Bad Brains (USA)

  Bad Brains on legendaarinen hämmentäjä. Bändi perustettiin punkin suurena vuotena 1977 Washington D.C:ssä, joka oli koti myös muille kuolemattomille hardcorepioneereille, muun muassa Minor Threatille. Bad Brains nauttiikin suurta kunnioitusta paitsi koko genren kehittäjänä, myös rohkeana kokeilijana.

Vaikka hardcoren kätilöimisessä luulisi olevan jo yhdelle yhtyeelle riittävästi, onnistui bändi vielä naittamaan punkkiin toisen suuren rakkautensa, reggaen. Hurjimmillaan Bad Brains saattoi vetää hätäjarrusta kesken vimmaisimman hardcore-tykityksen ja edetä hetken leppoisan reggaen tahtiin. Alun perin jazzyhtyeenä aloittanut Bad Brains on toki seikkaillut myös funkin ja metallisemman ilmaisun viidakoissa, ja juuri rohkea yhdistely tekeekin orkesterin tuotannosta ajatonta. Onpa esimerkiksi Entombed tehnyt kunniaa Bad Brainsille versioimalla yhtyeen tuotantoa.

Living Colourin ohella kovan rokin maailmassa ei ole nähty useaa täysin afroamerikkalaisista koostuvaa bändiä. Bad Brains on jo yli kolme vuosikymmentä murjonut musiikillaan ennakkoluuloja. Näin rohkeaa sekametelisoppaa ei ole moni punkkari, rokkari tai roots-mies tohtinut yrittää tähänkään päivään mennessä. Mutta toisaalta, vahinko ei ole kovin suuri, koska meillä on Bad Brains, joka teki asiat aikoinaan kerralla kuntoon. Debyyttilevyn legendaarisen kansikuvan Capitol Hilliin iskevä salama tuntuu antavan Bad Brainsille virtaa vuosikymmenestä toiseen.

Ilosaareen saapuu bändin klassisin kokoonpano, jonka viimeisin levytys on vuoden 2007 Build a Nation. Albumin tuottajanpallilla hääri oppivelkaansa maksamassa Beastie Boysista tuttu Adam Yauch.


www.badbrains.com
myspace.com/badbrains


< takaisin

Bad Brains