Rock-työläisen päiväkirja

ALUSTUS

Morooo o o o, te kaikki ihanan Ilosaarirockin sivujen lukijat, ja varsinkin näiden Hynys-juttujen seuraajat. Ajattelin — tai oikeastaan näiden sivujen isäntä ajatteli — että häiriköisin näillä sivuilla tällä kertaa päiväkirjamaisesti. Joku ilmeisesti luulee, että "lomalla" olevan rokkarin elämä on jollain tavoin mielenkiintoista. Aion seuraavien kuukausien ajan osoittaa, ettei se ole sitä.

Alan pitää siis päiväkirjaa. Aion paljastaa lähes kaiken. Seksielämästäni en tosin kerro. Ja miksi kertoisinkaan, sitä ei nimittäin ole.

Ehkä tämä muoto on parempi ja ihmisystävällisempi. Ehkä en tällä kertaa saa niin paljon vihaista palautepostia kuin yleensä. Aivan kuin olisin siitä toisaalta aikaisemmin välittänyt. Mutta nyt ei ehkä tule piruiltua yhtä paljon naisille, teineille, sivareille, homoille, kettutytöille, konttoristeille, runopojille, brittipoppareille, hevareille, nykypunkin kuuntelijoille (vittu, onko se rallattelu edes punkkia!?), ulkomaalaisille, äärioikeistolle, naapurille, ja keskiluokkaisille auton, omakotitalon ja perheen omaaville.

Ehkä en enää jaksa käyttää energiaa vittuilemalla iltapäivälehdille, paskalehdille ja rock-lehdille ja niiden toimittajille. Tai niissä poseeraaville rokkareille, jotka pääosin ovat laiskoja, alkoholiin meneviä, itseään täynnä olevia, paskaa jauhavia mulkkuja. En jaksa piruilla uskovaisille, ateisteille, juopoille, narkkareille, Popeda-faneille, sauvakävelijöille ja muille kuntoilijoille. Vain muutamia mahdollisia kohteita mainitakseni.

Minulla on muuten uusi auto, mukava omakotitalo ja parhaimmillaan pirun mukava perhe. Pahimmillaan se osaa olla, varsinkin se vanhempi niistä tytöistä, aika helvetillinenkin. Mutta silloin vika on yleensä minussa. En ole mikään parisuhteen asiantuntija. Tai totuus taitaa olla se, että olen siinä liiankin hyvä. Luulen aina tietäväni mitkä ovat todelliset syyt naisen kiukuttelun takana. Keittiöpsykologi Hynynen. Tiedän, että se on ärsyttävää. Se on tarpeeksi hyvä syy jättää naisen kiukuttelu huomioimatta. Ja se vasta ärsyttävää onkin.

Takaisin asiaan. Harrastan kuntoilua. Ostin Värttinän uuden levyn. Luen runoja. Juopottelen kotona harvoin, mutta heti kun pääsen sieltä pois vedän hirveät naamat. Imuroin ja tiskaan säännöllisesti. Teen ruokaa. Täytän näihin aikoihin 36 vuotta, ja silti en ole löytänyt parempaa ammattia kuin Kotiteollisuus-nimisessä rockyhtyeessä soittaminen. En ole edes etsinyt. Olen kouluja käymätön, sivistymätön moukka. Persvako vilkkuu huonosti istuvien farkkujen alta.

Olen pian lähdössä parin viikon lomalle Thaimaaseen, koska siellä käyvät nykyisin kaikki. Ennen käytiin Prahassa tai jossain muussa muodikkaassa, nuorekkaassa Keski-Euroopan kaupungissa. Myöhemmin keväällä lähden Lappiin hiihtämään. Sekin on muotia. Aion ostaa sitä varten jonkun kivan toppapuvun.

Tästä lähdetään.

 

< takaisin