kaikki majoittujat mahtuisivat. Alueen täyttymisen vuoksi emme voineet myydä vierailijarannekkeita alueelle, tänä vuonna ranneke on jälleen käytössä. Vierailijarannekkeen voi hankkia festivaalin alettua lauantaina klo 12 alkaen. Rannekkeen hinta on 20€ / vkl. Pyrimme myymään rannekkeita koko festivaalin ajan. Tilanne tietenkin elää, mutta rannekkeiden saatavuus riippuu alueen täyttymisajankohdasta.

Telttailijat otetaan sisään tulojärjestyksessä, niistä ei oteta etukäteisvarauksia. Telttamajoituksen hinta on 35€ / hlö (pe-ma), 45€ / to-ma, 55€ / ke-ma.

HUOM! Ajoneuvoliikenne alueelle loppuu alueen täytyttyä, varaudu pysäköimään parkkitaloon.

Asuntovaunulla tai -autolla tulevien kannattaa varata sähköpaikka etukäteen sähköpostitse (infolinnunlahticamping.fi) viimeistään 30.6. Sähköpaikkoja on ainoastaan 30 kpl. Huom! Sähköpaikkojen varaukset otetaan ainoastaan sähköpostilla. Varatut paikat vahvistetaan sähköpostilla. Paikan saa vahvistusta vastaan.

Asuntovaunusta sekä -autosta veloitetaan sähköpaikalla 50€ / vkl, jonka lisäksi majoittujilta normaali henkilöhinta 35€ / vkl. Henkilöautosta veloitus on 40€ / viikonloppu. Ajoneuvoa ei voi siirtää alueelta pois viikonlopun aikana. Suosittelemme käytettävän pysäköintitalon palveluja, jossa pysäköinti maksaa ainoastaan 15€ / vkl.

Alueelle on lisätty suihku- ja vessakapasiteettia. Lisäksi sieltä löytyy ruokapisteitä, kahvio sekä pienimuotoinen elintarvikekioski, sekä anniskelualue.

Muista tulostaa ja täyttää majoittumislomake ennen saapumistasi, se nopeuttaa ja edesauttaa kaikkien viihtyvyyttä.

Lataa majoittumislomake PDF-tiedostona.
Lataa majoittumislomake Word-tiedostona.

Muistathan jo tullessasi, että monta telttaa yhdistävät katokset ovat kiellettyjä viranomaismääräyksin. Myös mahdollisia muita määräyksiä ja ohjeistuksia tullaan noudattamaan majoittumisen osalta. Katso lisäinfoa: www.linnunlahticamping.fi

Lisätietoja ja varaukset:
www.linnunlahticamping.fi
infolinnunlahticamping.fi

Koulumajoitus

Vain Ilosaarirockin asiakkaille tarkoitettu koulu- ja salimajoitus (Koskikatu 8, katso kartta) on edullinen tapa majoittua festivaalilla. Majoitus alkaa perjantaina klo 15 ja loppuu maanantaina klo 12.

Majoituksen hinta on 10 €/hlö/yö. Kolme yötä majoituksessa viettäville hinta on 25 €/hlö. Hintaan sisältyy pehmoinen patja ja suihkumahdollisuus. Koulumajoittujille ei ole varattu erillistä parkkialuetta.

Majoittujia palvelevat maksullinen vartioitu narikka ja kahvila, jossa on mahdollista nauttia myös aamupuuroa. Varauksia majoitukseen otetaan vastaan 23.6. alkaen maanantaista perjantaihin klo 9-16 Ilosaarirockin infonumerossa (013) 225 550. Varaukset tulee lunastaa koululta lauantaihin 12.7. klo 17.00 mennessä.

Rautatieaseman ja Laulurinteen välillä liikennöivät rokkibussit pysähtyvät koulumajoituksen kohdalla perjantaina sekä lauantaina aamupäivällä.

Joensuun hotellit

Kaupungin hotellit täyttyvät nopeasti Ilosaarirockin ajaksi, joten ole ajoissa liikkeellä. Yhteystiedot hotelleihin löydät helpoiten ja kootusti Karelia Expertin verkkosivuilta.

