Rytmihäiriö tulee ja tappaa

19.7.2010

Mitä tulee, kun yhdistää Gambinan ja Alibin? Tietysti surmacorea soittava Rytmihäiriö, joka vastasi Rokin taatusti epäkorrekteimmasta keikasta. Jo livenä kuultujen kappaleiden nimet kertovat kaiken olennaisen yhtyeen menosta: Pakko tappaa ihminen ja Saatana on herra. (lisää…)

Ja letti heilui

19.7.2010

Amorphis on tehnyt pitkän päivätyön suomalaisen metallin eteen. Työn hedelmät eivät ole jääneet vain perässä tulijoiden noukittaviksi, vaan yhtye on myös itse päässyt paistattelemaan suosiossa. Näin ainakin, mikäli Ilosaaren keikkaan on uskomista. (lisää…)

Ilosaaren DevilDriver-neitsyys meni äänekkäästi ja nopeasti

19.7.2010

On jo todettu, että laatuhevi ja YleX-lava ovat rakastavaisia, jotka viihtyvät yhdessä. Tällä kertaa sen osoitti DevilDriver. Väki oli jo siinä vaiheessa iltaa jumpannut itsensä vetreiksi ihan kunnon riehumista varten ja ameriikan pojat tarjosivat hyvät puitteet. (lisää…)

Dr Jekyl and Mister Hyde Ilosaaressa – Faith No Moren Mike Patton päätti kiertueensa rajuun aktiin

19.7.2010

Faith no More. Suoraan huikeisiin tunnelmiin ja kokemuksiin, joita tarjosivat meille Mike Bordin, Roddy Bottum , Billy Gould, Jon Hudson ja ainoa lajissaan, miesten mies ja ääniakrobaatti Mike Patton.

Second coming – kiertue sai arvoisensa päätöksen, kun Joensuun oma poika Mike Patton järjesti vuosisadan performanssin Ilosaaren himmenevässä illassa. (lisää…)

Aitoa reggaeta sunnuntai-illan huipennukseksi

18.7.2010

Rentolavan tämän vuoden ohjelmiston päättänyt hollantilainen Ziggi pisti ihmiset tanssimaan aidon reggaen tahtiin. Kauniille suomineidoille kappaleensa omistanut Ziggi saikin aikaan kunnon reggaebailut Linnunlahden rannalla. Klassisen reggaetyylin kruunasivat elegantit taustalaulajattaret.

(lisää…)

Rakkaudesta musiikkiin: DJ Shadow

18.7.2010

Amerikan ihme DJ Shadow todellakin teki sen, mitä Ilosaarirockin ohjelmalehtinen lupasi: muutti YleX-teltan valtavaksi tanssiareenaksi. Teltta ei itse asiassa edes riittänyt, bileet jatkuivat pitkälti pihamaan puolellakin. Kun ulkoa katseli menoa, tuli miettineeksi, miten monta ylöspäin sojottavaa käsiparia Joensuuhun voikaan mahtua. (lisää…)

Systeemi on mätä, mutta No Shame ei

18.7.2010

No Shame antoi odottaa itseään, mutta kannattaahan sitä vähän odottaa. Ensin tuli vain mies, kitara ja hieno ääni, joka saatteli muun bändin lavalle.

Perheellinenkin mies jaksaa näköjään vielä ja sai vielä ujutettua jutun seitsemän ikäisestä tyttärestään välispiikkiin. Born in submissionin pohjustukseksi kuultiin juttu vanhempainillasta ja Valio-mainosten aiheuttamasta vitutuksesta. (lisää…)

Circle: Koko rahan edestä ja takaa!

18.7.2010

Ooh Circle! Ooh. Oooohhh. Oikeastaan tässä pitäisi pitää turpansa tyystin kiinni. Kuten Ludwig Wittgenstein on asian ilmaissut: “Mistä ei voi puhua, siitä on vaiettava”. Toisen maailman asioihin ei pitäisi liimailla tylpän arjen lappuja, eli sanoja. Kuten aina, tämä oli yhtä paljon seremonia kuin keikka. Ja kyllä, kuten aina: hypnoottinen, virtuoosimainen. Mutta tyhmältähän tämä kuulostaa. Yritän paremmin: upean paljettihousuinen.

(lisää…)

Stepa otti Rentolavan haltuun

18.7.2010

Rentolavalla viihtyvyyden takasi Sodankylän lahja Suomen rap-skenelle eli Stepa. Mies oli lyriikoidensa tyyliin hyvällä huumorilla liikenteessä ja tuplaajana/vierailijana lavalla nähtiin Are.  Keikan alkaessa ihmiset juoksivat nopeasti lavan läheisyyteen ja porukkaa kerääntyi paikalle runsaasti. (lisää…)

Kuningatar Jenni massahurmasi

18.7.2010

Jenni Vartiainen Ilosaaren pääesiintyjä? Siltä kieltämättä vaikutti, kun jo ennen keikkaa lavan edustalta levittäytyi ihmismeri kauas porteille saakka. Dramaattinen Seili aloitti setin ja savuverhon takaa ilmaantuvan flamencotyyliseen housuasuun pukeutuneen, hymyilevän Jennin astuessa lavalle oli Ilosaaren kuningatar kruunattu.

(lisää…)