Cause for Effect

 

Cause for Effect

Cause for Effect on nelijalkainen kummajainen, joka soittaa fuusiogrindiksi ristittyä sekoilua. Lajityypille on tarjottu niinkin herkullisia määritelmiä kuin insinöörigrind, loungegrind ja arkkitehticore.

Olipa Cause for Effect sitten corea tahi grindiä, ei tähän täsmähyökkäykseen tarvita muita instrumentteja kuin basso ja rummut, sekä tietysti matalta röplyävät äänihuulet. Säröefekti niinikään on osoittautunut tarpeettomaksi, kun basson käsittelyyn löytyy riittävän ronski ote. Basistilaulaja Tuomo ja rumpali Ari ovat soittaneet yhdessä jo 16 vuotta aina lukioajoistaan saakka, ja edenneet takuulla omintakeisiin ulottuvuuksiin. Harva bändi saa saman levyarvion yhteydessä rinnastuksia niinkin erilaisiin akteihin kuin Nasum, John Zorn, Amorphis ja Miles Davis.

Harjaantumaton kuulija voi tarvita hetken ymmärtääkseen mitä lavalla tapahtuu Cause for Effectin paiskoessa menemään, mutta omaehtoisuudessaan duo huitelee omia latujaan niin ryhdikkäästi, että se on päästävä itse näkemään. Kaiken rusikoinnin keskellä Cause for Effectissa on hyvää hulluutta ja leppoisaa meininkiä. Sellaista ei kannata jättää välistä.


www.causeforeffect.org
myspace.com/causeforeffect


< takaisin