Popkatu 2009 > Ajankohtaista > Lehdistötiedotteet
Tiedotusvälineille                                                                                                    14.5.2010


Jaakko Teppo -kuplettikilpailun tuomaristo julki!

Toista kertaa järjestettävän Jaakko Teppo -kuplettikilpailun tuomaristossa istuvat tänä vuonna Jaakko Tepon lisäksi 1. laulelmakilpailun voittaja Matti Muhonen sekä joensuulaisen Pilfink Records -levy-yhtiön tuottaja Jarmo Kähkönen. Arvovaltaisen raadin visaisena tehtävänä on valita kuplettikilpailun kolme parasta 13.7.2010 Joensuun teatteriravintolassa käytävään finaaliin. Sama raati päättää myös kolmen parhaan lopullisen järjestyksen finaalissa. Popkatu-yhdistyksen yhteistyökumppanina toimii tänä vuonna Pilfink Records.

Kansalaiset, Metwurst!

Biisejä postiin! Näin konahtaa Tepon Jaska. Syykin tähän komenteluun on päivänselvä, järjestyksessä toinen Jaakko Teppo -kuplettikilpailu alkaa olla käsillä.

Ensimmäisen, vuonna 2008 käydyn kilpailun voittajaksihan valittiin Matti Muhonen Savonlinnasta. Tuolloin tuomaristo arvosti esiintymistaitoja sekä kappaleiden laatua. Muhonen arvioi itse voittonsa syyn löytyneen näppäristä sanailutaidoista. Finaaliin pääsivät Muhosen lisäksi myös Pentti Ojajärvi ja Kari Kuronen.

Kaksi vuotta sitten käydyn kilpailun kokemusten perusteella Jaakko Teppo odottaa uutta kisaa mielenkiinnolla.
- Hyviä esityksiähän silloin saatiin, joukossa myös kokeneita esiintyjiä. Heistä Muhosen Matti sitten onnistui parhaiten. Myös Kurosen Karin Kesävieraat olisi voinut oikein hoidettuna muodostua kesähitiksi.
- Tietysti niin suuressa määrässä tavaraa oli seassa myös jonkin verran sellaisia läskiksi lyötyjä esityksiäkin. Kannattaa ajatella myös sitä kuuntelijaa, onko hänellä mukavaa esitystä kuunnellessa. Asiaan pitää paneutua.
- Tarkoitushan on etsiä hyvää kappaletta ja rentoa esiintyjää, sellaista yhdistelmää ei löydy joka oksalta. Ehkä siinä esiintymispuolessa on jopa isommat vaatimukset kuin itse laulun teossa.

Kilpailun tarkoituksena on etsiä Jaakko Teppo -tyylisiä laulelman- tai kupletintekijöitä kautta maan. Kisa on avoin sekä pöytälaatikkokirjoittajille että ammattilaisille. Tällä kilpailulla etsimme nimenomaan esityksiä, emme niinkään viimeiseen asti sovitettuja ja hiottuja musiikkikappaleita.
Kilpailuaika on 30.5.2010 saakka, joten vielä ehdit laittamaan kilpailukappaleesi eteenpäin!

Laita tallenne tulemaan 30.5.2010 mennessä osoitteeseen:
Popkatu-yhdistys/Teppo-kilpailu, PL 23, 80101 Joensuu.
Email: Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Lisätietoja: Matti Asikainen 0400 411 758
 
Tiedotusvälineille                                                                                                    21.7.2009


Kaupunkifestivaali Popkatu kärsi tällä kertaa sadesäistä. Erityisesti perjantain Lasten Pop, toriohjelma ja Alanko katutähdeksi?-kisa saivat niskaansa rankkoja sadekuuroja. Tapahtumat toteutettiin kuitenkin ohjelma mukaisesti, mutta yleisöä näissä ulkotapahtumissa oli ymmärrettävästä syystä totuttua vähemmän. Tungostakin koettiin, ainakin Popklubeilla lauantaina ja Jaakko Teppo –illassa tiistaina. Moni on toivonut jo tapahtuman siirtämistä väljempään tilaan. Teatteriravintolassa Teppo-iltaa seurasi noin 500 henkilöä.