Huom! Joensuun keskustaan avattiin kesäkuussa 2008 ensimmäinen ympäristöystävällisempi GreenStar-hotelli osoitteeseen Torikatu 16. Greenstar käsittää 83 kpl 2+1 hengen huoneita ja sen valtteja ovat mm. alhaisempi energian kulutus, edulliset huonehinnat asumisen tasosta tinkimättä ja nopea huonevaraus www.greenstar.fi -osoitteessa, varausautomaatista hotellin aulassa tai päivisin hotellin vastaanotosta. Mikäli olet majoitusta vailla, suosittelemme surffaamaan heti Greenstarin sivuille.

Aamiaista tarjoillaan Kerubin Kuppilassa

Ilosaarirockin virallinen aamiainen tarjoillaan Kerubin Kuppilassa (Niskakatu 16, katso kartta). 4€:n hintaan. Aamiainen sisältää mm. puuroa, leipää, munaa, mehua ja kahvia.

ylösˆ

Ilosaarirockiin saapuminen

Ilosaarirock järjestetään Joensuussa. Muistathan että ekologisuus lähtee pienistä teoista, käytä siis kimppakyytejä tai julkisia kulkuvälineitä. Juniin lisätään Ilosaarirockin ajaksi lisävaunuja ja erityisiä Rokkivuoroja. Niiden aikataulut julkaistaan näillä sivuilla kevään aikana. Lisäksi monet tahot järjestävät bussikyytejä Ilosaarirockiin, tietoja bussikyydeistä löydät mm. täältä.

Junat

Junalla pääsee helposti ja ekologisesti Ilosaaarirockiin. Junien aikataulut voit tarkistaa VR Matkahausta. Junissa on Ilosaarirockin aikana lisävaunuja.

Helsingistä voi matkustaa Joensuuhun myös omalla Ilosaarirock-junalla, joka lähtee Helsingistä perjantaina 11.7. klo 10.10. Paluujuna Joensuusta Helsinkiin lähtee tapahtuman jälkeen maanantaina 14.7. klo 00.20. Ilosaarirock-junan aikataulut ja pysäkit löydät VR:n sivuilta.

Rokkibussit liikennöivät rautatieaseman ja laulurinteen välillä

Rokkibussit kuljettavat festivaalivieraita ilmaiseksi perjantain 11.7. ajan kaikilta Joensuuhun saapuvilta junilta koulumajoituksen kautta festivaalialueelle. Rokkibussit liikennöivät myös lauantai-aamupäivän ajan. Samaiset rokkibussit liikennöivät myös sunnuntai-iltana kuljettaen festivaaliväkeä takaisin rautatieasemalle. Rautatieaseman ja Laulurinteen välillä liikennöivien rokkibussien pysäkki sijaitsee Tiedepuiston edessä, josta bussit starttaavat kohti rautatieasemaa klo 17 ja 17.30 sekä noin klo 23.30 ja 0.00. Ole ajoissa paikalla! Myös tilapäinen taksitolppa toimii Ilosaarirockin aikana Tiedepuiston edessä. Taksikeskuksen puhelinnumero on 0600 90100.

Muuttuneita liikennejärjestelyitä Ilosaarirockin aikana

Ilosaarirock aiheuttaa tilapäisiä muutoksia Laulurinteen ja sen lähialueen liikennejärjestelyissä. Niiden tarkoituksena on helpottaa ja turvata yleisön liikkuminen alueella ja rauhoittaa lähialueita. Suosittelemme paikallista yleisöä saapumaan alueelle kävellen tai pyöräillen. Vartioitu pyöräparkki sijaitsee jäähallin edessä (katso kartta).

Linnunlahdentie muuttuu Laulurinteen kohdalla kävelykaduksi

Festivaalialueen vieressä kulkeva Linnunlahdentie suljetaan moottoriajoneuvoilta perjantaina 11.7. klo 17.00. Tämä vaikuttaa autolla saapumiseen Raviradan paikoitusalueille. Autolla pääset paikalle helpoiten saapumalla ennen tien sulkemista. Tien sulkemisen jälkeen liikenne Raviradalle tapahtuu ainoastaan Heinäpurontien kautta. Ks. kartta. Muu liikenne käännytetään Palloilukeitaan kohdalla takaisin tulosuuntaansa. Linnunlahdentie aukaistaan jälleen moottoriajoneuvoille sunnuntain ja maanantain välisenä yönä klo 24.00.

