Converge

 

Converge (USA)

Laskimet esiin, Converge tulee! Yhdysvaltain merkittävimpiin hc-pohjaisiin pumppuihin lukeutuva orkesteri on yksi tämän kesän Ilosaarirockin tapauksista. Kiinnitys on riuska vahvistus Ilosaarirockin maineelle punkin, hardcoren ja crossoverin helmiä pitkäjänteisesti esittelevänä festivaalina.

Vuonna 1990 Massachusettsissa perustettu Converge ei ole musiikillisesti helppo yhtye. Slayeriltä opittuja riffejä uransa alkuvaiheissa soittanut, mutta estetiikassaan vahvemmin hardcore-tyyliin luottanut yhtye on vuosien saatossa luonut kiihkeän ja omalakisen tavan tehdä musiikkia. Converge-soundin tukipilareita ovat tekninen ja poikkeuksellisen nuottirikas riffittely, polyrytminen rumputuli sekä kulmikkaan kaaoksen (näennäiseen) järjestykseen nivova tarkka sovitustyö. Yhtyeen uusia uria ja näkökulmia avaavasta tuotannosta olennaisimman teoksen arvossa pidetään bändin itsensäkin toimesta vuonna 2001 ilmestynyttä Jane Doe -pitkäsoittoa. Seitsemän täyspitkää albumia julkaisseen retkueen itsenäistä ja kunnianhimoista sävellyslinjaa on vuosien saatossa opittu arvostamaan äärimusiikkipiireissä kautta maailman. Myös musiikillisia oppipoikia on siunaantunut: käytännössä Converge on The Dillinger Escape Planin kanssa kaksin vastuussa pienimuotoiseksi trendiksikin äityneen mutkaisen matikkametallin synnystä, kehityksestä ja viimekätisestä laadusta.

Convergen esiintyminen ei välttämättä ole keskimääräisen Mensan jäsenen lempiheiniä, sillä teknisestä näppäryydestään huolimattaan ryhmittymä on säilyttänyt musiikissaan tinkimättömän terän, mustanpuhuvan kierouden sekä rekanperällisen verran puhdasta raastovoimaa. Mutta jos ennakkoluulotonta, melua pelkäämätöntä asennetta löytyy, Convergesta voi sukeutua festivaalin kärkikokemus.


www.convergecult.com
myspace.com/converge


< takaisin