Tarkkoja yleisömääriä Popkadusta on vaikea esittää, sillä tilaisuudet ovat maksuttomia ja näin yleisömääriä joudutaan arvioimaan. Kaikkiaan Popkatu keräsi järjestäjien alustavan arvion mukaan tänä kesänä noin 6000 katsojaa. Aivan kaikki tapahtumat eivät ole vielä tietojaan toimittaneet. Eniten väkeä vetivät Teatteriravintolassa ja Kuunari Elinassa järjestetyt klubi-illat, yhteensä noin 2800 henkilöä. Lasten Popissa kävi torstaina noin 600 lasta, mutta perjantaina vain noin 100, kun vettä tuli taivaan täydeltä myös Taidemuseon pihamaalla.

Ensi vuonna Joensuun Popkadulla on juhlavuosi, kun kaupunkifestivaali järjestetään 10. kerran.


Lisätiedot. Popkatu-yhdistyksen puheenjohtaja Sanna Kurki-Suonio 041 5077 661

tiedottaja Seppo Mustonen 050 5500 928
 
Tiedotusvälineille                                                                                                                                                    18.7.2007



Alanko Katutähdeksi-kilpailussa erittäin hyvä taso

Alanko katutähdeksi-kilpailu keräsi 17 osallistujaa. Kilpailua käytiin periaatteessa kolmessa sarjassa: trubaduurit ja duot, yhtyeet sekä sarja muut performanssit. Suurin osallistujamäärä oli sarjassa trubaduurit ja duot ja sarjan taso oli erittäin korkea. Kilpailua käytiin hyvin vaihtelevissa sääolosuhteissa. Perjantaina kilpailijoiden vastuksena olivat ukkoskuurot. Lauantaina aurinkoinen sää helli katuväkeä. Tuomariston puheenjohtajana toimi Sanna Kurki-Suonio ja muina jäseninä Stig Söderholm, Mira Laakkonen, Ville Karttunen ja Olli-Pekka Heino.  Tuomaristo keskittyi arviossaan esityksen toimivuuteen kadulla, omaperäisyyteen, yleisösuhteeseen ja taiteelliseen osaamiseen.

Kilpailussa jaettiin rahapalkintoja sekä erikoispalkintona kolme päivää studioaikaa PKAMK:n  Cadimef-studiossa. Studioaika mahdollistaa korkeatasoisen demon teon. Pääpalkinnon 1000 euroa lisäksi kilpailussa jaettiin neljä 100 euron kannustuspalkintoa erityisen hyville kilpailijoille. Yleisöpalkinnon, 400 euroa sai tänä vuonna Usi ja Simo. Duon esitys oli lämminhenkinen ja teksteiltään ajankohtaisesti puhutteleva. Kannustuspalkinnon saivat seuraavat kilpailijat: Nuuskamuikkusen kaveri, The O’Gees, Agitcirc ja Jouko ja rusina. Pääpalkinnon pokkasi ansaitusti duo Kuosikulma, jonka esitys toimisi hienosti vaikka Pariisin sykkivillä kaduilla. Duon ohjelmisto koostui kansansävelmistä eri instrumentein taitavasti soitettuna. Laulu oli duossa myös vahva elementti.

Cadimef-palkinnon sai Olkinukke Halmdocka. Esitys oli musiikillisesti hyvin korkeatasoinen. Ohjelmisto koostui omista sävellyksistä ja laulujen sanat olivat nekin omaa tuotantoa. Tekstit olivat humoristisia ja viihdyttäviä, täynnä nerokkaita sanaleikkejä. Tuomaristo piti yhtyeessä erityisesti sen soveltuvuudesta sekä katuesitykseksi että levyltä kuunneltavaksi.

Kilpailussa mukana oli nyt palkinnotta jääneitä, mutta ehdottomasti mainitsemisen arvoisia tulevaisuuden kykyjä kuten Kalle Kaasinen, Sebastian Leino Duo, Taival ja Ville Kumpunen. Heistäkin tullaan varmasti vielä kuulemaan paljon. 
 
