Sara

  Vaikka Kaskinen onkin väkilukuun katsoen virallisesti Suomen pienin kaupunki, tarjoilee kaupungissa jo 13 vuotta sitten perustettu Sara raskasta intohimoa isolla kouralla. Kolmetoista vuotta, neljä miehistönvaihdosta ja viisi kokopitkää albumia ovat hioneet bändin soinnista tunnelmallista ja hengittävää. Vuoden 2008 Veden äärelle keräsi vuolaiden kiitosten ohella vertauksia jo esimerkiksi Anathemaan. Luonnollinen kasvu on kaunista katsottavaa ja kuultavaa, ja siitä Sara on malliesimerkki.

Joensuulaisille Sara on vielä tuoreessa muistissa sangen harvinaislaatuisen tapauksen johdosta. Tammikuun lopulla viimeisimmän levyn vesiteemaa käsiteltiin Joensuun kaupunginorkesterin kanssa kahdessa konsertissa, joissa isojen orkesterisovitusten tahtiin pääsi sekä nyyhkimään että nuuhkimaan. Konserttien lisäelementiksi musiikillisen ja visuaalisen herkun kuorrutteena tarjottiin meren ja laventelin tuoksuja, jotka täydensivät aistielämyksestä täysinäisen. Krzysztof Dobosiewiczin sovituspöydälle pääseminen kertookin jotain Saran musiikin monikerroksisuudesta ja lyyrisestä ulottuvuudesta. Bändin musiikkia on aina leimannut etenkin vokalisti Joa Korhosen omintakeinen ulosanti.

Jos puolet pariskunnasta tahtoo mennä keikalle haaveilemaan ja toinen puolisko huutamaan, voisi suloinen yhteisymmärrys löytyä vaikka Saran syleilystä.


www.saranhuone.com
myspace.com/saranhuone


< takaisin

Sara