Linnunlahdentie muuttuu yksisuuntaiseksi: ajo vain Länsikadun suunnasta

Linnunlahdentie muuttuu yksisuuntaiseksi perjantaina 11.7. klo 12.00. Tielle pääsee ajamaan vain Länsikadun suunnasta. Ajo Linnunlahti Campingiin ja Hallitien parkkitaloon tapahtuu tätä kautta. Tie suljetaan liikenteeltä klo 17.00.

Länsikatu suljetaan Ilosaarirockin ajaksi väliltä Papinkatu - Eteläkatu

Länsikatu suljetaan moottoriajoneuvoilta ja kevyeltä liikenteeltä perjantaina klo 17 Papinkadun ja Eteläkadun väliseltä osuudelta. Tie pysyy suljettuna maanantaihin klo 6.00 saakka.

Pysäköintikieltoja lähikaduilla

Jotta liikenne toimisi ilman suuria ruuhkia, noudata pysäköintikieltoja! Lähikaduilla on Ilosaarirockin viikonloppuna tilapäisiä pysäköintikieltoja. Pysäköintiä valvoo järjestyksenvalvojien lisäksi poliisi.

Parkkialueet autoille

Hallitien vartioitu parkkitalo sijaitsee Linnunlahti Campingin vieressä ja parkkeeraaminen sinne maksaa 15€/viikonloppu. Parkkitaloon ajo tapahtuu Linnunlahdentietä pitkin (ajo Länsikadun suunnasta!) perjantaina klo 24 mennessä. Autoa ei voi siirtää parkkitalosta pois viikonlopun aikana, vaan vasta sunnuntaina klo 17-24 välisenä aikana. Autolla pääsee käymään lauantaina sekä sunnuntaina klo 10-16. Maksaminen hoidetaan sunnuntaina parkkitalon maksuautomaateille perjantaina saatua parkkilippua vastaan. Pidä siis huoli parkkilipusta, jätä se turvalliseen paikkaan!

Ilosaarirockin muut parkkialueet sijaitsevat raviradan edessä, Linnunlahdentien varressa. Varsinaisten hiekkaparkkialueiden lisäksi parkkialueina toimivat raviradan autokatsomo ja kavioura. Raviradan valvotulle parkkialueelle veloitus on 10€/pysäköintikerta. Parkkialueiden sijainti löytyy aluekartalta.

Parkkipaikkoja on rajoitettu määrä. Muista että juniin on lisätty lisävaunuja Ilosaarirockin ajaksi.

Pyöräparkki palvelee festivaaliviikonloppuna

Laulurinteen tuntumassa, n. 150 metriä festivaalialueen pääportista jäähallin edessä sijaitsee valvottu pyöräparkki (katso kartta). Pyöräparkki on avoinna festivaaliviikonloppuna perjantaina 17.30-03, lauantaina 11-03 ja sunnuntaina 11-03. Polkupyörän jättäminen parkkiin maksaa 1€/kerta. Muista noutaa pyöräsi ajoissa ennen parkin sulkemisaikaa. Emme vastaa hakematta jätetyistä pyöristä.

ylösˆ

Festivaalialue

Ilosaarirockin festivaalialueena toimii Joensuun Laulurinne aivan kaupungin keskustan tuntumassa. Matkaa kaupungin torilta kertyy reilu kilometri. Laulurinne rakennettiin Joensuuhun vuonna 1986 suurtapahtumien järjestämispaikaksi ja kaupunkilaisten virkistysalueeksi. Ilosaarirock on suurin alueella järjestettävä jokavuotinen tapahtuma.

Ilosaarirockin festivaalialueeseen kuuluu nykyisellään Laulurinteen lisäksi viereinen Linnunlahden uimaranta ja Raviradan varikkoalue, jossa sijaitsevat YleX- ja Rekkalava.