16.6.2009

Tiedotusvälineille



Popkatu on paljon enemmän 2009

Kesän laajin ja mittavin tapahtuma on Joensuussa jälleen Popkatu. Kaupunkifestivaali ulottuu torilta ja kävelykeskustasta Ilosaareen ja Pakkahuoneelle ja sen tarjonta on laveampaa kuin kertaakaan kymmeneen vuoteen. Eikä maksa mitään eli pääasiassa maksuttomia tilaisuuksia.

Maanantaista 13. heinäkuuta rokkilauantaihin 18. heinäkuuta esiintyy satamäärin artisteja, joista jotkut ovat tunnettuja vuosikymmenten takaa kuten Pauli Hanhiniemi ja Kumma Heppu & Lopunajan Voidellut, mutta jotkut astuvat yleisön eteen ensimmäisen kerran Alanko katutähdeksi? –kisassa. Aivan uudenlaisen elämyksen tarjoaa esitys, jonka nimi on Kesäyö, joka istahtaa aamulla torin laidalle. Se on musiikkia ja tanssia improvisoiden. Jaakko Teppo –kuplettikilpailu pitää välivuotta, mutta miestä ei ole unohdettu. Tiistaina teatteriravintolassa järjestetään Jaakko Teppo-tribuutti.

Koko Popkadun ohjelma on julkaistu (www.popkatu.fi) yhdistyksen uusilla verkkosivuilla, joiden suunnittelusta on vastannut Minna Pahkin. Tapahtuman aikana verkkotoimitus pitää sivustoa ajan tasalla koko ajan ja sieltä voi mm. varmistaa ohjelmanmuutokset, joita yleensä aina tulee. Popinfo on alkuviikon Ilosaaressa Saaripopin ajan, mutta siirtyy torille keskiviikkona.

Aiempien vuosien tapaan tarjonta klubeilla on tasokasta ja monipuolista, pikkuväelle on oma Lasten POP ja laulujen tekemisestä kiinnostuneille Biisinikkari-kurssi. Popkadun tarjonnasta vastaavat sadat esiintyjät ja talkoolaiset. Yhteistyökumppaneita on useita ja päärahoittajat ovat Joensuun kaupunki ja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto.

 

Popkatu-yhdistys ry

Lisätietoja:
Sanna Kurki-Suonio, puheenjohtaja 041 507 7661



Popkatu on Joensuun kävelykeskustassa järjestettävä koko perheen karnevaalihenkinen kaupunkifestivaali, joka tarjoaa pääosin ilmaista ohjelmaa ja toimintaa lapsille, nuorille ja aikuisille.

 
18.5.2009

Tiedotusvälineille



Nyt on Popkekkerit ja pian Popkatu!

Joensuun Popkadun ohjelmaa lyödään pakettiin kiihtyvällä tahdilla ja Popsivut heräilevät horroksesta. Kesäkatua ennakoidaan jo helatorstain jälkeisenä lauantaina, kun Popkadun jo perinteikäs ennakkotapahtuma

Popkekkerit luotsaa kansaa kohti kesän juhlakautta valtaamalla jokirannan ja Teatteriravintolan.

Pophuutokauppaaminen jätetään tällä kertaa vähemmälle, mutta kirpputorilta voi tehdä pop- ja muunkin henkisiä löytöjä halpaan hintaan ja tukea näin ensikesän LastenPopin järjestämistä. Lisäksi sekä lapset että aikuiset pääsevät nauttimaan oivallisesta musiikista. Popkekkerit on osa jokirantaan levittäytyvää Kaiken Kansan Rantakauden Avausta -tapahtumaa.

Heinäkuisen kaupunkifestivaalin, Popkadun valmistelut ovat jo pitkällä. Viikon aikana kävelykeskustassa on tarjolla kymmeniä maksuttomia esityksiä, poppia, rokkia, kansanmusiikkia ja tanssia. Pakkahuoneella on Kesäyö, joka aamulla istahtaa torin laidalle –improvisaatioesitys ja taidemuseolla kaksi päivää ohjattua tekemistä lapsille. Klubeilla esiintyy mm. Pauli Hanhiniemi Duo ja Veli-Matti Järvenpää pystyttää haitarinäyttelynsä Taitokortteliin. Viikko huipentuu Alanko katutähdeksi –kisaan, jonka palkintojen jako on perinteisesti päättänyt Popkadun, kun rokki alkaa soida laulurinteellä.



