Kevättä ja kesää kohti, arvon Rokväki!

Tulevana kesänä Ilosaarirock järjestetään Joensuun Laulurinteellä 16.-18. heinäkuuta. Ensimmäinen osa ensi kesän festivaalin ohjelmaa julkistetaan tuttuun tapaan Sulon päivänä 13.2.2010, jolloin julkaistaan myös Ilosaarirockin ilmekilpailun voittaja. Suositulle keskustelupalstallemme on muuten ilmestynyt taas esiin Esiintyjätoiveet -osio, jossa rekisteröityneet keskustelijat voivat esittää perusteltuja artistitoiveitaan ja täten auttaa Ohjelmaryhmää ensi kesän Rokin teossa.

Ei pimeä vuodenaika lannista, vaan tästäkin selvitään, rok, rok,

Verkkotoimitus

Yhdessä teemme ympäristöystävällisemmän festivaalin

Green'n'Clean Festivaaleilla on iso vaikutus ympäristöön. Suuren joukon ihmisiä kokoontuessa samaan paikkaan, tulee hauskuuden mukana aina myös ympäristöön vaikuttavia asioita: liikenne, melu, jätevesi, jätteet ja päästöt. Uskomme, että pyrkimällä pitämään ympäristövaikutukset pieninä tarjoamme yleisölle entistä suuremman festivaalinautinnon.

Ilosaarirock on parinkymmenen eurooppalaisen festivaalin joukossa, joille on myönnetty kansainvälinen Green'n'Clean-ympäristöpalkinto. Merkin tavoitteena on saada niin festivaalijärjestäjät kuin yleisökin kiinnittämään tarkempaa huomiota ympäristön suojeluun ja keskustelemaan ympäristöasioista avoimemmin.

Ilosaarirockin vuosia jatkunut työ festivaalin ympäristövaikutuksien pienentämiseksi tulee jatkumaan edelleen. Viime vuonna aloitettu biojätteiden kierrättäminen yleisöalueilla tulee tehostumaan entisestään. Siinä onnistumisessa meillä kaikilla on suuri vastuu.

Ilosaarirockin vihreät periaatteet:

  • Vihreän sähkön suosiminen
  • Kierrätyksen tehostaminen
  • Julkiseen liikenteeseen ja kimppakyyteihin kannustaminen
  • Hankinnoissa kestävyyden, reilun kaupan ja paikallisuuden suosiminen