Tunnelmissa-reggaedisko Ilosaarirockin ranta-alueella:

Lauantai 12.7.
klo 13 MPV sound (Nestori & Andor)
klo 15 MPV sound (Nestori & Andor)
klo 17 MPV sound (Nestori & Andor)
klo 19 Komposti Sound (Bommitommi & Enrico)
klo 21 Komposti Sound (Bommitommi & Enrico)

Sunnuntai 13.7.
klo 14 Svengali (Ghetto Blaster Sound)
klo 16 Polarsoul
klo 18 Black Bear sound (Resupekka & Antzah)
klo 20 Black Bear sound (Resupekka & Antzah)

 

Tunnelmissa-reggaedisko

Rentolavan lisäksi Ilosaarirockin ranta-alueella soi tänä kesänä Tunnelmissa-reggaedisko, jossa kuullaan kotimaisia reggae-soundsysteemejä ja dj:tä.

Soundsysteemeillä eli soundeilla on jamaikalaisessa reggaemusiikissa vähintään yhtä keskeinen osa kuin mitä lavatansseilla on suomalaisessa tangokulttuurissa. Soundia voisi luonnehtia jamaikalaiseksi versioksi siirrettävästä diskosta. Soundien järjestämissä tansseissa kuullaan tyypillisesti parhaimpia paloja reggaen eri tyylilajeista. Siten tunnelma vaihteleekin lempeänkeinuvista rocksteady-rytmeistä aina nopearytmiseen dancehall -paukutukseen biisivalintojen liikkuessa luontevasti reggaen kulmakivibiisien ja tuoreimpien hittien välillä.


MPV Sound

MPV Sound eli Metsäpalovaara on Turussa vuonna 2004 perustettu soundi, johon kuuluvat selektori Andor ja MC Nestori. Vuonna 2005 Suomen soundclash-mestaruuden voittaneelta soundilta kuullaan selektioissa reggaeta varhaisesta ska'sta ja rocksteadysta uusimpiin dancehall -tykityksiin.

myspace.com/mpvsound

Komposti Sound (Bommitommi & Enrico)

Komposti Sound tunnetaan suomireggaen monipuolisena ja pitkäaikaisena vaikuttajana. Soundi isännöi palkittua Redrumin Reggae Sundays klubia ja on voittanut kolmesti Suomen sound clash mestaruuden. Ilosaareen saapuvat Komposti-selektorit Bommitommi ja Enrico kuuluvat skenen arvostetuimpiin levynpyörittäjiin ja kontaktit Jamaikalle tuovat levylautaselle aina aidointa ja ajankohtaisinta reggaeta. Kaksikon isännöimästä radio-ohjelmasta on jo muutaman vuoden ajan voinut kuulla viimeisimmät liikkeet reggaemusiikin kentällä, joten odotettavissa on paljon uuttaa genreä enemmänkin seuranneille.

myspace.com/kompostisound

Svengali (Ghetto Blaster Sound)

Svengali muodostaa toisen puolikkaan tuottaja-dj duo Ghetto Blaster Soundista. Helsingin alueella aisaparinsa DJ Ropemanin kanssa tiuhaan tapahtumia järjestelevä Svengali vetää radio-ohjelmaa Basso Radiossa ja on ollut tuotantopuolella mukana mm. Nopsajalan uusimmalla albumilla. Monipuolisesti eri tyylejä taitava dj saapuu Ilosaareen mukanaan kesän parhaat rytmit, ja mieheltä onkin lupa odottaa räjähtävää meininkiä sunnuntain iltapäivään.

myspace.com/supersvengali

Polarsoul

Polarsoul on ollut kysytty nimi niin reggae- kuin räppitapahtumiinkin jo pidemmän aikaa. Mies on tehnyt yhteistyötä eturivin suomalaisvokalistien kanssa, mainittakoon muutamina esimerkiksi Asa ja Puppa J. Lontoossa musiikkikoulutuksensa hankkinutta Polarsoulia on kuultu keikoilla jo yli kahdessa kymmenessä maassa ja miehen cd:llekin päätyneitä selektioita on viimein mahdollisuus päästä seuraamaan myös Ilosaaressa.

myspace.com/polarsoul

Black Bear Sound

Black Bear Soundin muodostavat selektorit Antzah ja Resupekka. Black Bear alias Mustakarhu on ottanut paikkansa suomalaisten soundien kärjessä aktiivisen toimintansa johdosta. Turussa kahta kuukausittaista klubia pyörittävät Karhuveljet saapuvat Ilosaarirokin soundi-telttaan levyvalikoimat täynnä bassovoittoista kesätunnelmaa!

myspace.com/blackbearsound


< takaisin