Ozric Tentacles

 

Ozric Tentacles (UK)

Noin kolmekymmentä albumia ja liki neljännesvuosisata avaruusmatkailua. Ozric Tentacles on jo kauan ollut yhtyeen sijasta käsite. Orkesteri on käytännössä luonut oman musiikkigenrensä ja toiminut innoittajana lukemattomille psykedeelistä rock- ja konemusiikkia yhdisteleville orkestereille.

Ozric Tentaclesin musiikki syntyy jykevän intensitiivisestä bassomatosta ja rytmistä. Näiden päälle kaadetaan jos jonkinmoista efektimasiinaa ja kosketinkuvioita joiden luomat tunnelmat ovat kaikuja kaukaisista maailmoista. Ambient- ja etnopalojen välillä kuritetaan sähkökitaraa sooloilla, jotka ovat rankimmillaan puhdasta heavyä. Orgaaninen trance on ehkä kuvaavin vastaan tullut nimitys yhteen musiikille. Bändin nokkamies Ed Wynne on haastatteluissa kertonut aina halunneensa luoda musiikkia, joka on yhtä aikaa ikivanhaa, modernia ja tulevaisuutta.

Paitsi erinomaisista levytyksistään, tunnetaan yhtye myös vimmaisena live-esiintyjänä. Ilosaarirock toivottaa yhtyeen, musiikin ja kuuntelijat kohtaamaan tilaisuuteen, joka ei taatusti tule unohtumaan. Tämän tahtiin on myös lupa ja vapaus tanssia.


www.ozrics.com
myspace.com/ozrictentaclesuk


< takaisin