Hanoi Rocks

 

Hanoi Rocks

Kaikki taitavat tykätä Hanoi Rocksista. Ainakin Guns N' Rosesit, Mötley Crüet, Poisonit, Skid Row't ja LA Gunsit. Billy Idolkin heiluttelee kättään takavasemmalla. No, ei muuta kuin tervetuloa koko köörille kesän 2008 Ilosaarirockiin.

Kaikkien aikojen kotimainen tukkayhtye ei paljoa esittelyjä kaipaakaan, sen verran esimerkillisenä tyylisuuntansa edustajana kokoonpanoa maailmalla pidetään. Ensimmäiseen etappinsa vuonna 1979 perustettu yhtye rullasikin niin kuin rock'n'rollin vaaralliseen elämään kuuluu. Autot olivat nopeita, naiset kauniita ja takahuoneet notkuivat Smirnoffista, Dom Perignonista, Jack Danielsista ja oluesta. Sen verran railakkaasti rokkikukot nuohosivat, että Hanoin ensimmäinen erä päättyi vuonna 1985.

Monta vuotta ehti kulua, ennen kuin glam-punkkarit saivat rivinsä taas ojennukseen. Uudelleen yhdistymisestä ei kuitenkaan kannata mutista, sillä vuonna 2001 Hanoit syntyivät uudestaan. Kasarityyli vaihtui raskaammaksi rockiksi. Viime syksynä ilmestynyt, Hanoi Rocksin kymmenes albumi Street Poetry myös osoittaa, ettei rock'n'rollia todellakaan ole vielä kesytetty.

Glam-rock jäi 80-luvulle, mutta kahta asiaa Hanoit eivät vaihda. Toinen on energinen liveshow, jonka tuoksinnassa lavarakenteetkin muuttuvat kiipeilytelineiksi.


www.hanoirocks.info
myspace.com/hanoirocksofficial


< takaisin