Muita Ilosaarirockin käytössä olevia alueita ovat Ravirata, joka toimii festivaalin tilapäisenä leirintäalueena ja jäähalli, jossa järjestetään Ilosaarirockin jatkoklubit. Tiiviissä yhteistyössä Ilosaarirockin kanssa toimii myös Joensuun virallinen leirintäalue Linnunlahti Camping Oy.

Ilosaarirockin aikaan festivaalivieraita palvelevat myös virkistysuimala Vesikko ja Palloilukeidas, joissa molemmissa on suihkumahdollisuus.

Esiintymislavat Ilosaarirockissa

Päälava, YleX-lava, Kolmoslava, Rentolava ja Rekkalava muodostavat Ilosaarirockin esiintymisareenat festivaalialueella.

Esiintymiset on porrastettu siten, että Päälavalla ja Rekkalavalla soitetaan yhtä aikaa ja puolestaan YleX-lava, Kolmoslava ja Rentolava tarjoavat musiikkinautintojaan yhtä aikaa.

Päälava

Päälava sijaitsee Laulurinteen keskinurmella. Päälavan alueelta löytyy myös kaksi anniskelualuetta ja alueen laidoilta ruokamyyntirivistö. Päälavan edustalla on koroke pyörätuolilla liikkuville.

YleX-lava

YleX-lavana toimii kapasiteetiltaan n. 8000 henkeä vetävä teltta. Lavalla esiintyvät pääosin Ilosaarirockin ulkomaalaiset yhtyeet. Lavan alueella järjestetään perjantaina 11.7. festivaalin aloittava Sulo-klubi. Teltassa on miksaustornin vieressä päälavan tavoin koroke pyörätuolilla liikkuville. Anniskelualue löytyy teltan perältä. YleX-radiokanava toimii Ilosaarirockin yhteistyökumppanina taltioiden teltan esitykset ja lähettäen niitä kanavallaan.

Kolmoslava

Kolmoslava sijaitsee heti pääportin tuntumassa. Kolmoslavan pimennetyssä teltassa esiintyy mielenkiintoisia ulkomaalaisia ja kotimaisia orkestereita.

Rentolava

Rytmimusiikkiin keskittyvä Rentolava Linnunlahden uimarannan ympäristössä on muodostunut omaksi festivaalikseen festivaalin sisällä. Rantahiekassa tanssitaan kiireet pois, rentoudutaan ja nautitaan.

Huom! Muista käyttäytymissäännöt vedessä! Linnunlahden uimarannan ja Rentolavan turvallisuutta ovat valvomassa järjestyksenvalvojien lisäksi hengenpelastaja, ensiapupäivystäjät sekä veneissä päivystävät Joensuun Järvipelastajat. Jokaisen on silti syytä pitää huolta kaveristaan. Jos epäilet kaverisi jääneen uimareissulle, ilmoita siitä välittömästi rannan järjestyksenvalvojille. Tutustu myös osoitteessa www.vesiturvallisuus.net tarjottavaan turvallisuusinfoon.

Rekkalava

YleX-teltan kupeessa sijaitseva Rekkalava tarjoaa esiintymispaikan uusille ja mielenkiintoisille kyvyille. Rekkalava soi jo perjantaina 11.7. Sulo-klubilla.

Klubit

Ilosaarirockin klubit järjestetään perjantaista sunnuntaihin jäähallissa. Jäähalli sijaitsee n. 150 metriä festivaalialueen pääportilta. Lisäksi perjantaina 11.7. YleX-lavalla järjestetään Suloklubi.

Sulo (YleX- ja Rekkalava)   Perjantai 11.7.
Töminä (jäähalli)   Perjantai 11.7.
Metelli (jäähalli)   Lauantai 12.7.
Päätös (jäähalli)   Sunnuntai 13.7.

Sulo ja kaikki jäähallin klubit ovat ikärajattomia. Klubeilta löytyy rajattu anniskelualue, jonne pääsyyn vaaditaan 18 vuoden ikä.

