Rock-työläisen päiväkirja

HYNYSEN PÄIVÄKIRJAT 16.2.–26.2.2006

Torstai 16.2.2006

Tajusin aamulla, että Mokoman levy on varmaan ykkösenä Listalla. Kävin netissä tarkistamassa, ja niinhän se oli. Laittelin tekstiviestejä pojille, haukuin ne pystyyn. Perinteisestihän homma menee niin, että kun rokkibändi on ykkösenä se on myös samalla myynyt itsensä. Niin nytkin, Mokoman levyhän on silkkaa poppia.

Tuonkin varmaan joku ottaa ihan tosissaan. Ja huomaatteko: mie sorrun nykyisin selittelemään "vitsejäni"? On pakko, kun ei jaksa kaikille selitellä erikseen.

Tein viime yönä pariin biisiin demosanat. Samalla makselin laskuja yli tuhannella eurolla. Vittu, meinas vähän ahistaa. Öljylämmitys ei ole köyhiä varten.

Lauloin yöllä kirjoittamani tekstit koneelle aamukahvin juonnin lomassa.

Keikkamyyjämme Korhonen soitti, ja kertoi, että meidät haluttaisiin Finnish Metal Expoon keikalle paikkaamaan Teräsbetonia. Niillä on joku sairastapaus. Kieltäydyimme.

Imuroin alakerran ja keskitason. Paita kastui, munat hikoili.

Postittelin verokorttejani eteenpäin. Huomasin Keskisuomalaisen tililapuista, että miun kirjoituspalkkiosta on napattu veroa 60%. Olin siis unohtanut laittaa uudet verokortit eteenpäin. No, nyt se on hoidettu, nyt palkoista ei enää mene kuin vaivaiset 42%.

Mannhain hain (heh, rimmaa aika hyvin) Levymusiikista. Bongailin samalla rekkareita. Mehän olemme jätkien kanssa harrastaneet rekkareiden bongailua jo kaksi ja puoli vuotta, Helvetistä itään -äänityssessioiden päättymisestä lähtien. Tarkoitus on kerätä kaikki autojen rekkareiden numerot järjestyksessä, eli siis numerot 1-999. Mie olen nyt numerossa 288, johdan kisaa. Tämän päivän saldo oli kolme numeroa.

Perjantai 17.2.2006

Aamulla treffit Hongiston ja joidenkin Lappeenrannan kulttuuripamppujen kanssa kaupungintalolla. Teimme Lappeenrannan kaupungille tarjouksen, josta he eivät voineet kieltäytyä. Saman asian tiimoilta kävimme puhumassa myös Etelä-Saimaan markkinointipäällikön ja Seepran tuottajan kanssa. Heillekään ei annettu mahdollisuutta kieltäytyä. Kävelimme paikalle mustat puvut yllämme ja hevosen päät kainalossa. Kuulette vähän syssymmällä mistä on kysymys.

Junaan, ja siitä kohti Helsinkiä ja Finnish Metal Expoa. Matkalla tapasimme Stam1nan ja Viikatteen väkeä. Alkoi mehu maistua. Itse messuista ei ole enää mitään havaintoa. Onneksi joku Amorphiksen tyyppi kyyditsi miut yöllä taksilla hotelille nukkumaan. Kiitos siitä.

Lauantai 18.2.2006

Valuimme puolilta päivin palaveriin levy-yhtiömme kanssa. Juttelimme Kotiteollisuuden tämän vuoden tekemisistä. Paikalla Hongisto, Hynynen, Karmila ja levy-yhtiön väkeä. Mitään ei päätetty, mutta paljon suunniteltiin. Ja juotiin. Joku hullu söikin. Itse vedin aamulla kahdeksan jälkeen niin tuhdin aamiaisen hotellilla, ettei ruoka oikein maistunut. Jälkiruoka-drinkkien jälkeen Karmilalle jatkoille. Sieltä soitto kotiin, että isäntä tulee vähän syssymmällä. Jos tulee.

