Club Kasettiasema 2009

  Ettei vaan olis sillä viisiin tänäkin kesänä, että Kerubin Kuppilan kostean kummalla klubilla koetaan taas ne festivaalielämykset, jotka jäävät loppuelämäksi aivolohkoihin jäytämään. Luultavasti asia on juu justiin juuri näin, sillä Club Kasettiaseman esitykset ovat aiemminkin puhutelleet yleisöä syvällisesti. Tämän kesän rokkiviikonloppu tarjonnee jälleen henkistä työstettävää ainakin seuraavaan Club Kasettiasemaan saakka. Bändejä, trubaduureja, levymusiikkia ja muita performansseja, joita paikalla olleet muistelevat lämmöllä, riemulla, kauhulla tai vaivaantuneina ystäviensä, läheistensä tai terapeuttiensa kera täältä tulevaisuuteen. Jälleen kerran tämä valtava henkinen pääoma on jokaisen hankittavissa häpeällisen halpaan hintaan. Kerubin Kasettiasema on kasvun paikka. Tikapuut, rullaportaat ja trampoliini uuteen, korkeampaan ihmisyyteen. Henkioppaina tällä valon ja varjon matkalla toimivat ainakin seuraavat gurut:

Perjantai 17.7.

Karoshi Lovers

Teatraalinen popmelodia törmää punkriffiin valomerkin jälkeen. Taksijonosta jatketaan yhteisellä kyydillä. Jatkoilla soivat tanssirytmit ja dramaattiset balladit. Seuraavana aamuna koko länsimainen elämäntapa näyttää tummasävyiseltä tragikomedialta. Maanantaina komedialliset elementit eivät enää naurata. Äkkikuolema alkaa houkutella vapauttavana vaihtoehtona.

Karoshi Lovers käsittelee draamallisessa popissaan jopa kestämättömän raskaita aiheita, mutta musiikillinen ilmaisunsa on kohottavaa. Ei siinä jaksa enää masentua kun sydän laulaa Ms. Stressin äänen mukana ja jalatkin tuntuvat naputtavan lattiapintaa rytmikkäästi. Ei muuta kuin huolet huomiselle ja vihellellen vetämään electric boogieta Kerubin minimalistiselle tanssilattialle. Omapäiselle kokoonpanolle on vaikea hakea vertailukohtia, joten helpoin tapa tarkistaa Karoshi Loversin tutkitusti lohduttava vaikutus on hankkiutua perjantaina ajoissa paikalle. Balsamia nykyihmisen sielulle, Kasettiasemalla.

www.karoshilovers.com
myspace.com/karoshilovers

Supo

Rummut, basso ja miehuullinen lauluääni. Savolaisbändin svengaava rock'n'roll ei kaipaa isompaa instrumentaatiota. Näilläkin vehkeillä syntyy perkeleellinen meteli, josta tykkää ainakin jos tykkää esim. Motörheadista, Nomeansnosta, Pate Mustajärvestä, Esa Pakarisesta, R.L. Burnsidesta, salmiakista tai Bud Spencerin ja Terence Hillin tappelukomedioista. Jos ei tykkää mistään edellämainituista, on joka tapauksessa epäkelpo idiootti ja ihmisen irvikuva, jonka on syytä pysytellä kotona eikä pyöriä kylillä muita inhottamassa. Jos taas tykkää, ei pidä missata Supon keikkaa millään verukkeella.

Trion jäsenillä ja/tai heidän sivupersoonillaan löytyy menneisyyttä ja/tai nykyisyyttä myös sellaisista jengeistä kuin Cosmo Jones Beat Machine, Rubik, Vectors ja Black Peider. Meno on reteä kuin jokamiesluokan romurallikisoissa ja bassovahvarin pöristimet tötteröllään. Vahvaa myllerrystä, Kasettiasemalla.

myspace.com/supop

Viola

Tunteellisten tanssiinkutsujen kuninkaat vyöryttävät itkettävää melodiaa ja funkyä biittiä vastustamattomalla teholla. Viola on indiekuikeloiden Rampe ja Naukkis, kaikkien aikojen superpari, joka viikset väpättäen loihtii riemullisen tanssijuhlan vaikka rippikouluhartauteen tai goottidiskoon. Alahuuli väpäjää, lapikas lyö lattiaa, hiki virtaa ja mustaksi värjätty heittoletti liimautuu otsaan. Ihanaa!