Kerubin Kuppilassa järjestetään viikonloppuna viisivuotisjuhlaansa viettävä Club Kasettiasema. Kuppilan klubit ovat K-18.

Anniskelualueet

Ilosaarirockin festivaalialueella on neljä anniskelualuetta, jotka löydät festivaalialueen kartasta. Vanhojen Laulurinteen ja YleX:n anniskelualueiden sekä Rantabaarin ohessa asiakkaita palvelee viime vuonna hyväksi todettu päälavan välittömässä läheisyydessä oleva "Tölkkibaari". Festivaalialueen anniskelualueiden lisäksi Jäähallin klubeilla on oma anniskelualueensa.

Kaikkien anniskelualueiden ikäraja on 18 vuotta. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi, toisin sanoen, pidä mukanasi jokin virallisista henkilöllisyystodistuksista (kuvallinen henkilökortti, passi tai ajokortti).

Aukioloajat:
Laulurinteen anniskelu la 12-00.15, su 12-23.00
Päälavan anniskelu la 12-00.15, su 12-23.00
Rantabaari la 12-23, su 12-22
YleX pe (Sulo) 17-01.30, la 12-23, su 12-22
Jäähallin klubeilla anniskelu toimii klubien aukioloaikoina

Tuotevalikoima ja hinnat:
Olut Koff III 0,5l 5€
Siideri Crowmoor 0,5 / 0,33l 6€ / 5€
Lonkero 5,5% 0,33l 5€
limut 2,5€
Battery 4€
tupakit 5€

Väkeviä alkoholijuomia anniskellaan Rantabaarissa, YleX:n anniskelussa ja jäähallin anniskelussa.

Kaikilla anniskelualueilla käy maksuvälineenä kotimaiset pankki-, luotto- ja Visa Electron-kortit.

Alkoholin kuljettaminen anniskelualueiden ulkopuolelle on kielletty.

Infopiste, löytötavarat ja fanituotteet

Ilosaarirockin infopiste palvelee yleisöä läpi festivaaliviikonlopun. Infopiste löytyy Kolmoslavan vierestä, n. 50 metriä pääportista.

Huom! Öisin, perjantaina 11.7. ja maanantai-aamupäivänä 14.7. infopiste palvelee pääportin vieressä sijaitsevassa Poppikopissa.

Infopisteessä on myynnissä klubiliput ja Ilosaarirock-tuotteet

Infopisteessä myydään erinäisiä Ilosaarirock-tuotteita, kuten festivaalipaitoja ja jäähallin klubien ennakkolippuja. Infossa on myös myynnissä sadetakkeja.

Puhallutus

Infopisteessä voit puhaltaa viikonlopun aikana alkometriin pientä korvausta vastaan. Maanantaina puhaltaminen Poppikopin läheisyydessä ja leirintäalueilla on ilmaista. Puhalluttajat kertovat ainoastaan sen, oletko ajokunnossa vai et.

Löytötavarat Infopisteeseen

Festivaalin aikana löytötavarapiste toimii Infopisteessä. Kysy kadottamiasi tavaroita siis sieltä, samoin toimita sinne löytämäsi tavarat. Poliisilaitoksen löytötavaratoimisto ei ole viikonloppuna auki. Yöllä ja maanantai-aamuna klo 12 asti löytötavaroita voi kysellä Poppikopilta pääportin vierestä.

Festivaalin jälkeen maanantaina klo 12 jälkeen kaikki arvotavaraksi luokiteltavat löytötavarat toimitetaan Joensuun poliisilaitokselle, josta tavaroita voi kysellä numerosta (013) 245 5249. Muu kadonnut omaisuus päätyy Joensuun Popmuusikot ry:n toimistolle, Rantakatu 25 A 1. Numerossa (013) 225 550 päivystää löytötavarainfo festivaalin jälkeisen viikon maanantaista perjantaihin klo 9-16.

Bändituotteita myydään infon vieressä

Bändituotepiste sijaitsee heti infopisteen vieressä pääportin läheisyydessä ja siellä myydään esiintymässä olevien bändien paitoja ja muita fanituotteita.