Alkon kautta messuille. Messut oli ja meni. Onneksi Mokoman miehet ja Ilosaarirockin porukat kyyditsivät miut yöllä hotelliin nukkumaan. Deja vú?

Sunnuntai 19.2.2006

Juna hiljaisia miehiä kuljettaa. Hurja krapula. Samalla muistin, että eilen saamamme kultalevyt Kotiteollisuuden DVD:stä unohtuivat hotellin respaan. Ja miun lippis ja Mötorhead -paita messuille. No, tilalla oli hieno Sakara-recordsin saatana-perkele -paita.

Maanantai 20.2.2006

Ei oikein elämä kiinnosta. Silti kävin hiihtämässä 8km. Vedin luistellen. Kulki yllättävän hyvin, vaikka aamupaskan seassa olikin verta. No, eihän se hiihtämiseen vaikuta.

Äänitin huuto-osuudet neljään demobiisiin. Nyt ne ovat miksausta vaille valmiit. Jotenkin tuntuu, että niistä taitaa tulla jopa aika hyviä. Kukahan niihin kirjoittaisi oikeat sanat? Pitäisikö ottaa yhteyttä Vexi Salmeen?

Tiistai 21.2.2006

Aamulla olkapäät, yläselkä ja vatsa. Kulki helvetin hyvin.

Lisäilin vielä vähän melodiakitaroita demoihin, ja aloitin miksaamaan niitä valmiiksi.

Vähän hontelo olo, särkee päätä ja heikottaa. Elämä ei kiinnosta. Mut mitä vittua se oikeastaan miulle kuuluu?

Keskiviikko 22.2.2006

Himassa loikoilua ja demojen miksailua myöhään yöhön. Taisi tulla valmista, pitää vielä kuunnella aamulla ennen kuin polttelee niitä levylle. Väsyttää niin vitusti, ja tuntuu, että kalenteri alkaa täyttyä vähän liian kovaa vauhtia. Puhelin pirisee jatkuvasti, joku on koko ajan vaatimassa jotain. Onneksi ensi viikolla pääsee oikealle lomalle ja vittuun täältä.

Meinasin innostua Suomi-USA -matsista, vaikken jääkiekosta mitään ymmärräkään. Diggailen kyllä Koff -lippiksiä, niissä on tyyliä.

Ai niin, olin saanut yöllä tekstiviestin Rumban Flinkkilältä, että he ovat suunnitelleet uutta hevibändiä nimeltään StratoVarjus. Saija laulaisi heviä. Meinas hymyilyttää. No, olisihan se huomattavasti uskottavampi pimu heviä laulamaan kuin Heidi Kyrö.

Torstai 23.2.2006

Salilla jalat ja vatsa, vähän hauista päälle. Vähän tahmeaa.

Uutisia rekisterinumero-rintamalta. Sain 290 ja 291.

Kävin iltapäivällä jonkun lukiokurssin tentattavana. Puhuin niille pehmosia ja sekavia. Joutuvat raukat kirjoittamaan miusta jonkun jutun, kyseessä oli siis joku sanomalehtityön kurssi. Tuskin saivat miusta mitään irti. Alan nimittäin olla aika poikki ja tukossa. Päätä särkee jo kolmatta päivää, ja vituttaa jatkuvasti. Kroppa käy alitehoilla. Johtuu luultavasti liiasta tietokoneen ruudun tuijottelusta. Tänään en avaa koko paskaa.

Avasinpas. Otin puolilta öin pari lasia viiniä, miksasin neljä demobiisiä valmiiksi ja poltin ne levylle. Vastailin fanipalautteisiin, tai siis aloittelin uutta vastaussatsia kotisivuille.

