Nightwish

 

Nightwish

Harvassa ovat ne pohjoiskarjalaiset – tai ylipäätään suomalaiset – yhtyeet, jotka ovat päässeet urallaan yhtä pitkälle kuin Kiteen ylpeys, Nightwish. Reilut kymmenen vuotta sitten perustetun yhtyeen levyjä on myyty maailmanlaajuisesti reilusti yli kolme miljoonaa kappaletta. Loppuunmyytyjä keikkasaleja on koluttu ympäri maailmaa, eikä suosiolle tunnu näkyvän loppua laisinkaan.

Ennennäkemättömän laajasta suosiosta huolimatta bändin ja eritoten sen biisintekijä-kosketinsoittaja Tuomas Holopaisen jalat ovat pysyneet koko ajan tukevasti maassa myös vaikeampina aikoina. Jalkojen maassa pitäminen pätee tosin vain arkielämään, sillä säveltämässään musiikissa Holopainen tuo kuuntelijan eteen sellaisia maailmoja, joiden näkemisestä Holopaisen sankari, merirosvokapteeni Jack Sparrow'kin olisi kateellinen.

Nightwishin eeppisen ja sinfonisen metallin tähänastinen huipentuma on viime syksynä ilmestynyt pitkäsoitto Dark Passion Play. Huikean monipuolinen levy esitteli yleisölle hienojen sävellysten lisäksi myös Nightwishin uuden laulajan, Anette Olzonin. Olzon on tuonut värikkäällä persoonallaan ja kauniilla äänellään Nightwishin keikkoihin valtavasti lisää energialatausta. Energialataus lienee heinäkuussa kohdallaan myös yleisön joukossa, kun Nightwish toivotetaan komeasti tervetulleeksi takaisin kotiseudulleen!


www.nightwish.com
myspace.com/nightwish


< takaisin