Kappaleensa ovat oivallisia, mutta se ei edistyksellisille veijareille riitä. Kuukausittain uuden biisin kotisivuillaan julkaiseva, ja back-katalogiaan ilmaiseksi ladattavaksi jakava yhtye etsii aidosti uusia toimintatapoja niin musiikissaan kuin musiikkinsa jakelussa. Vinkeitä on taustavideotkin. On viimesen päälle 2000-luvun vimpaimet pykälässä. Onneksi kaiken teknisen ylivertaisuuden lisäksi Viola-keikoilla kohtaa myös kankeaa välispiikkivitsailua, lieviä teknisiä ongelmia ja muuta inhimillistä sekoilua. Ja kaihodiskonsa äityy hetkittäin ns. rokkaamaankin, joten ei tarvitse raavaampien farkkuliiviäijienkään pelätä. Indien Rampe ja Naukkis, Kasettiasemalla.

www.violamusicclub.com
Lue Violan kesäterveiset Kohti Rokkia -osiosta »

Lauantai 18.7.

Damn Seagulls

Stop press! Prässi seis! Damn Seagulls yllättää!

Ne jotka hiihtävät lauantaina kerubille n. klo 21, tulevat yllättymään täysin puun takaa tulevasta yllätyksestä, sillä silloin Kasettiasemalla koetaan aina yllättävän Damn Seagullsin yllättävä yllätysesiintyminen! Yllättävä akustinen kattaus yllättää yllättyneet kuulijat yllättävällä yllättävyydellään! Tule ajoissa ja ylläty! Yllätysesiintyminen saattaa sisältää myös yhtyeen managerin yllättävän striptease-shown, mutta jätetään nyt osa yllätyksestä vielä yllätykseksi!

www.damnseagulls.com
myspace.com/damnseagulls

Janne Westerlund

Ainaskin Plain Riden, Chainsmokerin ja Sweetheartin laulajana ja Circlen kitaristina tunnettu Westerlund on ollut tekemässä niin montaa kaikkein aikojen parhaista suomalaisista rokkilevyistä, ettei mitään järkeä. On törkeä vääryys ettei valtiovalta ole vielä myöntänyt miehelle elinikäistä apurahoitusta suomalaisen kulttuurin suurimpien sankaritekojen saagan jatkumisen turvaamiseksi. Huhtikuussa kolmannen albuminsa julkaissut Plain Ride yhdistää hypnoottista groovea ja pakahduttavaa koskettavuutta ihmeellisesti. Kenties vielä ihmeellisempää on se, että Janne Westerlund saa samankaltaisen hypnoosin ja koskettavuuden aikaan soolokeikoillaankin. Mies, kitara ja banjo riittävät puhuttelemaan ilman äänekkäitä shokkiefektejä. Konstailematonta omalaatuisuutta ja himmeän hyviä kappaleita riittää. Kulttuurillisesti merkittävää hypnoterapiaa, Kasettiasemalla.

myspace.com/plainride
Lue Janne Westerlundin kesäterveiset Kohti Rokkia -osiosta »

Pharaoh Pirttikangas

Cosmo Jones Beat Machinen keulilla raakkuva P. Pirttikangas on löytänyt sisäisen faaraonsa, ja sen myötä lievästi rauhallisemmin huuruilevan ulostulon päässään soiville äänille. Bluesin pohjamutia, arktista ja trooppista kansanjollotusta, savolaista voodoota ja ulkoavaruudellista arkirealismia saman pallokalakukon täytteiksi lappava kokoonpano johdattaa kuulijat matkalle tuntemattomaan. Sinne onkin hyvä matkata, ainakin yhtä hyvä kuin Tallinnaan, Las Palmasiin, Kihniöön, Pariisiin tai Terskanperän Essolle. Muutta niissähän kaikki ovat käyneet jo uuvuttavan monesti, toisin kuin tuntemattomassa ei kukaan kertaakaan.

