Päätösklubi rokkasi

Jos päälavalla samaan aikaan soittaa Neljä Ruusua ja esitystäsi on katsomassa kourallinen ihmisiä voi sitä pitää saavutuksena. Näistä lähtökohdista alkoi soittamaan päätösklubin toinen esiintyjä Regina.

Bändin esittämä hieman hengetön soitto sopi jollain kierolla tavalla jäähallissa vallinneeseen tunnelmaan ja muutamat paikalla olleet tuntuivat nauttivan esityksestä. Ehkä vielä joku päivä asetelma on toisin ja Regina nähdään päälavan viimeisenä esiintyjänä.

Tohtori Orff & Herra Dalcroze aloittaessa soittoaan alkoi paikalle valua yhä enemmän yleisöä. Modernit lastenlaulut toimivat hyvinä lämmittäjinä ennen illan pääesiintyjiä ja bändi osasi ottaa yleisönsä. Lapsenmielisyys tarttui nopeasti yleisöön ja oli hauska nähdä ihmisten tanssivan irlantilaista Kädet housuntaskuissa tanssia ja hoilaavan uikkareita samannimisen laulun tahdissa. Lopussa bändi kehotti kaikkia antamaan suukon vierustoverilleen, joka aiheutti ristiriitaisia reaktioita yleisön joukossa, kaikkea vaivautuneista katseista innostuneisiin nuoleskeluihin.

Päätösklubin toinen pääesiintyjä suomalaisen indipopin legendat 22-Pistepirkko, hoiti keikkansa kuitenkin kokemuksen syvällä rintaäänellä. Jäähallissa saatiin takuuvarmaa Pistepirkkoa ja kuultiinhan sitten lopulta se Birdykin.

Teksti: Antti Parkkinen

2 kommenttia juttuun “Päätösklubi rokkasi”

  1. Kala sanoo:

    Miksi ei päätösklubi-artikkelissa mainita Stuta lainkaan?! Ihmetouhua.

  2. Verkkotoimitus sanoo:

    Stu:n Päätösklubin keikka on käsitelty omassa jutussaan. Löytyy täältä: http://www.ilosaarirock.fi/2006/felamaa/?p=428