Turisas

 

Turisas

Turkisasusteiset muusikot ovat helppo maali paitsi kettutyttöjen kananmunille, myös huumorimusiikkia vierastavien kyynisyysmittareille. Sotaisaa metallia soittava Turisaskin on saanut tehdä viljalti töitä osoittaakseen, että karvapuuhkien alta löytyy sielua, sydäntä ja aimo annos intohimoa.

Jo toistakymmentä vuotta toiminut hämeenlinnalaislähtöinen yhtye on noutanut profeetan kannuksensa ulkomailta. Levytyssopimus löytyi 2000-luvun alkupuolella isolta saksalaiselta metalliyhtiöltä Century Medialta. Yhteistyön seurauksena julkaistut pitkäsoitot Battle Metal (2004) ja The Varangian Way (2007) ovat siivittäneet yhtyeen suosioon Euroopassa. Vuonna 2006 Metal Hammer -lehden äänestyksessä vuoden tulokkaaksi valittu orkesteri on paistatellut tärkeiden metallijulkaisujen kannessa sekä tehnyt vanhalla mantereella useita huomattavia kiertueita muun muassa Iced Earthin, Die Apokalyptischen Reiterin ja Lordin kanssa.

Suomessa täkäläisen sotajumalan mukaan nimetty ryhmä ei ole vielä täysin lyönyt itseään läpi. Musiikin mahtipontisista ja melodisesti runsaista aineksista Turisaan menestyksen ei pitäisi olla kiinni, ei myöskään lavashow'n näyttävyydestä. Kun viulun- ja harmonikansoittajalla terästetty, kasvonsa ja vartensa punamustin maalein värjännyt bändi viuhtoo lavalla, audiovisuaalisista ärsykkeistä ei ole vajausta. Mittavat Euroopan- ja Yhdysvaltain-kiertueet keväällä 2008 takaavat, että Turisas saapuu Joensuuhun koulitussa keikkakunnossa, valmiina soittamaan itsensä yleisön jokaisen korva- ja silmäparin muistoihin.


www.turisas.com
myspace.com/turisasofficial


< takaisin