Jos siis kaipaa musiikilta enemmän kuin radiosta tuttua tasaista ärsytystä tiskaamisen taustalle, tekee oikein suunnatessaan Kerubiin Pharaoh Pirttikankaan showta seuraamaan. Spirituaalista matkailuohjelmaa, Kasettiasemalla.

myspace.com/pharaohpirttikangas
Lue Pharaoh Pirttikankaan kesäterveiset Kohti Rokkia -osiosta »

The Sultans

Läjä Äijälä on aurannut latua ainakin hc-punkin, elektronisen musiikin ja roskabillyn kärkijoukoissa. Pitkällä uralla perässähiihtäjiä on kertynyt ympäri maailman. Yhdistävä piirre erilaisten musiikkien työstämisessä on ollut taipumus ja taito pelkistää ilmaisu olennaiseen. The Sultans karsii bluesboogieta niin ankarasti että jäljelle jää pelkkä kova ydin. Tästä hyvä todiste on huhtikuussa julkaistu, täydellinen The Sultans -albumi. Levy on niin hyvä, että musiikin teko voitaisiin oikeastaan lopettaa, koska Sultans teki sen jo valmiiksi.

Vähäeleinen rummutus ja simppelisti rullaava kitarariffi ovat ainoat, minimalistisesti itseään toistavat elementit duon musiikissa. Äärimmäisestä yksinkertaisuudesta huolimatta, tai juuri sen takia Sultansin boogie on rajattoman tapahtumarikasta. Vähemmän on enemmän. Eikä siitä diggaillakseen tarvitse olla mikään taidemusanörtti. Päinvastoin, Sulttaanien yksinkertaisesti rullaava jytä on juuri sellaista rokkia, jota kebabit rinnuksilla baarin nurkkaan sammunut betoniraudoittajakin osaa tanssia ja arvostaa. The Sultans vie bluesin ikiaikaiseen ytimeen, ja siellä viihtyy jokainen. Ylä- ja alakulttuurien väliset rajat menettävät merkityksensä, Kasettiasemalla.

myspace.com/sultansboogie
Lue Läjä Äijälän kesäterveiset Kohti Rokkia -osiosta »

Sunnuntai 19.7.

Monsteriser

Karvanaamaiset lappeenrantalais-imatralaiset hevijässikät soittamassa metallista stadiongrungea aidolla karjalaisella ameriikan meiningillä pienen semitaiteellisen erikoistapahtuman pienellä erikoislavalla! Vastaavaa menestyksen reseptiä ei olla nähty ja kuultu ehkä koskaan missään. Äärettömän pätevää alavireriffittelyä, epäinhimillisen tarkkoja laulusuorituksia, törkeää kitarasooloelvistelyä ja krapulaista kainalopieruhuumoria on vissiin ainakin luvassa. Yhtyeen nokkamies Miitri Aaltonen tunnetaan ainakin Mokoman ja Staminan levytteiden tuotannollisena taustavoimana. Hyvin on jätkä osannut tuottaa omatkin levynsä. Rumpali Janne Hynynen tunnetaan paitsi Club Kasettisemalla useana vuonna fiiliksen pilanneenna DJ Zack B. Sexualina, myös siitä että isoveljensä on kuuluisa. Kitaristi Antti Toiviainen on Imatran kevyesti kovin kepittäjä. Basisti Tommi Suonpäätä ei tunne kukaan, vähiten basisti Tommi Suonpää itse.

Monsteriserin melodinen ukkoriffijyrä jurnuttaa murheet unohdukseen. Kauas taa jäävät sydänsurut, närästys, selkävaivat, ihottuma ja elämän kaikinpuolinen tarkoituksettomuus. No mikä ettei! Imatralaisia hevijässiköitä, Kasettiasemalla.

www.monsteriser.com
myspace.com/monsteriser
Lue Miitri Aaltosen kesäterveiset Kohti Rokkia -osiosta »

