Samettivallankumous

 

Samettivallankumous

Ei ole helppoa olla joensuulainen limpparilänkkäri. Kuljet pitkän ja hiekkapölyisen matkan studiolle, ripustat stetsonin naulaan ja istahdat äänittämään levyllisen Ville Härkönen & Velvetiä. Uskot kaiken jääneen narulle, otat stetsonin naulasta ja matkaat läpi laaksojen ja kukkuloiden. Juuri kun olet saapunut kotisaluunaasi, aikeenasi kumota lasillinen smurffilimpparia kuivan kurkkusi kostukkeeksi, juoksee viereesi postimies mukanaan sähke. "Nykymaailma on tehnyt tepposensa. Stop. Ville Härkönen & Velvetin kakkosalbumi on kadonnut bittiavaruuteen. Stop."

Viskikurkuilla saattaisi alahuuli väpättää, mutta limpparilänkkäri ei lannistu. Rauhallisesti hän skippaa kurkkuunsa aikomansa smurffijuoman, siirtyy naapurisaluunaan siemaistaakseen lisää sihijuomaa ja liittyy Ville Leinosen, Mariskan ja Jussi Sydänmäen seurueeseen. Illan vaihtuessa yöksi joukkio kasvaa ainakin Marko Haavistolla, Hannu Sallisella ja Inka Nousiaisella. On siellä muitakin, mutta ei meillä lasketa. Jatkot ovat Markku Pölösen ja Satu Sadinkankaan ranchilla.

Seuraavana aamuna limpparilänkkäri ratsastaa takaisin studiolle, lykkää stetsonin naulaan ja aloittaa banjoa näppäillen Samettivallankumouksen.


www.samettivallankumous.com
myspace.com/samettivallankumous


< takaisin