Pe 11.7 – Rytmipuisto @ Vapaudenpuisto

Katuräppiä by Serkkupojat
Super Fresh B-Boys
DJ Nätti-Matti (Need-A-Beat, LTI)
Propleema DJ:t

La 12.7. – Rytmiklubi 2008 @ Teatteriravintola

Lasiterassi – reggae:
Puppa J
Poutasound
DJ Svengali (Gettoblaster)

Sisäpiha – funk & hiphop:
Kemmuru + erikoisvieraat
DJ Fiskars (Kovalevy)
DJ J-Laini (Kovalevy)
DJ Kiilo (Propleema)

Teatteriklubi – elektroninen:
Michael Black Electro & RPK
Mesak vs Eero Johannes b2b Live - Skwee!
Tykkiklubi DJ:t

Su 13.7 – Ammattilaisilta @ Teatteriravintolan lasiterassi

Loost Koos
Stepa
DJ:t Hesh & Kiilo + erikoisvieraat 


Rytmiklubin yhteistyössä:

Popkatu

Ilosaarirock

GURU Entertainment & Security Oy

Propleema

Rytmipuisto, Rytmiklubi ja Ammattilaisilta 11.–13.7.2008

Ilosaarirock-viikonloppuna Propleema ja Popkatu tarjoilevat kolmannen kerran laajan kattauksen tasokkainta ja ajankohtaisinta suomalaista rytmimusiikkia.

Perjantaina 11.7. Rytmipuisto @ Vapaudenpuisto klo 11-18, ilmainen ja ikärajaton

Viikonlopun rytmiputki starttaa perjantaina keskustan Vapaudenpuistossa. Aitoa katuräppiä tarjoilee Serkkupojat eli Ceebrolisticsistä tutut Hysä ja Roopek. Kaksikon freestylejen ohelle heikompia huimaavaa menoa esittää Super Fresh B-boys -breikkaajat. Levyjä pyörittää Nätti-Matti (Need-a-beat, Lahti) sekä Propleema deejiit Kiilo (Giant Räbät), Thaison ja Katutatu. Ilmainen tapahtuma alkaa aamupäivällä yhdeltätoista kestäen aina ilta kuuteen.

Lauantaina 12.7. Rytmiklubi @ Teatteriravintola klo 22-04, liput 10€, K18

Klikkaa Lauantaina kolmessa osiossa toimiva tapahtuma järjestetään Joensuun sydämessä kaupungintalolla ja jokaiselle löytynee tälläkin kertaa paljon mielenkiintoista nähtävää ja kuultavaa. Tänä vuonna sisäpiha on keskittynyt funkiin ja hiphoppiin, kellarin teatteriklubi elektroniseen musiikkiin ja lasiterassi reggaeen ja dancehalliin.

Sisäpihalla pääesiintyjänä kuullaan Kemmurua, joka korkeatasoisten levyjulkaisujen ohella on tullut tunnetuksi energisistä keikoistaan ja lukuisista vierailevista esiintyjistä. Kemmurun jäsenet Aksim, Jodarok ja DJ J-Laini ovat kaikki olleet mukana suomalaisessa hiphopskenessä 90-luvun alusta lähtien, joten miehille on ehtinyt syntyä ystävyyssuhteet kaikkiin alan kovimpiin tekijöihin. Nämä yllätysvieraat ovat tyypillisesti tuoneet oman lisänsa Kemmurun livevetoihin esittäen feattausten ohella omia kappaleitaan. Kemmurun DJ J-Lainin ohella illan levyjenpyörityksestä myös Kovalevy- klubin DJ Fiskars ja Giant Räbätin DJ Kiilo (Propleema).