Lauantaina 23.5.

Popkatu Kaiken Kansan Rantakauden Avauksessa

Jokirannassa & puistolavalla
Hullut Hattuset (15:00), toiminnallista ohjelmaa lapsille; Popkatu-kirppari

Popkekkeri-klubi

Joensuun Teatteriravintolassa 23.5. klo 21 alkaen
Baari:
Kalle Kaasinen (21:00)
The Daves (22:00)
Heko & Hurjat Pojat (23:15)
Lasiterassi:
Eläin (21:30)
Sotkanmuna (22:30)
Goon (23:45)

Kaikki esiintyvät palkkiotta
Vapaaehtoinen pääsymaksu.
Tuotto käytetään lyhentämättömänä kesän LastenPopin esiintyjäkuluihin.


Lisätietoja: Jouni Mielonen 040-8319201

 
09.04.2009

Tiedotusvälineille



Uusi puheenjohtaja kaupunkifestarille:
Popkatua johtaa Sanna Kurki-Suonio



Joensuun kesäisen kaupunkifestivaalin johtovastuu on vaihtunut. Popkatu-yhdistyksen vuosikokous on tänään valinnut uudeksi puheenjohtajaksi Sanna Kurki-Suonion. Yhdistystä sen perustamisesta lähtien johtanut Sinikka Hälli jatkaa johtokunnassa. Heinäkuussa järjestettävä festivaali on saanut yhä uusia muotoja ja venähtänyt kokonaisen rokkiviikon mittaiseksi.

Popkadun tapahtumien sarja käynnistyy jo toukokuussa järjestettävällä Popkekkereillä. Teatteriravintolassa 23.5. on luvassa kirpputori-huutokauppa ja ennakkoklubi. Päivän tuotto käytetään kesän LastenPopin esiintyjäkuluihin.

Kesän tapahtumaviikon valmistelu on pitkällä, mutta varsinainen esiintyjälista on vielä avoin. Viime vuonna suuren suosion saanut Jaakko Teppo-laulelmakilpailu pitää välivuotta. Vaikka tänä vuonna ei kilpaillakaan, Jaakko Teppo -ilta on Popkadun ohjelmassa. 14.7. Joensuun Teatteriravintolassa tullaan kuulemaan tanakka Jaakko Teppo -tribuuttipaketti lisukkeinaan kuplettia ja laulelmaa laajemmallakin skaalalla. Illassa julkaistaan Jaakko Teppo-kilpailun voittajan Matti Muhosen palkintosingle Ei tässä mittää / Työttömän laulu sekä saadaan maistiaisia syksyllä julkaistavalta Jaakko Teppo -tribuuttilevyltä. Muhosen lisäksi lauteille nousevat ainakin Duo Spektaakkelin laajennettu kokoonpano sekä toukokuussa singlen Kesävieraat / Tuupovaaran yössä julkaiseva Teppo-kilpailun finalisti Kari Kuronen.

Kilpailuista pitäville Popkadun ohjelmassa on edelleen Alanko katutähdeksi? –kisa, jonka palkintoina jaetaan käteistä rahaa aiempien vuosien tapaan.

Viime vuonna Joensuun kaupunkifestivaalin ilmaista ohjelmatarjontaa seurasi kävelykeskustassa, torilla ja klubeilla yhteensä runsaat 8000 katsojaa. Tapahtuman järjestää Popkatu-yhdistys ja sen kustannukset olivat viime vuonna runsaat 30.000 euroa, josta esiintyjien osuus oli noin 16.000 euroa. Tulevan kesän budjetti on runsaat 40.000 euroa. Popkadun päätukijat olivat viime vuonna Joensuun kaupunki ja Pohjois-Karjalan Maakuntaliitto ja tapahtuman järjestelyihin osallistuu vuosittain noin 80 vapaaehtoista.



Lisätietoja antaa puheenjohtaja Sanna Kurki-Suonio 041 5077661