: Ilosaarirock 2005
 

  Tiedote 5.4.2005, julkaisuvapaa heti.

 

ANTHRAX (USA) ja MC5 (USA) UUSIMMAT NIMET ILOSAARIROCKISSA

Lipunmyynti alkaa maanantaina 2.5.

Anthrax esiintyy Joensuun Ilosaarirockissa heinäkuussa. Kahden vuosikymmenen pituisella urallaan yhtyeestä on muodostunut raskaan rokin pysyvä avainhahmo, jonka ansiot näkyvät niin thrashmetallissa kuin 90-lukulaisessa crossoverissakin. Kesällä 2005 kiertävä yhtye esiintyy juhlakokoonpanolla, mukana ovat myös jo kertaalleen yhtyeestä lähteneet Joey Belladonna, Frank Bello ja Dan Spitz.

MC5 aloitti uransa autotallirockilla kuusikymmentäluvun puolivälissä, mutta vuoteen 1968 mennessä se oli imenyt sisäänsä niin soulin intohimon, freejazzin kokeellisuuden kuin vallankumousta julistaneet palopuheet. Nykyään yhtye on noussut arvoon arvaamattomaan ja tuhannet bändit Motörheadin tavoin nimeävät MC5:n innoittajakseen. Ilosaarirockissa esiintyvään MC5:n kokoonpanoon kuuluu elossa olevien alkuperäisjäsenien lisäksi mm. Guns n' Rosesissa vaikuttanut Gilby Clarke.

Ilosaarirockin ennakkolippujen myynti alkaa maanantaina 2.5. ennakkomyyntipisteissä kautta maan. Ennakkomyyntipisteet löytyvät Ilosaarirockin nettisivuilta www.ilosaarirock.fi. Lippuja on tänä kesänä kaupan 20 000 kappaletta. Ennakkoon ostettuna kahden päivän lippu maksaa 50 euroa. Ilosaarirock on myyty loppuun jo kahdeksana edellisenä kesänä.


Lisäkiinnityksinä myös kotimaisia yhtyeitä

Uusia kotimaisia yhtyeitä Ilosaarirockissa ovat Ismo Alanko, Indica, Disco Ensemble, Kumikameli, Voltas, Kuusumun Profeetta, Husky Rescue, Aavikko, Tohtori Orff & Herra Dalcroze ja Scalping Screen.

Ilosaarirockissa kesällä 2004 debytoineen rytmimusiikkiin keskittyvän Rentolavan ohjelma alkaa myös hahmottumaan. Lavalla esiintyvät tänä kesänä The Skatalites (JAM), Soul Captain Band, Asa, Ruudolf, Natural Vibrations, Blaster Master, Q-Continuum, Giant Robot ja Fat Beat Soundsystem. Uimarannalle Rentolavan tuntumaan kohoaa myös uusi anniskelualue.


Festivaalin klubit siirtyvät jäähalliin

Ilosaarirockin Töminä, Metelli ja Päätösklubi järjestetään tänä kesänä festivaalialueen viereisessä jäähallissa. Lauantaina Metellissä soittavat jäähyväiskiertuettaan tekevä Sentenced, hurjaan kiitoon lähtenyt Stam1na ja kesällä uuden levynsä julkaiseva Machine Men, sunnuntaina Päätösklubilla puolestaan kesän ainoan rockfestivaalikeikkansa soittava Don Johnson Big Band, Poets Of The Fall ja Jamstream.

Pitkät perinteet omaava Töminä siirtyy jäähalliin. Punkpitoisen illan aikana jäähallissa esiintyvät Endstand, Kometa, Anal Thunder, Common Voice, Hasta La Vista Social Club, Fun, Rytmihäiriö ja Evilsons.


Lisätietoja:
www.ilosaarirock.fi
Markku Pyykkönen/Joensuun Popmuusikot ry
050 354 9068
markku.pyykkonen@ilosaarirock.fiTakaisin Media-sivulle