Klikkaa Lasiterassin reggaetunnelmissa mikrofonimiehenä häärii Puppa J (Suhinators, Giant Räbät, Puppa J & Tasottavat), joka on tunnettu raivoisasta energiasta, toastaamisen jalosta taidosta ja autenttisesta Jamaika-aksentistaan. Vokaalien ohella rytmipuoli rullaa aitoon kingstonilaiseen tyylliin, kun paikalle saapuvat Suomen parhaimmistaan kuuluvat reggaeselektorit. Illan levyvalinnat nimittäin hoitaa tiukoista dubplateistaan ja mikseistään tuttu Poutasound (Leimasin ja Lempow) sekä toisen puolikkaan Ghetto Blaster Soundista muodostava Svengali.

Teatteriklubilla uutuutena Rytmiklubissa toimii elektronisen musiikin osasto, joka heti avauskerrallaan tuo lavalle kotimaan kiinnostavimmat tekijät genren kentältä. Ceebrolistics-kollektiivissa vaikuttaneen Pijallin tuore sooloprojekti luo rytmikkäitä funky-soundeja futuristisen hiphopin koneellisessa äänimaailmassa Roope K:n (rrimöykk) värittäessä taustalla tunnelmaa. Isojen bassojen ja taitavan räppäämisen lisäksi Joensuussa päästään viimein kuulemaan Pohjoismaissa elektronisen musiikin vallannutta skwee -musiikkityyliä. Muun muassa funkista vaikutteita ottavassa skweessä yhdistyvät yksinkertaiset elektroniset melodiat ja härskit bassot, jolloin tuloksena syntyy tansittavaa sähköistä soundia. Electro-duo Mr. Velcro Fastenerissa vaikuttava Mesak ja viime vuonna läpimurtonsa tehnyt Eero Johannes tarjoilevat iltaan mielenkiintoisinta skweetä niin omien kappaleiden kuin levyselektioiden muodossa. Myös Top-Billinissä vaikuttava ja vuoden DJ:ksi Basso-Awardeseissa äänestetty DJ Fiskars tulee heittämään pienen setin klubin puolella.

Edellisinä vuosina Rytmiklubi on myyty nopeasti loppuun, joten varmista hyvissä ajoin pääsysi Ilosaarirockin tanssittavimmalle jatkoklubille. Ennakoita myydään Helsingin Lifesaverissa, Tampereen Voltissa ja Joensuun Levy-Eskoissa, sekä lauantaina festivaalin fani-tuotepisteessä. Bileet alkavat lauantaina klo 22.

Liput 10€ (Ennakot käteisellä: Helsinki - Lifesaver, Voltti - Tampere, Joensuu - Levy-Eskot ti 1.7 lähtien. Ennakot myös Ilosaarirockin lauantaina festivaalin merchandise-pisteestä, joka sijaitsee infopisteen vieressä. Ole nopea!)

Lasiterassi – reggae:

Sisäpiha – funk & hiphop:

Teatteriklubi – elektroninen:

Sunnuntaina 13.7. Ammattilaisilta @ Teatteriravintolan lasiterassi klo 22-03, liput 8€, K18

Rokkiviikonloppu päätetään kaupungintalolla päräyttävään Ammattilaisten iltaan, joka esiintyjäkattaukseltaan hakee vertaistaan. Teatteriravintolan lasiterassilla on nimittäin mahdollisuus kuulla Suomen parhaimmistoon kuuluvien räppäreiden tuoreinta ja tiukinta mikrofonityöstöä sekä funkkaavaa dj-setitystä kovimpien tiskijukkien toimesta. Lavalle astelee toisen kokopitkänsä juuri julkaissut ja Basso-Awardsissa vuoden artistiksi tituleeraattu Loost Koos (MC Särre ja tuottajakaksikko DJ Arsi& Väiski) sekä räpin nuori supersensaatio Stepa. Loos Koosin ohella Stepakin on vastikään julkaissut uuden levyn, jonka kekseliäitä riimejä kuullaan sunnuntaina klubiyleisön riemuksi. Levyselektioista vastaa paljon Keski-Euroopassa keikkaa heittänyt ja paljon tuoretta soundia selektioonsa haalinut DJ Hesh (Rollomatik) ja klubi-isäntä DJ Kiilo.

Liput 8€, myynnissä ainoastaan ovelta klo 22 lähtien - K18


< takaisin