Tänään olisi ollut Diablokin kylillä. Ei taivu nyt, ei pysty menemään baariin. Selvänähän siellä ei pystyisi olemaan kuitenkaan. Tekstiviesteistä päätellen Sinkkonen kävi kyllä paikalla. Yöllä tuli viesti, jossa mies teki ehdotuksen seuraavista Kotiteollisuuden promokuvista: "Pukeudutaan kaikki faaraoiks ja levyn nimeksi tulee: Te ette tiedä vittu mitään, muuttakaa kaikki Norjaan!"

Aika hyvä idea. Näinköhän Jussilan Mika lainaisi sargofagiaan, joka lojuu koristeena Finnvoxin D -studiossa? Sen voisi pakata täyteen viinaa. Ja kuvaussessioiden jälkeen sinne voisi oksentaa.

Perjantai 24.2.2006

Kuuntelin aamulla viime yön miksaukset. Riittävän hyviä olivat. Poltin vielä Sinkkoselle versiot, joissa on rumpujen tilalla pelkkä klikki, voi sitten treenata sen päälle himassa jos jaksaa. Sinkkosellahan on kotona sähkörummut. Niiden ympärille ollaan muuten kehittelemässä sellaista Miami Vice -projektia. Mutta siitä joskus syssymmällä.

Kävin salilla tekemässä vatsaa, tissejä ja selkää. Kulki jo paremmin. Eikä päätäkään koske enää.

Tein puhelimitse jonkun YleX:n haastattelun. Kyselivät miun mielipidettä Il Vaselino -projektista. Olin juuri aamulla kuullut niiden version Helvetistä itään -biisistä. Se oli PARAS! Joskus huumorikin toimii.

Loikoilua himassa. Curlingin ja lätkän katselua, irtokarkkeja. Suomen lätkämaajoukkue on kyllä aika vitun kovassa iskussa. Talvisota-meininki. Hampaattomat jätkät siirtelevät pelivälinettä niin perkeleesti.

Lauantai 25.2.2006

Hain Alangon uuden sekä Juliet Jonesin sydämen kokoelman. Aika hauska yhteensattuma, että niiltä tuli kokoelma just nyt. Ostin juuri pari viikkoa sitten Jäniksen ja Jupiterin CD:lle. Hyypän sanoitukset on parhaimmillaan neroutta. "Yläkerrassa kirjoittaa Jukka-Pekka/oo-oo, on sillä vaikeeta/ kun pitää olla älykäs ja rankka yhtäaikaa."

Eikös Röyhkän oikea nimi ole Jukka-Pekka Välimaa? Tuli vaan mieleen.

Sain puhelun, jossa meitä pyydettiin Kauppatorin lätkämitalijuhliin soittamaan. Jouduin kieltäytymään. Meistä on tullut aika nirsoja, kohta meitä ei pyydetä enää mihinkään. No, keikkatauko on keikkatauko.

Sohva/irtokarkki -osasto aika hyvin hallinnassa. Yöllä viimeistelin vastauspalstan kotisivuille ja laitoin eteenpäin.

Sunnuntai 26.2.2006

Siirrettiin loput soittokamat uuteen treenikämppään. Paikalla herrat Hynynen, Sinkkonen ja Summanen. Kolmen tunnin homma. Kämppä on vielä ihan vaiheessa, mutta nyt jo näkee, että siitä tulee hyvä. Baarit ja kaikki.

Kirjoitin Keskisuomalaisen pakinan ja laitoin eteenpäin. Kasasin uuden satsin fanikysymyksiä, ja laitoin ne Hongistolle. Jos se vaikka Sinkkosen kanssa vastailisi niihin sillä aikaa kun mie olen lomilla. Taitaa jäädä haaveeksi. Lupasivat sentään käydä viikon päästä Emma -gaalassa kyttäämässä miten meidän DVD:n ja levyn siellä käy. Molemmat ovat kuulemma ehdokkaana.

Kamojen pakkailua. Niin, mie lähden lomalle huomenna! Ei muuten harmita se asia yhtään.

Palaillaan syssymmällä.

 

< takaisin