Maailman paras PMMP

ValitusPäätösklubin viimeisenä esiintynyt PMMP valloitti loppuunmyydyn jäähallin käsittämättömän vauhdikkaalla keikalla. Onnistunutta festivaalia olisi tuskin voinut paketoida paremmin.

PMMP:n keikka alkoi Paulan ja Miran ilman säestystä laulamalla Ystävä sä lapsien -virrellä, jonka jälkeen setin avasi Kovemmat kädet -albumin nimibiisi.

PMMP:n välitön lavakarisma ja -energia on jotain, joka pitää itse kokea, ennen kuin sen voi käsittää. Levyllä bändi kuulostaa selkeästi siloitellummalta - biisit toimivat toki niin levyllä kuin livenä kuultuna.

Johtuiko sitten usean päivän univelasta ja yleisestä festivaalinloppumishaikeudesta, mutta oikeastaan koko keikan ajan oli pala kurkussa - itketti ja nauratti samaan aikaan. Bändi maalaili hienosti Päiväkoti-slovarin, jonka “Ilma on kauniimpi kuin aikoihin” -rivistä tulee jostain syystä mieleen kirpeä aurinkoinen syysaamu. Matkalaulu puolestaan on niin hieno tiivistys hetkeen tarttumisen tärkeydestä, että piti rutistaa vieressä keikkaa katsoneita kavereita lähemmäs; “Pelkään, että aika ajaa meidät erilleen / Mitä sitten teen, mitä sitten teen?”.

Encorena kuultiin pari coveria: Noitalinna Huraa!:n koskettavan Pikkuveli-biisin sliipattua versiointia on edelleen vaikea antaa anteeksi, mutta menköön nyt kun keikka oli niin älyttömän hyvä. Puhelinkoppi-bändin Älä vittu puhu jollet vittu osaa -kappaleen räyhäkäs versiointi puolestaan oli pirteä yllätys. Kaiken kaikkiaan PMMP:n keikka oli sen verran silmät avaava kokemus, että maanantaina piti suunnata levykauppaan heti, kun Verkkotoimituksen toimipiste oli laitettu kasaan. Hieno bändi, hieno keikka, hieno Rokki!

Teksti: Ville Karttunen

5 kommenttia juttuun “Maailman paras PMMP”

 1. Ilona sanoo:

  Kiitos Popparit ja PMMP. 11 tunnin ilmainen seisomatyövuoro palkittiin kyllä täydellisesti tällä keikalla! Vaikka olen täysin samaa mieltä Pikkuveli-biisin väärinkäytöstä, sai se silti kyynelet silmiin. Ja eihän PMMP ole ainoa, joka sen on ottanut käyttöönsä…. Terkkuja myös pikkuveljelle, vaikken enää sulle tätä laulakaan :/

 2. Salla sanoo:

  Jaa Puhelinkoppi-coveri? Kiitos Ville kun vinkkasit, ihastelin samaa itsekin mutta koska en biisiä tunnistanut, pähkäilin pienessä päässäni että onkohan tämä coveri vai onko PMMP itse tehnyt noin hauskan suomipunk-pastissin. Ja kyllä, keikka oli hieno. :) Eilen Lappeenranta-festivaaleilla näin PMMP:n myös, mutta koska miksaus onnistui jotenkin käsittämättömällä tavalla puurouttamaan äänet niin, ettei lavan eteen kuulunut laulua juuri ollenkaan ja soitto vain kaikuvana räimeenä, en ihan samoihin viboihin päässyt… Vaan johan tuo on nelisen kertaa vuoden sisään nähty, ehkä seuraavaa kertaa malttaa taas odottaa! :)

 3. juuso sanoo:

  kyllä oli taas niin mahtava meisinki ja keikka ettei mitään rajaa. tuli ihan edellinen vuosi mieleen jossa PMMP vakuutti meitsin lopullisesti. luulenpa että olisi kelvannut suurelle yleisöllekin päälavalle lopettamaan neljän ruusun sijaan. ehkä syssymmällä sitten tilanne on toinen.:)

 4. esa sanoo:

  JEEE

 5. Veera sanoo:

  Vittujee!

  Mahtava keikka, mut sehän ei ollu mikään yllätys.
  Näin syksyllä kiva muistella.