Poppikoppi

Pääportin vieressä sijaitseva Poppikoppi on oikeastaan ongelmanratkaisupiste. Siellä ratkotaan kaikki Ilosaarirockiin liittyvät kummalliset asiat, jotka eivät selviä infopisteessä tai muissa toimipisteissä. Jos ongelmasi koskee lippua, rannekkeita, löytötavaroita yms. on Poppikoppi oikea paikka. Poppikoppi on auki perjantaista maanantaihin. Poppikopilla on myös löytötavaroiden yöpäivystys.

Narikat ja viinanarikat

Narikat sijaitsevat niin pääportin kuin raviradan portin läheisyydessä. Vaatenarikat maksavat 1 euron, viinanarikat ovat ilmaisia. Tasaraha nopeuttaa asioimista. Vaatenarikoiden aukioloajat: pe klo 17-02, la klo 11-02, su klo 11-24. Viinanarikoiden aukioloajat: pe 17-02, la 11-02, su 11-24. Huolehdi, että käyt noutamassa tavarasi ennen sulkemisaikaa!

Alkoholituotteet viinanarikkaan

Alkoholijuomien tuominen festivaalialueelle on kielletty. Myöskään tyhjiä tai vettä tms. sisältäviä alkoholipulloja ei saa tuoda alueelle. Tämä siksi, että järjestyksenvalvojan on mahdotonta tietää, mitä pullosi sisältää. Alkoholit tulee jättää niille varattuihin viinanarikoihin. Viinanarikat ovat ilmaisia!

Portit ja rannekkeenvaihto

Festivaalialueelle on saapumassa sinun lisäksesi 20 999 henkilöä, jotka myös vaihtavat lippunsa rannekkeeseen. Työntekijöiden suuresta määrästä ja ahkeruudesta huolimatta ajoittain rannekkeenvaihtokopeille syntyy pitkiäkin jonoja, koska ihmisillä on tapana saapua festivaaleille jokseenkin samaan aikaan. Varaudu siis jonottamaan. Suurimmat jonot ovat klo 11-14 välillä.

Ennakkolippuja vaihdetaan rannekkeisiin lauantaina ja sunnuntaina Linnunlahdentien varrella sijaitsevissa vaihtopisteissä. Rannekkeenvaihtokopit ovat avoinna lauantaina klo 9-23 ja sunnuntaina klo 12-20. Mikäli rannekkeenvaihto on kiinni, voit sisäänkäynnin auki ollessa vaihtaa lippusi rannekeeseen Poppikopilla.

Huolehdi rannekkeestasi

Rikkinäisellä rannekkeella ei pääse festivaalialueelle, joten huolehdi omastasi ja tarkasta välittömästi saantihetkellä, että ranneke on kiinnitetty hyvin ja se pysyy kädessäsi. Jos ranneke on huonosti kiinni tai se jäi liian löysälle, niin mainitse asiasta heti henkilökunnalle, jotta välttyisit jatkossa ongelmilta porteilla. Ranneke tarkastetaan joka kerta sisään tullessasi.

Olet itse vastuussa rannekkeestasi. Hävinneen/rikkoutuneen rannekkeen tilalle ei vaihdeta uutta ranneketta. Toisin sanoen, pidä huoli rannekkeestasi.

Lipun ja/tai rannekkeen väärentämisestä seuraa rikossyyte.

Ruoka-, koru- ja vaatemyynti Ilosaarirockissa

Ilosaarirockissa on yhteensä parisenkymmentä ruokamyyjää ja kymmenkunta koru- ja vaatemyyjää. Ruokamyynti on sijoitettu kootusti yhteen päärivistöön. Myös YleX-lavan ja Rentolavan vierestä, kuten myös Raviradan leirintäalueelta löydät ruokamyyntipisteet. Korumyyntikojut sijaitsevat Laulurinteen ja uimarannan välissä. Ruokamyyntikojuista löytyy liha-, kasvis- ja vegaaniruokaa.

WC-alueet

Festivaalialueella on useita wc-alueita. Niihin on sijoitettu wc-koppeja sekä pisuaareja. Alueilla on myös inva-wc:itä.