Black Audio

Joka vuosi on yhä ilmeisempää että Club Kasettiasemaa järjestevät tahot lähinnä järjestelevät keikkoja itselleen. Niinpä Black Audion jäsenet keikkuvat rosterissa vuodesta toiseen, kun eivät oikeitakaan festarikeikkoja saa, reppanat. Niinpä tänäkin vuonna Kerubissa pääsee todistamaan kuinka aikuinen mies löytää rockmusiikista vapautuksen. Se ei ole kaunista katseltavaa, mutta hetkittäin hienoa kuunneltavaa kylläkin. Ja on niitä paskempiakin näkyjä. Kuten kerrankin Provinssirock-alueen ulkopuolella autonsa katolla munasillaan tanssinut, kirkkaan punaiseksi palanut pyylevä jannu, joka kasktoistapäkin pahvi päässä lauloi viikonloppuisää. Kyllä siinä piti silmät keittää kun oli sitä vähän aikaa kattellu.

Black Audiossa on kaikilla viidellä tyypillä onneksi vaatteet päällä, ja biisitkin parempia kuin taustaton karaokeversio viikonloppuisästä. Räjähtävän rockjuhlan ainekset ovat kasassa, mikäli kasettiaseman sunnuntaiyleisö on vapautusta kaipaavassa kondiksessa. Räjähdyksen aineksia, Kasettiasemalla.

www.blaudio.net

Black Magic Six

Ilkeästi svengaavaa rytmipunkboogieta murjova Black Magic Six oli kai alun perin nimensä veroinen kuusikko, kunnes kitaristilaulaja ja rumpali ymmärsivät antaa muille vätyksille kenkää ja keskittyä olennaiseen. Eli lievään kaljoitteluun ja perinpohjaiseen keikkojen soittamiseen. Keikkaolosuhteissa duon mättö saakin hämmentäviä mittasuhteita. Kaksi gubbea ja vähintään sekstetin meininki. Elävä energia on hienosti taltioitu myös Black Magic Sixin Evil Acupunction -levylle, mutta live on silti aina live.

BeeÄmKutosen bluespunkissa sotkeutuu kaikki paholaisen musiikki Robert Johnsonista The Crampsin kautta Venomiin. Rock'n'rollin pimeä puoli on aina svengannut valaistua huomattavasti paremmin. Sysimusta pohjavire huutaa riemullisen grooven ja Elvis-ulvonnan alla. Niinpä tämän kesän Club Kasettiaseman hengellinen matka päättyy Helvetin Porteille ja ikuiseen tulimereen, minne jokainen meistä festivaaliviikonlopun päätteeksi toki joutaakin. Tervetuloa palamaan helvetin liekeissä, Kasettiasemalla!

www.blackmagicsix.com
myspace.com/blackmagicsix


Ja ei tää selitys tähän lopu! Aiemminkin on aina ollut niin, että häkellyttävät deejiit ovat olleet yhtä olennainen osa Club Kasettiasemaa kuten bänditkin. Tänäkin kesänä koetaan ainakin Finnhitsejä ja reggaerytmejä mash-uppaava supershow. Eli suomireggaeta, kaikista kuppaisinta musaa maailmassa! Lisäksi Kasettiaseman perustyypit kuten DJ Karate, DJ Digitaalinaiset, DJ Diskoteek, DJ Yhdistetyn Maailmancup, DJ Coco El Macd, DJ Vierailu Huttulassa, DJ Hintsanen Party Projector ja DJ Just Hyvää Läppää valitsevat aidosti hienoa musiikkia äänilevyiltä ihmisten kuultavaksi. Saattaa paikalla yllättyä myös kaikenlaisten yllätysesiintyjien yllätysesiintymisistä. Paras yleisö, paras meno, parhaat artistit, taas, Kasettiasemalla!


Club Kasettiasema 2009


< takaisin

Club Kasettiasema 2009 — Ohjelma

Perjantai 17.7.
Karoshi Lovers
Supo
Viola + Kasettiasema Deejiit

Lauantai 18.7.
Damn Seagulls
Janne Westerlund
Pharaoh Pirttikangas
The Sultans
+ Kasettiasema Deejiit

Sunnuntai 19.7.
Monsteriser
Black Audio
Black Magic Six
+ Kasettiasema Deejiit


Kerubin Kuppila Niskakatu 16, Joensuu
puh. (013) 129 377
www.kerubi.fi