Tervetuloa Ilosaarirockin Festarielämää-osioon!

Täältä löydät ajan tasalla olevaa tietoutta siitä, mitä festivaalilla viikonlopun aikana tapahtuu. Sivuille päivittyy festivaalin aikana huikea määrä tuoreita keikka-arvioita, haastatteluja, yleistunnelmia alueelta, yleisön kommentteja ja kaikkea mitä kuvitella saattaa.

Me kiitämme!

13. heinäkuuta 2008

verkkotoimitus08_mkh.jpgMike Patton täyttää parhaillaan lukemattoman monen kuulijan unelmia ja Heptones takoo legendaarisia jamaikarytmejä, joiden syke tahdittaa verkkotoimituksen viimeistä tervehdystä tämän vuoden osalta. Jälleen kerran festivaali on sujunut upeasti, ja sunnuntain aurinkokin palkitsi lauantain vesirypemiset. Takki on iloisesti tyhjä ja työ tehty, toimituksen päässä laitetaan koneet pakettiin. Verkkotoimitus toivottaakin mahtavia loppumetrejä vuoden 2008 Ilosaarelle ja turvallisia käänteitä tulevalle! Jäljellä on vain suuri kiitos kaikille teille: ensi vuoteen!

rok rok ja moi moi,

Verkkotoimitus

Mogwai nauttii kiertämisestä muttei matkustamisesta

13. heinäkuuta 2008

MogwaiMogwain keikan alkamiseen on reilut puolisen tuntia, mutta yhtyeen keskuudessa tunnelma on kaikkea muuta kuin jännittynyt. Orkesterin backstagekopissa kuunnellaan Daft Punkia ja bändin jäsenet pelleilevät minkä ehtivät. Myös Mogwain kitaristi Stuart Braithwaite on yhtä hymyä. Aurinko paistaa lämpimästi, eikä uskoisi bändin pian täyttävän YleX-teltan tummasävyisellä ja hidastempoisella postrockilla. Ja varsin totisin soittoilmein.
Lue koko artikkeli »

Mike Patton & Mondo Cane veti ihan hyvän keikan

13. heinäkuuta 2008

Paikka: Joensuu, Ilosaarirock, YleX-teltta.

Aika: 13.7.2008, klo 21.00

Tilanne: Teltta ääriään myöteen täynnä. Hermostuneen jännittynyttä odottelua, huutoja, taputuksia.

Lavan tausta on valaistu tummanpunaisella. Orkesteri saapuu vähitellen estradille. Tunnelma tiivistyy…ja tiivistyy… ja sitten Hän kävelee yleisön eteen valkoisessa puvussaan ja tummissa laseissaan. Päällikko, ultimaalinen playboy, kuningasten kuningas ja jumalasta seuraava…ei, vaan jumala itse: Mike Patton.

Orkesteri aloittaa soiton ja Patton laulamisen. Vanhat italialaiset iskelmät ja elokuvasävelmät heräävät eloon uskomattomalla tavalla. Kuin ne olisi alunperinkin sävelletty vain ja ainoastaan tätä varten.

Koko lavan täyttävä orkesteri on äärettömän taitava, kappaleiden sovitukset loistavan hienoja, ja Pattonin laulaääni… Ylisanat eivät riitä sen kuvailuun.

Pistoolin laukauksia. Sireeni. Rumpusoolo. “How are you doing Joensuu? I didn’t know there were so many italians in Joensuu.” Ilosaarirockin, koko kesän, koko vuoden, monen vuoden kohokohta on tässä. Ja nyt.

Jaa mitä? Hehkutusta? Liioittelua? EI. Vaan TOTUUS. Ja sehän pitää mennä katsomaan loppuun, joten suonette nyt anteeksi.

Teksti: Juho Typpö

Tough lyrics with gentle beat

13. heinäkuuta 2008

13_asajajatkatjatkat_lauritujula_01.jpgFinnish rap scene’s bad boy Asa put out some hard statements as the thrid act on Sunday at Rentolava. Though Asa’s lyrics were critical the audience enjoyed the good weather and were in general in a very good mood.
Puppa J in guitar and backing vocals added a great touch to Asa’s performance and lifted the party spirit around Rentolava.
Lue koko artikkeli »

Supermukavien tyyppien Medeia

13. heinäkuuta 2008

15_medeia_002_tp.jpgModernia metallia veivaava Medeia vastasi sunnuntai-iltana rankimmasta kyydistä, mitä Rekkalavalla saatiin koko festivaalin aikana. Energinen runttaus ei kärsinyt kauniista säästä kuten yleensä metallibändeille päivänvalossa käy. Yhtyeen antautuva esiintyminen loi keikalle omituisella tavalla hyväntuulisen meiningin, joka puolestaan muodosti mielenkiintoisen kontrastin kotikuuntelussa hyvinkin synkille kappaleille.Lue koko artikkeli »

The super nice guys of Medeia

13. heinäkuuta 2008

15_medeia_001_tp.jpgMedeia of modern metal was responsive for the roughest ride on Sunday evening. The energic pounding wasn’t diminished by the beautiful weather, as usually happens to metal bands in daylight. The devoted performance created a strangely good mood for the gig, which in turn formed an interesting contrast to the songs, which are very gloomy. Especially the guitarist Samuli Peltola was on fire, his fingers blitzing on the fretboard in shattering speed, even if there weren’t any real guitar solos in the songs.
Lue koko artikkeli »

Viimeisenä rekkalavan kyydissä, Decended!

13. heinäkuuta 2008

Viimeiset mehut vielä metallipäille rekkalavalla ennen festivaalin päättymistä! Kotikaupungin omat kollit olivat valppaina reviiritaisteluun Ilosaarirockin metallitulokkaiden tittelistä. Kotikaupungissa kun ollaan, niin hurmos lavan edessä yltyi aivan ekspotentiaalisiin sfääreihin aiempiin yhtyeisiin nähden. Nuoret pojat ovat ammentaneet musiikkiinsa vaikutteita 80-luvulta aina nykypäivän metalliakteihin ja tämähän näkyi päälle päin oikein mallikkaina rokkikukkoilun alkeina. Päällimmäisenä mieleen jäi erittäin tarttuva melodinen heavy metal, joka päihittää mennen tullen monien ikääntyneiden vanhojen partojen tekeleet.
Lue koko artikkeli »

Pue itsesi aatteilla!

13. heinäkuuta 2008

Ilosaarirockissa parannetaan maailmaa myös tänä kesänä. Ympäristöasioihin, eläinten ja ihmisten oikeuksiin sekä anarkismiin voi tutustua kuunnellen samalla Rentolavan tarjontaa.
Lue koko artikkeli »

Fanfare Ciocarlia tanssittaa ja tekee onnelliseksi

13. heinäkuuta 2008

18fanfareciocarlia_av01.jpg- Meidän musiikkimme tarkoitus on tehdä ihmiset onnellisiksi ja saada heidät tanssimaan, vastaa Rentolavalla sunnuntai-iltana esiintyneen romanialaisen Fanfare Ciocarlian vokalisti ja trumpetisti Costica Trifan kysymykseen orkesterin sanomasta. Ja musiikkihan sai yleisön tanssimaan - nurmikolla, hiekalla ja järvessä.
Lue koko artikkeli »

Common brought people on their knees

13. heinäkuuta 2008

The hiphop veteran Common, previously Commom Sense, entertained the audience on Sunday evening. At first the audience enjoyed and experienced to the energetic and innovative rap music on their own terms, but later on the artist literally told Finland what to do and how to be, along the lines of “Finland, throw your hands up!”. And Finland followed.Lue koko artikkeli »