Vesipisteet

Festivaalialueella sekä raviradan telttailualueella on useita vesipisteitä. Muista huolehtia nestetasapainostasi juomalla riittävästi vettä!

Ensiapu

Festivaalialueen ensiapupiste on avoinna koko festivaalin ajan aina perjantaista maanantaihin saakka. Ensiapupiste sijaitsee Poppikopin vieressä pääportin välittömässä läheisyydessä.

Ensiavun vieressä toimii Punaisen Ristin päihdepäivystys, josta saat tietoa ja tukea kaikissa päihteisiin liittyvissä asioissa.

Rikosuhripäivystys

Rikosuhripäivystys on paikalla festivaalin ajan. Heidän puoleensa voi kääntyä mm. jos haluat tukea ja apua rikosilmoituksen teossa tai sulkea puhelimesi liittymän sen kadottua. Rikosuhripäivystys löytyy festivaalialueelta pääportin ja ensiavun läheisyydestä. Katso myös www.rikosuhripaivystys.fi.

ylösˆ

Yleistä infoa

Varustaudu Rokkiin oikein

Kun ottaa oikeita tavaroita mukaan, saa viikonlopun kulumaan mutkattomammin ja niin sanotut maalliset huolet jäävät vähemmälle. Mukavuutta lisää oikea pukeutuminen ja ennen kaikkea oikeiden kenkien valitseminen. Hyvät rokkikengät ovat sisäänajetut, kestävät ja mukavat kävellä. Alueella kun tulee ihan huomaamatta vaelleltua kilometritolkulla ja rakot jaloissa ovat suorastaan este festivaalista nauttimiselle. Rakot ja hiertymät työllistävät eniten ensiapupisteen työntekijöitä.

Ohessa muutamia festivaalitarvikkeita, joita suosittelemme mukaan otettavaksi:

 • sadevarusteet tai jätesäkki repun pohjalle
 • lämmin pusero
 • päähine
 • rahaa
 • pyyhe/uikkarit
 • hammasharja
 • ruokaa (hyvin säilyvää)
 • vessapaperia
 • laastaria pienien haavereiden varalle
 • korvatulpat
 • särkylääkettä ja aurinkorasvaa
 • paperille tärkeitä puhelinnumeroita, kännykkä kun voi hävitä
 • kynä ja paperia nimikirjoitusten tai tärkeiden puhelinnumeroiden varalta
 • henkilöllisyyspaperit

Huolehdi nestetasapainostasi - juo riittävästi vettä

Viime vuosien Ilosaarirockit ovat opettaneet festivaalin kävijöille myös nestetasapainon huolehtimisen tärkeydestä. Suositeltavaa on ottaa reppuun kirkas muovinen vesipullo (ei lasi- tai alkoholipullo), jota voi täyttää festivaalialueen vesipisteissä.

Kierrätys ja roskat

Festivaalialueella ja raviradan telttailualueella on kierrätyspisteitä, joissa lajitellaan mm. bio- ja sekajäte, lasi ja metalli. Pidetään festivaalialue ja kaupunki siistinä. Muista Jukkaa eli roskat roskikseen! Infosivuilta löydät festivaalikävijälle tarkoitettuja ympäristöohjeita. Pienet teot moninkertaistuvat suuressa ihmisjoukossa.

Kamerat ja nauhurit

Esitysten luvaton taltiointi on kielletty (tekijänoikeuslaki § 2 ja 45). Videokameroiden ja nauhureiden tuominen festivaalialueelle on kielletty. Järjestyksenvalvojilla on tarvittaessa oikeus poistaa luvattomat tallennusvälineet ja tallenteet.

Eläimet

Eläinten mielestä kaikki Ilosaarirockin esiintyjät ovat äänekkäitä ja festivaaleilla on muutenkin liian rauhatonta. Toisin sanoen, lemmikkieläinten tuominen festivaalialueelle on kielletty!

ylösˆ

Turvallisuusohjeita

Turvallisuus ja viihtyisyys

Turvallisuus ja viihtyisyys kulkevat pitkälti käsi kädessä. Festivaalin sujuvuuden takaamiseksi kaikille osapuolille olemme koonneet muutamia aiheeseen liittyviä ohjeita ja suosituksia. Olipa vuoden 2008 Ilosaarirock sitten ensimmäinen tai kolmaskymmenes festivaalikokemuksesi, toivomme että luet huolella läpi tämän osion.

