Beenie Man (JAM)

  Anthony Moses Davis, joka tunnetaan maailmalla nimellä Beenie Man, on eturivin dancehall-artisti jos kuka. Miehen lukuisien yhteistyökumppaneiden listaaminen menettää mielekkyyttään, joten todettakoon vain, että kyseessä on erittäinkin ehtivä ja tunnustettu artisti.

Kotimaassaan Jamaikalla Beenie Man löysi tiensä parrasvaloihin jo sangen nuorella iällä. Nuori Anthony Davis voitti kykyjenetsintäkilpailun vain seitsemänvuotiaana. Vuonna 1983 Beenie Man oli vasta kymmenvuotias nassikka, mutta hänellä komeili vyön alla jo nimekkäässä seurassa tuotettu ensilevy. Nuori Davis vakuutti myös tiskijukkana. Vaikka ura ei jatkunutkaan hämmästyttävän lähtölaukauksen jälkeen kirkkaimmissa parrasvaloissa, artisti jatkoi töiden paiskimista.

Vuonna 1994 uurastaminen poiki levysopimuksen suuren firman kanssa, ja tähän päivään mennessä Beenie Man on lätkinyt pihalle nimissään kolmatta kymmentä julkaisua. Uuden vuosituhannen koittaessa herra olikin toden teolla tuomassa dancehallia populaarimarkkinoille. Studiokumppaneiksi löytyi taiteellisen kultakautensa huipulta Neptunes, ja Janet Jacksonin kanssa poikinut hitti Feel It Boy toi Beenie Manin näkyviin kylmän peräpohjolankin musiikkikanaville. Sittemmin siloteltu tyyli on karhentunut jälleen lähemmäksi ronskimpaa dancehallia, mikä onkin kelvannut kernaasti monelle vanhalle fanille.

Tämä konkari lienee nähnyt monta maailman kolkkaa ja tuhansittain pyöriviä keskivartaloita, mutta heinäkuinen Linnunlahti lienee jotain, josta antaa Beenie Manillekin mieleenpainuva kokemus. Näistä tulee lämpimät juhlat, pidetään me huoli siitä.


www.beenieman.net
myspace.com/beenieman


< takaisin

Beenie Man