Klaus Thunder & Ukkosmaine

 

Klaus Thunder & Ukkosmaine

Viime kesänä kulminoitui väkevän varmasti kasvanut kulttimaine, kun joensuulainen Klaus Thunder & Ukkosmaine kapusi Ilosaarirockin lavalle. Parivaljakko Klaus Thunder ja Wilhelm Meister loihti kahden miehen voimin ja rajallisella kosketinarsenaalilla varustautuneena sellaisen hurmion, jota monet yrittävät väkisin etsiä ylisuurien kokoonpanojen ja pompöösien rokkieeposten voimin. Eikä tämän riemun roudaamiseen muuten tarvittu rekkoja tai busseja: Klaus ja Wilhelm saivat kalustonsa ja itsensä paikalle ekologisesti yhden polkupyörän avustuksella.

Bändin esikuvakseen ilmoittaman Movetronin tuore comeback joutuu kerrassaan noloon valoon Klaus Thunder & Ukkosmaineen voitonriemuisten keikkojen valossa: vanhat taiturit on tyrmätty heidän omilla aseillaan. Klaus Thunder & Ukkosmaine tuo menneisyyden nolonkauniit muistot tulevaisuuden limudiskojen lattialle... hetket Alexian c-kasetteja kelatessa ja pelikonsoleiden tunnareita diggaillessa. Kaikesta camp-estetiikasta huolimatta bändiltä löytyy biisejä, joiden kekseliäisyyttä sopii vain kummastella – niitä kun voi olla hankala saada päästä pois. Eikä ole tarvekaan. Vuoden 2007 ystävänpäivänä julkaistu Niinivaara Express toimii edelleen oivallisena opastuksena bändin sielunmaisemaan.

Vuoden 2008 Sulo-klubilla on odotettavissa erikoinen luonnonilmiö: salama iskee kahteen otteeseen samaan paikkaan, lähes tarkalleen vuoden tauon jälkeen.


www.ukkosmaine.com
myspace.com/ukkosmaine


< takaisin