Isoissa yleisötapahtumissa tilanteet saattavat vaihdella hyvinkin nopeasti. Seuraavassa muutamia perusohjeita, joiden mukaan kannattaa toimia mahdollisissa vaaratilanteissa.

 • noudata järjestäjien ja järjestyksenvalvojien antamia ohjeita
 • vältä tiiviitä väkimassoja, jos tunnet olosi epämiellyttäväksi ahtaissa paikoissa. Lavanedustat, erityisesti isoimmilla lavoilla, ovat paikkoja, joissa yleisömassan paine voi kasvaa nopeastikin ja tilanne kehittyä tukalaksi.
 • jos kuitenkin joudut ruuhkaan tai paineeseen, säilytä malttisi. Älä vastusta liikettä, mutta tilanteen hellittäessä hetkeksi pyri poispäin. Yritä kaikin tavoin säilyttää tasapainosi. Käytä reilusti ääntäsi saadaksesi muiden huomio. Festivaalihenkilökunta ja muut festivaaliyleisössä auttavat sinua.
 • ilmoita heti järjestyksenvalvojille, mikäli huomaat onnettomuuden tai jonkin turvallisuutta vaarantavan tekijän tai minkä tahansa ongelman koskien omaa tai muiden turvallisuutta.
 • jos tunnet suuren yleisömassan joukossa huimausta, pyydä lähintä henkilöä pitämään sinut jaloillasi. Pidä yllä kontakti sinua auttavaan henkilöön aina siihen saakka, kunnes tunnet olosi jälleen turvalliseksi.
 • huolehdi aina itsestäsi ja kavereistasi ja muista, että heitteillejättö on rikos.

Pidätämme oikeuden poistaa festivaalialueelta henkilöt, jotka eivät noudata järjestäjien antamia ohjeita.

Surffauskielto

Yleisön käsien varassa kelluminen eli surffaaminen, crowd surfing, on kiellettyä Ilosaarirockissa yleiseurooppalaiseen tapaan. Surffaaminen aiheuttaa liikaa vaaratilanteita ja lisäksi se haittaa mahdollista avuntarjoamista lavojen edustoilla. Myös olkapäillä istuminen on kielletty. Kieltoa ei ole annettu vain huvikseen, vaan tarkoituksena on nimenomaan varmistaa yleisön turvallisuus ja taata mukava elämys kaikille festivaalivieraille. Järjestäjät pidättävät oikeuden poistaa festivaalialueelta henkilöt, jotka eivät noudata tätä määräystä.

Ei pulloja eikä vaaralliseksi luokiteltavia aineita tai esineitä

Alkoholijuomien, lasitavaran, lastenruokapurkkien, suljettavien astioiden sekä pakkausten ja myös tyhjien tai vettä tms. sisältävien alkoholipullojen tuominen alueelle on kielletty! Esineitä tai aineita, joilla voi vahingoittaa toista ihmistä, mm. pitkiä sateenvarjoja, ei saa tuoda alueelle. Ylimääräiset juomat voit jättää porttien ulkopuolella sijaitseviin ilmaisiin viinanarikoihin. Järjestyksenvalvojalain 8 §:n 4. momentin mukaan järjestyksenvalvojilla on oikeus tarkastaa festivaalivieraat. Alueella anniskellaan alkoholijuomia rajatuilla anniskelualueilla.

Poliisi

Poliisi päivystää festivaalialueella viikonloppuna. Lue Joensuun poliisin terveiset Ilosaarirock-vieraille poliisin sivuilta.

Suojaa kuuloasi

Muista festareilla myös kuulosi! Festivaalialueella, varsinkin lavojen edustoilla, äänenvoimakkuuden ohjearvot saattavat ylittyä. Suojaa siten kuulosi ja käytä korvatulppia tai suojaimia.


< takaisin